USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Лучани танцювали, сміялися, плакали з гуртом ТІК. Фоторепортаж

11 Жовтня 2023 08:57
Палітру різноманітних емоцій відчули лучани, які відвідали концерт гурту ТІК у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Вони танцювали під «Вчительку» та «Альо-ну», сміялися під «Оленів» та «Алкоголізм», плакали під «Журалів» та пісню «Для мами».

Вінницький вокально-інструментальний ансамбль ТІК саме з Луцька розпочав свій великий тур Україною.

«Кацапи, а чому ми вас маєм питати, як жити на власній землі?!» – одразу ж затягнув фронтмен Віктор Бронюк разом з усією залою. Він звернувся до лучан, сказавши, що радий усіх бачити, а на Волинь ансамбль приїхав у повному складі.
У першій частині концерту гурт вдало чергував свої танцювальні та ліричні хітові треки, даруючи лучанам різні емоції. Спочатку ТІК розірвав піснею, без якої не обходиться жодне справжнє українське весілля, – «Біла хмара, чорна хмара». Потім заспокоїли атмосферу в залі, зігравши «Листопад».

Віктор Бронюк зауважив, що гурт часто виступає перед військовими, і ось коли на виступах є зв’язківці, вони просять заспівати пісню про них.

«До певного часу ми навіть не довідувалися, що в нас така є… Альо-на, Альо-на, кричу в телефона, а між нами стіна залізобетонна», – затягнув фронтмен.
Далі у драмтеатрі лунали «Meine Liebe» та легендарна «Вчителька», під яку танцювали усі присутні.
Зал продовжив стояти, але відчував зовсім протилежні емоції, а дехто навіть плакав, коли заграли «Журавлі».

«Про деякі речі ми раніше не задумувалися. Але за останні два роки навчилися їх цінувати. Війна внесла корективи у наше життя. Сьогодні ця тема болюча для кожного з нас. Пісня «Журавлі» досить сумна. На жаль, чимало українців більше ніколи не повернуться додому, не обнімуть своїх рідних. Ця пісня присвячена усім тим, хто ніколи не повернеться», – сказав Віктор Бронюк.
Соліст гурту і сам прослужив рік та два місяці, а нині звільнений в запас. Клавішник Євген Зиков є старшим солдатом Повітряних сил, а бас-гітарист Олександр Клименко має звання штаб-сержанта.

«Метою нашого туру є проїхати всю Україну і зробити гарну справу. Коли ми разом, нам все вдається. Починаючи з 2014, з нашою допомогою було придбано близько сотні автівок і передано на фронт нашим захисникам. Ми хочемо зібрати невелику кількість донатів, аби ще придбати автомобілі для воїнів. Але не хочемо збирати гроші просто так, а зробимо це за допомогою аукціону», – анонсував Віктор Бронюк.

Спочатку він за 15 тисяч гривень продав марки Укрпошти з трактором, який тягне танк окупантів, з автографами учасників гурту ТІК та можливістю фото. Потім з молотка без торгу за 25 тисяч гривень пішла картина українського бійця з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, яку переможець вирішив повернути для ще одного аукціону. Однак гурт не став везти її на наступний концерт, а продав у Луцьку за 15 тисяч. Фінальним лотом стала гітара з підписами учасників гурту, яку придбали за 23 тисячі гривень.
Після аукціону «ТІК продовжив звучати, а Вітька співати». Лучани запалили у залі під «Білі троянди», потім підспівували «Не цілуй», яку ТІК виконує з Іриною Білик.

Але атмосфера у залі продовжували постійно змінюватися, бо після запальних «Лільки» та пісні-продовження культової «Вчительки» – «Луї Віттон» ТІК зіграв ліричний «Апрєль».
«Багато нас критикували за те, що ми в дуже поганому ракурсі зобразили вчительське життя у «Вчительці». Я сам двічі за освітою педагог. Моя мама 37 років пропрацювала вчителькою початкових класів. Наш колектив у великому обсязі має велике відношення до педагогіки. Уявіть собі, Анастасія Олександрівна Шлосер (бек-вокалістка гурту, – ред.) – завучка Вінницької-Хутірської дитячої школи мистецтв», – розповів Віктор Бронюк.
Цього року гурту ТІК виповнилося 18 років. Здавалося б, що кожна з хітових пісень – «Робот», «Алкоголізм», «Олені», «Свєта», «Для мами», «Сірожине пірожине» стане останньою у програмі двогодинного концерту в Луцьку. Однак ТІК виконав і пісню з нового альбому «Тантра» та у момент «коли треба заспівати таке, що знають усі» затягнув «Смереку».

«Пам’ятаєте, як на початку повномасштабної війни за пароль слугувало питання: «Які олені?». Відповідь знали усі українці: «Не бриті і не голені», – зауважив Віктор Бронюк.
Насамкінець фронтмен ТІК наголосив, що гурту дуже приємно розпочинати тур з Луцька. А наступним містом, куди завітають музиканти, стане Тернопіль.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Джек Показати IP 11 Жовтня 2023 11:38
А був час-голови летіли через організацію вечірок,бо ж «війна»,а зараз це норма
Glover Показати IP 11 Жовтня 2023 11:59
Я там був!
Glover Показати IP 11 Жовтня 2023 14:12
Звук поганий, басів багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus