USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Лучани підтримують владу міста в питаннях, які вона реалізувала

23 Січня 2009 19:10
Серед проблем, які найбільше хвилюють мешканців обласного центру Волині, – ремонт доріг, працевлаштування і реформа житлово-комунального господарства. Про це свідчать результати опитування городян, проведеного Асоціацією молодих політологів і політиків, оприлюднені під час засідання Волинського прес-клубу на тему «Місцеві проблеми та перспективи очима лучан», – 23 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Голова Асоціації молодих політологів і політиків Олександр Новосад, який презентував це дослідження, розповів, що також актуальними є проблеми будівництва соціального житла, освітлення вулиць і підтримання на них порядку, добудова надземного переходу до Залізничного вокзалу та чимало інших.
Окрім того, під час опитування лучани оцінювали ефективність роботи міської ради. І, наприклад, ефективним оновлення автопарку і впорядкування зупинок громадського транспорту, запроваджене у січні 2008-го, вважають майже 82% городян, а благоустрій Центрального парку культури і відпочинку – 49% респондентів, тоді як підтримку старту реформи ЖКГ висловили лише 19,5 % опитаних.
Луцький міський голова Богдан Шиба зазначив, що він не здивований результатами опитування громадської думки. Й особливо йому приємно бачити високий рівень підтримки тих заходів, які вже зреалізовані. Це означає, що влада діяла правильно, – переконаний він.
За словами очільника міста, якщо раніше актуальною проблемою стан доріг Луцька вважали від 74 до 81% городян, то зараз – 48%. Пан Шиба сподівається, що якщо вдасться зреалізувати увесь обсяг робіт із ремонту доріг, запланований на цей рік, то наприкінці 2009-го проблему доріг вважатимуть нагальною ще менше городян.
Визначаючи винних за відсутність гарячої води і проблеми із теплопостачанням, мешканці 33-го і 40-го кварталів Луцька вважають, що провина ТзОВ «Луцьктеплоенерго» тут удвічі більша, ніж міської влади. За те, що винні колишні керівники міста, висловилося 8,7% респондентів. Щоправда, мешканці інших районів міста більше звинувачують у виникненні цієї ситуації все ж мерію.З огляду на цю проблему та «газову війну» між Україною і Росією, Луцький міський голова наголосив, що цьогоріч питанням, якому приділятиме значну увагу влада міста, стане енергозбереження. При реформуванні ЖКГ пріоритет надаватимуть заходам, пов’язаним із послугами з теплопостачання, – запевнив Богдан Шиба.
Довідково:
Опитування проводилося 25-29 грудня 2008 року. Опитано 406 респондентів. Похибка – 5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Січня 2009 12:40
Хто платить - той і замовляє музику

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus