USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани показали, як можна вдосконалити рух центром міста

14 Лютого 2017 18:40
Експерти з ГО ProPolis розробили концептуальну ідею схеми руху автомобілів, громадського транспорту та пішоходів в центральній частині Луцька. На їх думку, використовуючи мінімум ресурсів можна суттєво покращити комфорт пересування містом, особливо в години-пік.

Один з авторів пропозиції вдосконалення центральних перехресть міста архітектор Тарас Пахолюк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів, що група ентузіастів об’єдналась з ідеєю про те, аби не лише критикувати устрій міста, але й розробити пропозиції щодо його покращення. Відтак, архітектори, спеціалісти з енергозбереження та територіального розвитку міста об’єднались в громадську організацію ProPolis.

Одна з ініціатив організації – розробка пропозиції вдосконалення центральних перехресть Луцька. Для цього проаналізували рух автомобілів, пішоходів, громадського транспорту у місті, визначили головні проблемні місця та напрацювали варіанти їх вирішення.

«Ми не пропонуємо нічого нового – це невелика інвестиція. Головна ідея полягає в тому, аби зробити правильну організацію перехрестя з мінімальними витратами коштів. Місто могло б розвинути цю ідею далі, використавши цей експеримент як базу», – пояснює Тарас Пахолюк.

Зі слів експертів, центральне перехрестя міста має як мінімум декілька проблем, котрі ускладнюють рух як транспорту, так і пішоходів.
Центральне перехрестя Луцька from parallel studio
Зокрема, це зупинка громадського транспорту поблизу готелю «Україна». Адже автобуси, зазвичай, зупиняються одразу за поворотом, хоча зупинка набагато довша. Окрім того, люди, які їдуть з центру, чекають на транспорт ближче до перехрестя. Відтак, транспорт перекриває середню смугу.



Додає незручностей і пішохідний перехід, розташований поруч: здебільшого, люди не зупиняються перед «зеброю», викликаючи постійний рух по ній. Часто, аби встигнути за потоком людей, пішоходи «добігають» на перехід, що створює небезпеку.



Є проблеми і з автомобілями, які рухаючись вулицями Словацького і Винниченка часто не можуть поділити дорогу. Постійні черги на в’їзд виникають і до парковки, що поблизу ЦУМу та дитячої поліклініки.



Аби вирішити ці та інші проблеми експерти з ГО ProPolis пропонують зробити перехрестя повністю регульованим світлофорами в трьох режимах.



Серед інших ідей - перенесення «зебри» поблизу готелю «Україна» на 20 м ближче до центру перехрестя. В результаті можна скоротити шлях в напрямку вулиць Лесі Українки та Винниченка, а також отримати більше місця для очікування на світлофорі, виокремити паркувальну лінію для таксі.

Додасть комфорту лучанам, на думку експертів, і організація двох зон зупинки громадського транспорту в центрі міста. Таким чином можна рівномірно розприділити пасажирів по зупинці залежно від напрямку руху маршрутки.



В ГО ProPolis зазначають, що поки це лише ідея, яка потребує презентації, обговорення та узгодження. Для того, аби ідея стала готовим проектом, хочуть почути відгуки громади та залучити їх до формування концепції.

«Загалом, цією пропозицією ми хочемо дати старт більш культурним відносинам між лучанами. Аби воно було привабливим, комфортним і сучасним не лише для лучан, але й туристів як з України, так і з Європи», – резюмує Тарас Пахолюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Водій Показати IP 14 Лютого 2017 20:35
1. Зробіть зелену стрілку на перехресті Рівненська - Відродження, рухаючись зі сторони Києва. 2. Відрегулюйте світлофор Відродження - Рівненська повертаючи в сторону Києва (продовжіть зелене світло на 10-15 сек) 3. Зробіть головною вулицю Козакова на перехресті Козакова- В. Хурсенка (колишня Московська)
Водій 3 до Водій Показати IP 14 Лютого 2017 22:56
1. Пішоходів, які в цей час будуть переходити проспект Вівжродження, почнуть катати на капотах. 3. Як можна робити головною провулок, виникне ще більша плутанина, а так знаки стоять і все чітко.
Водій2 Показати IP 14 Лютого 2017 21:38
Якби ще зробилиб піздемний перехід від ПортСіті\Там Таму до варшавкі. і забрали там світлофор це також розвантажилоб рух. бо там розвязка просто жесть
оля Показати IP 14 Лютого 2017 22:21
Забороніть поворот з Перемоги на 8 березня (транспорт який рухається з мосту нехай проїде пару метрів на кільце для розвороту). Це ліквідує часті затори та аварії на цьому відрізку дороги.
Роман до оля Показати IP 3 Квітня 2019 14:54
Принципово їду там на кільце для повороту. Також вважаю, що там повинна бути суцільна!
Водій 3. Показати IP 14 Лютого 2017 22:58
Як не хочуть робити в центрі підземний перехід, то, на мою думку, чудовий варіант для покращення руху пішоходів та автотранспорту.
Ездець Показати IP 15 Лютого 2017 01:31
Остання пропозиція-надумана. Це прожект.
Ваня Показати IP 15 Лютого 2017 02:10
Наше мicто становиця все гавнiше та гавнiше ( мовою Шиби )
роман Показати IP 15 Лютого 2017 09:47
дія знаку починається від місця встановлення знаку згідно ПДР. чому маршрутки та інший громадський транспорт не виконує цих вимог. а так само організовують зупинки .
Ваня Показати IP 15 Лютого 2017 10:06
Щеб не завадила зупинка на відрізку дороги"Набережна-Промінь" там підприємства, Обл-енерго,склади Тай взагалі до вул.Офіцерська чи інших в тому краї недоїхати.
Вячеслав Показати IP 15 Лютого 2017 10:54
чому на зупинках нема інформаційних стендів,адже гості міста і деякі жителі навіть до сьогодні незнають напрямку маршрутів.Це теж в свою чергу поліпшить якість перевезення пасажирів
123 Показати IP 15 Лютого 2017 11:50
Молодці. Хоч хтось вносить пропозиції замість пустої критики.
Ірина Показати IP 15 Лютого 2017 14:38
В центрі підземний перехід-єдиний вихід,тому що понавішують світлофорів-будуть стояти всі,а там всі під'ізні перехрестя проблемні.Інше питання,що в нас без відкатів або власноі користі ніхто той перехід не зробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus