USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани підтримали петицію про перейменування вулиці на честь бійців 51-ої ОМБ

3 Квітня 2016 16:51
Лучани підтримали петицію про перейменування вулиці на честь бійців 51-ої бригади.

Зокрема, за петицію під назвою «Назвати одну з вулиць (парк, сквер) міста Луцька «вулиця 51 бригади» (якщо парк чи сквер, то «імені бійців АТО 51 ОМБр)» станом на 3 квітня проголосувало 333 особи з 300 необхідних.

Нагадаємо, таку петицію 28 березня на сайті петицій зареєстрував правозахисник та адвокат Василь Нагорний.

«Ми повинні берегти пам'ять про бійців, які першими були призвані по мобілізації та ціною свого життя зупинили окупантів. 51 окрема механізована бригада складалась в основному з простих хлопців з сіл та міст нашої ( і не тільки) області, яких не підготовленими, без амуніції, зі старою військовою технікою відправили на схід. Певен, що заслуговують на вічну пам'ять і повагу 98 бійців (цифра з Книги пам'яті ) цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини. Ті, хто не відступив перед «Градами», вижив в численних котлах, штурмував Савурку, пережив знущання в полоні, залишився інвалідом, носить в тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює… 51 ОМБр з подачі недолугих радників, політиків, генералів, хотіли призначити винними у всіх невдачах на сході, прикривши зраду та боягузтво командування. Не вдалось, бо надто багато свідків з Небесного Легіону поскаржились Богу. Бригаду ліквідували, але пам'ять – не ліквідують! Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають, в честь кого названа ця вулиця, нам буде їм що розповісти», - йдеться в петиції Василя Нагорного.

«Не наполягаю, але було б не погано якби перейменували саме вулицю Стрілецьку, де знаходиться військова прокуратура Луцького гарнізону, яка досі переслідує бійців», - додав наостанок правозахисник.

Додамо, до кінця збору підписів залишилося 8 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нарід України Показати IP 3 Квітня 2016 20:21
Дай Боже Вам, справжня Людино, справжній ПАТРІОТЕ, розумний адвокате, сміливий ПРАВОЗАХИСНИКУ пане Василю , здоровя! Нехай Ви і Ваше сімя має Божий оберіг, щоб Ви і надалі могли захищати НАШИХ ГЕРОЇВ від системи, від хапуг, які по крові ГЕРОЇВ прийшли до влади і втритили совість!
Виктор Показати IP 3 Квітня 2016 20:52
Есть и другие воинские формирования, не менее героические, достойные, где воевали представители нашей области.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus