USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани ознайомились з молодіжною політикою краю Ліппе

3 Травня 2018 07:40
Протягом 23-27 квітня офіційна делегація із міста Луцька відвідала партнерський край Ліппе Федеративної Республіки Німеччина. Мета візиту - ознайомлення з діяльністю установ та громадських організацій краю у сфері молодіжної політики, зокрема соціальної роботи з молоддю.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

До складу делегації увійшли 28 осіб, зокрема представники управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, департаменту сім’ї, молоді та спорту, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Палацу учнівської молоді, КЗ “Центр національно-патріотичного виховання”, благодійного фонду “Переображення”, громадських організацій, які активно працюють з молоддю: “Ми плюс”, “Молодіжна платформа”, “Християнська асоціація молоді і сім’ї — YMCA”, “Пласт — Національна скаутська організація України” (Станиця Луцьк), “Волинський актив молоді”, “ІМАГО”, “Фундація регіональних ініціатив”, “Корпорація щастя”, “Всеукраїнський молодіжний рух “Національний Альянс”, “Армаворк” та представники студентського самоврядування міста Луцька, зокрема ГО “Студентська рада Волині”, студентської ради та профспілки СНУ та ЛНТУ.

Організаторами візиту виступила адміністрація партнерського краю Ліппе, у відповідь на відвідання міста Луцька 30-особовою делегацією краю у листопаді минулого року. Фінансування візиту здійснювалось німецькою стороною.

Для представників міста Луцьк на високому рівні було організовано надзвичайно насичену та цікаву програму. У перший день візиту луцьку делегацію ознайомили з роботою відділу у справах дітей та молоді Адміністрації Ліппе. Також учасники візиту відвідали містечко Шідер-Шваленберг, де ознайомились з діяльністю двох молодіжних центрів містечка. У міській ратуші мали офіційну зустріч із бургомістром.

Другого дня відбувся візит до навчального центру “SOS — дитяче містечко” міста Детмольд, який провадить соціальну роботу з дітьми кризових категорій, зокрема дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Керівник навчального центру організації Андреа Габех показала навчальну базу, де молодь, що потребує особливої соціальної підтримки, може здобути професійно-технічну освіту. Впродовж дня гостям з України представили також цікаві розповіді про діяльність Молодіжного крила Червоного Хреста, Земельної кірхи, молодіжного центру “Stayln” у Детмольді.

У середу на учасників візиту чекала найбільш офіційна та відповідальна частина — зустріч в адміністрації краю Ліппе з заступником ландрата, керуючим справами адміністрації, який координує напрямки міжнародних партнерств та молодіжної політики, Карлом Айтелем Йоном, а також з представниками Адміністрації та депутатами парламенту Ліппе.

Під час зустрічі члени делегації з міста Луцьк цікаво та різнопланово представили свою діяльність і досягнення у розвитку молодіжної політики міста Луцьк.

У четвер делегація відвідала містечко Лемго у краї Ліппе, де відбулася зустріч у ратуші з керівником відділу у справах дітей та молоді. Учасники візиту побували у молодіжному центрі Лемго, який був повністю реконструйований за грантові кошти. Мета функціонування закладу -— організація спільного дозвілля молоді та людей похилого віку. Креативні сучасні рішення організації простору, зали для заходів, кафе та майстерні — усе це заради особистісного розвитку та духовного зближення різних вікових груп.

Далі був переїзд у містечко Горн у краї Ліппе, де у школі 2 ступеня директор та школярі-екскурсоводи розповіли про організацію навчального процесу та шкільний побут. По тому учасників візиту гостинно зустріли у молодіжному центрі “Стара пошта” у Горні. Вихованці молодіжного театру, що діє при центрі, провели інтерактивні ігри та показали цікаву виставу. На згадку про себе луцька делегація зобразила на “стіні гостей” український Прапор і Тризуб.

У п'ятницю відбулась підсумкова зустріч візиту у залі засідань парламенту краю Ліппе. Організатори зібрали відгуки про перебування від учасників та записали їх під “сонечком та хмаринкою”. Звичайно, “сонячні” враження перемогли “хмаркові” на 100%.

Окрім робочих візитів організатори підготували для луцької делегації надзвичайно цікаву екскурсійну програму: екскурсії Детмольдським замком, у якому досі живе князівська сім'я, будинком “відьомського” бургомістра, та краєзнавчим музеєм міста Детмольд, Також вдалося піднятися до монументу Герману — воїну, який є гордістю краю Ліппе, адже захистив німецькі землі від римських легіонів.

По дорозі назад делегація відвідала місто Берлін, де ознайомилась з багатою архітектурною та історичною спадщиною столиці ФРН.

Візит сприяв налагодженню контактів поміж молодими людьми Луцька та краю Ліппе, обміну досвідом поміж представниками виконавчих органів, громадських організацій, які здійснюють соціальну роботу з молоддю міста Луцька та колегами з краю Ліппе.

Надзвичайно важливу роль візит відіграв також для поглиблення партнерських відносин між Луцьком та Ліппе. В ході візиту вдалося обговорити деталі впровадження існуючих проектів, а також напрацювати нові ідеї з метою поширення двостороннього співробітництва на різні сфери. Підтримку щодо реалізації спільних ініціатив представники управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради отримали від заступника ландрата Карла Айтеля Йона та відповідального за міжнародні партнерства Бернда Хайнріха Корте під час робочої зустрічі в адміністрації краю Ліппе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 3 Травня 2018 08:22
За цей счет сие мероприятие?
Лучанин до Лучанка Показати IP 3 Травня 2018 10:08
Ну ти шо, маленька чи не з України? За рахунок міста зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus