USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани скаржаться на вигул собак у заборонених місцях

20 Листопада 2022 13:37
Лучани скаржаться, що собак вигулюють у невстановлених для цього місцях. Часто, вигулюючи собаку, господарі чотирилапих не використовують повідок та намордник.

Про це повідомляють у департаменті муніципальної варти.

«Останнім часом на гарячу лінію «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради надходять скарги про вигул тварин в невідведених для цього місцях: у парках відпочинку, на прибудинковій території, меморіалі Вічної слави... Перелічувати такі місця можна безкінечно.

Крім того, часто вигул собак відбувається без використання повідка, що тим самим наражає на небезпеку не тільки перехожих, але й саму тварину, яка може раптово вибігти на проїжджу частину, спричинивши ДТП та ризикуючи бути травмованою.

Також звертаємо увагу на те, що великі собаки чи собаки з підвищеною агресивністю та потенційно небезпечні повинні вигулюватися в наморднику, про що частенько забувають їх власники.

Шановні мешканці та гості нашого міста, наголошуємо, що згідно Правил утримання тварин у місті Луцьку, забороняється вигулювати собак у невідведених для цього місцях. В противному випадку ви можете отримати адміністративний протокол згідно ч.1 ст. 154 КУпАП, а в подальшому і штраф у розмірі від 170 до 340 грн», – йдеться у дописі.

Якщо Ви стали свідками подібних порушень, у департаменті муніципальної варти просять телефонувати на гарячу лінію ГШР: 067 0000 679, 066 102 1 102 або надсилайте інформацію на: Viber, Telegram, WhatsApp.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олексій Показати IP 20 Листопада 2022 14:20
А де відведені місця для вигулу собак?
Баскервіль Показати IP 20 Листопада 2022 14:54
Відведених і відповідно облаштованих місць для вигулу собак практично нема ! На весь Луцьк три-чотири майданчики і все ! Мій йорчик зареєстрований, я сумлінно сплачую небхідні платежі, я за ним прибираю ! Питання,а чому міська рада нічого не робить ? Чому нема в необхідній кількості майданчиків для вигулу, чому замість організації роботи одні страхання про штрафи, чому не вирішено питання з бездомними собаками, чого після розтранжирення грантових і бюджетних коштів уникли відповіфдальності "Ласка" і їй подібні і чому, чому ? Штрафувати треба не тільки власників собак, але і відповідальних працівників міськради за бездіяльніть, комунальників за неякісне прибирання, дорожників за ями і відсутність розмітки, освітлення і т. д. і т. п. ! Хочете, пане голово, знайти винних - подивіться у сесійну залу і в дзеркало !
Д Показати IP 20 Листопада 2022 17:54
До гімназії 18 негайно роботи море на зауваження не реагують
Ліля Показати IP 20 Листопада 2022 19:01
А якщо немає спеціального місця для вигулювання собак? Що тоді? Куди мені йти вигулювати собаку (на дитячі майданчики і прибудинкову територію не ходжу категорично)? І чому повинні відповідати тільки власники тварин, а усі інші зі своєю бездіяльністю - ні? І що поганого я зроблю суспільству , якщо пройду зі своєю собакою по доріжці в парку, тримаючи її на повідку?
Анонім до Ліля Показати IP 21 Листопада 2022 08:31
" І чому повинні відповідати тільки власники тварин, а усі інші зі своєю бездіяльністю - ні?" - бо "всі інші" собак не заводили. " І що поганого я зроблю суспільству , якщо пройду зі своєю собакою по доріжці в парку, тримаючи її на повідку?" - засрете парк
Ку ку Показати IP 20 Листопада 2022 19:07
А де ті місця? Хто їх облаштував? Три місця для вигулу на все місто? Перш ніж вимагати щось - створіть умови.
Ольга Показати IP 20 Листопада 2022 19:17
Звісно, що у власників тварин є обов'язки, які ми зобов'язані дотримуватись. Але все частіше стикаємось з відсутністю підримки наших прав, зазнаємо утисків.
Гой до Ольга Показати IP 20 Листопада 2022 21:44
Утискають вас? Ги
Анонім до Ольга Показати IP 21 Листопада 2022 08:34
Собак вас заводити ніхто не змушував. Їх взагалі в місті заводити має бути незаконно.
Підпільник Кіндрат Показати IP 20 Листопада 2022 22:32
Біля школи №20 (ДПЗ), зафарбували табличку: "Собак вигулювати заборонено" і вигулюють блохастих на шкільному стадіоні !((( Після прогулянки треба мити дитяче взуття від собачого лайна !! Хоча далі , за огорожею стадіону, можна облаштувати майданчик для вигулу, зарослі бур"яном нетрі, але це ХТОСЬ! повинен зробити, але не ми ! Власникам блохоносів така думка чомусь не приходить в голову, - має зробити хтось, але не я ?(((
До Гой Показати IP 21 Листопада 2022 07:25
Скоро вибори - виборці вже готові утиснути вас по саме нікуди !
До Підпільник Кіндра Показати IP 21 Листопада 2022 09:09
Ти, злодійський плагіаторе, віддай незаконно присвоєний НІК ! Бо в тебе, шо з облаштуванням майданчиків, шо з вибором ніків - IQ нижче, ніж у мого Бобика !
Марушка Показати IP 22 Листопада 2022 15:56
Шо віте з своіми собаками тут людині нима як жити а ви якісь собаки коти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus