USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани вимагають звільнити директора КП «Ласка»

9 Червня 2017 12:58
Звільнити директора КП «Ласка» Богдану Новарчук та перевірити раціональність використання коштів цим підприємством просять міську владу лучани.

Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій сьогодні, 9 червня.

Автор петиції Юлія Сухоставська зазначає, що потрібно винести на обговорення постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження питання діяльності КП «Ласка», зокрема перевірити цільове використання коштів, виділених на забезпечення діяльності даного комунального підприємства

Зі слів автора петиції необхідність таких заходів викликана наступним:

«- За 5 років перебування на своїй посаді Богдана Новарчук не належно реалізовує мету діяльності комунального підприємства, а також наражає жителів м. Луцька та домашніх тварин, які утримуються мешканцями Луцька на небезпеку поширення інфекційних хвороб. Провалено проект реєстрації та ідентифікації тварин в Луцку.

- За час діяльності КП «Ласка» не було створено притулків для тварин, що було однією з цілей утворення КП «Ласка».

- КП «Ласка» здійснює відлов тварин в інших містах та областях Українита в супереч санітарним нормам завозить на територію Луцького комунального підприємства таких тварин. При цьому завезені тварини не поміщуються в карантин і утримуються в непристосованих для такого утримання вольєрах . Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань тварин, а також може призвести до різного роду епідемій та захворювань мешканців міста. В КП «Ласка» має місце постійний ризик спалаху сказу і вірусних захворювань від яких і гине, за словами волонтерів, багато тварин, які потрапляють на територію комунального підприємства.

- Стерилізація тварин здійснюється вибірково, тварини не вакцинуються, не лікуються, утримуються в антисанітарних та відверто аварійних умовах.

- Старі дошки вольєрів та ґрунт неможливо продезінфікувати оскільки вольєри не ремонтується належним чином.

- Прибирання теж належно не проводиться, в клітках накопичено фекалії та блювотні маси тварин. Кожна наступна собака, яка потрапляє в вольєр з продуктами життєдіяльності попередніх хворих собак, відразу ж заражається усіма можливими захворюваннями, які були в попередніх мешканців.

- Окрім того, що тварин не годують належним чином у них немає доступу до чистої води. Таке поводження є відвертим знущанням над тваринами.

- Працівники КП «Ласка» не дотримуються трудової дисципліни, не виконують покладених на них обов’язків, перебувають на робочому місці в нетверезому стані, зухвало і грубо поводяться з відвідувачами комунального підприємства, знущаються з тварин не забезпечуючи елементарну чистоту та доступ до чистої води;

- Директор КП «Ласка»- Богдана Новарчук не вживає заходів для виправлення вищевказаних порушень, заохочує працівників комунального підприємства до вчинення протиправних дій, сама регулярно порушує законодавство України і ганьбить своїми вчинками природоохоронні організації , Луцьку міську раду та мешканців міста», - йдеться в петиції, яку за декілька годин підписали вже 30 лучан.

Підписати петицію можна ТУТ.

До кінця збору підписів залишилось 14 днів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нуну Показати IP 9 Червня 2017 14:22
Юлія Сухоставська гонить. язоопарк в рази став кращий. і директор тваринок любить
нуну2 до нуну Показати IP 9 Червня 2017 18:22
Зоопарк і "Ласка" різіні підприємства з різними директорами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus