USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани скаржаться на сморід: підозрюють спиртовиків

6 Квітня 2017 13:55
Сморід, який останнім часом відчувається на вулицях мікрорайонів Вересневе та ЛПЗ, може бути пов’язаний з діяльністю цеху з виробництва спиртогорілчаних виробів.

Про це стало відомо під час 22-ї позачергової сесії Луцької міської ради.

Депутат фракції УКРОП Борис Смаль заявив, що в місті декілька разів з’являвся і зникав неприємний запах. З його слів, є підозра, що це почалось після того, як у Луцьку почав роботу спиртовий цех. З цього приводу обранець громади звертався до декількох контролюючих органів, проте там зазначили, що дане питання не в їх компетенції.

«Вже були звернення від батьків діток з дитсадків, що вони себе погано почувають. Дуже прошу провести неформальну перевірку, бо є підозра, що комісія може приїхати тоді, коли немає викидів», - каже Борис Смаль та зазначає, що він намагався потрапити на територію цеху, проте приватна охорона не пропустила депутата міської ради.
Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук дав протокольне доручення відділу екології міськради дослідити цю проблему та вирішити її. А також підготувати звернення до Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Волинській області з проханням перевірити установу.
До слова, депутати кажуть, що страждає не лише Вересневе. Євгеній Ткачук зауважив, що і в районі ЛПЗ, де тече річка Жидувка, теж з’явився сморід.
А Тарас Шляхтич запевняє, що неприємний запах відчувають і в районі вулиці Соборності та в 55 мікрорайоні тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Кастрюлька Показати IP 6 Квітня 2017 13:57
Пiдозрюю активiстiв...
Таня Показати IP 6 Квітня 2017 14:23
В Гіркій Полонці практично цілими днями смердить до неможливості. Сморід посилюється ввечері до такої степені, що діти та дорослі скаржаться на нудоту, блювоту та постійний головний біль. Вікна відкрити неможливо. Сморід проникає навіть крізь зачинені шибки та двері. Це жах. Ще такого не було. Куди дивиться екологічна служба?
Еколог до Таня Показати IP 6 Квітня 2017 14:47
Жодна екологічна служба не буде реагувати, якщо немає офіційного звернення чи скарги. Навіть, якщо люди мліти почнуть, все одно не відреагують. На жаль... Офіційно зверталися?
Таня до Еколог Показати IP 6 Квітня 2017 22:28
Телефонували. Нажаль, ніякої реакції. Прийдеться офіційну скаргу писати.
Микола до Таня Показати IP 6 Квітня 2017 22:40
Минулого літа проклали каналізацію від Гіркої Полонки до відстойників цукрового заводу. Цікаво, хто дав дозвіл? А зараз все залежить від напрямку вітру, там і смердить. По трасі Луцьк-Горохів не можливо їхати, такий сморід... А що буде через рік-другий? Потрібно терміново закривати ту каналізацію, відходи цукрового не такі смердючі.
Віктор Показати IP 6 Квітня 2017 14:47
Хай перевірять відстійники цікрового заводу... Вони будуть здивовані ароматами.
Анонім Показати IP 6 Квітня 2017 17:08
яке спирто-горілчане виробництво ?!!!!!!!!! смердить падаллю і фекаліями !!!!!!!!! як це так депутата не пустила якась-там охорона ? а де поліція ?!!!!!!! бігає хто де не там авто припаркував ?!!!!!!! це все називається злочинна бездіяльність влади
поліщук Показати IP 6 Квітня 2017 19:04
реально запах не айс, явно виходить з каналізації що з"єднує вересневе і ЛПЗ - правельно, каналізація весь луцький район і виробники колбас зливають непотріб в злив на Мамсурова каналізація дирява і весь цей "сироп" потрапляє у поверхневі води Жидувки і болота між Полонкою і Гіркополонкою Смаль, очнись!!! тобі від БК до "гарячої води" пройтись на початок Корольової поцікався чим дихають там люди і розберись!
спеціялісту до поліщук Показати IP 6 Квітня 2017 20:52
а ти підніми курдюк і поцікався звідки що тече, напиши скаргу у міськвиконком, санепідстанцію, екологічну інспекцію. чи дзядзя за тебе має прийти і все зробити, а ти будеш на дивані пиво сьорбати ?
вул львівська Показати IP 12 Червня 2017 23:09
не доводьте людей!!! міські божки - схаменіться!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus