USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Лучани річницю УВО відзначали піснями, віршами та історичною лекцією. ФОТО

27 Липня 2009 13:40
У суботу, 25 липня, у  місті Луцьку  проходив  вечір присвячений 88-й річниці з дня створення Української Військової Організації. Захід організували Луцька міська організація «Національний Альянс» та Волинська обласна організація ВГО «Український молодіжний Собор», – повідомляють «Волинські Новини».
 
Як інформує прес-служба ВОО «Національний Альянс», вечір розпочався короткою інформаційною лекцією про створення та діяльність Української Військової Організації.  Продовженням екскурсу в історію стали музичні твори відомого рівненського барда Володимира Пастушка.
 
Наступним у програмі був виступ молодого волинського  поета, який зачитав присутнім кілька своїх патріотичних віршів. Завершенням заходу став перегляд фільму про національно-визвольні змагання українського народу «Собор на крові».
 
Захід зібрав чимало людей різного віку, проте переважно це була молодь. Цього вечора всі вони набагато більше дізналися про історію України та її боротьбу за незалежність і, зокрема, про Українську Військову Організацію. Варто зазначити, що в Луцьку раніше не проводилося святкування річниці створення УВО. Цей захід був першим і має всі наміри стати традицією.
 
Довідково:
 
УВО –  військова революційно-політична формація, що була створена 20 липня 1921 року на базі старшин різних українських армій, зокрема, Січових Стрільців та  Української Галицької армії під керівництвом Євгена Конавальця. Основною метою організації була боротьба за державність України. Згодом, УВО ввійшла до складу ОУН, де створила військову референтуру.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus