USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани вшановують пам’ять героїв Крут. ФОТО

29 Січня 2010 12:47
На Київському майдані в Луцьку розпочалися урочистості з відзначення 92-ї річниці подвигу героїв Крут. На всенародне віче поблизу пам’ятника Борцям за волю і незалежність України прийшли близько тисячі лучан, духовенство і представники місцевої влади.
Урочистості розпочалися з поминальної панахиди по загиблих під Крутами. Під національними прапорами та стягами кілької політичних течій присутні молилися за Царство Боже для героїв.

Військові поклали до пам’ятника Борцям на майдані поминальні вінки та відсалютували загиблим за Волю.
На відзначення річниці вшанувати пам\'ять героїв прийшла переважно молодь міста. Зокрема, представники молодіжних організацій області - Молодий Рух Волині, «Батьківщина молода», Українська студентська спілка, Народно-демократична ліга молоді, Молодіжний націоналістичний конгрес та інші громадські молодіжні організації та спілки.

«Нам необхідне розуміння тогочасних подій 1918 року, адже бій під Крутами був яскравим епізодом самопожертви молоді на благо України. Поховані на Аскольдовій могилі в Києві герої Крут застерігають нас і лідерів нової України – згуртованість молоді є великою силою, яка в певні історичні моменти може стати вирішальною», – каже голова Молодіжного парламенту Волині Валерій Ляшук.

За годину після Київського майдану поминальні заходи відбудуться біля пам’ятного знаку на вулиці Героїв Крут, що на Дубнівському масиві Луцька.
Сьогодні ж молодіжні патріотичні організації проведуть зустрічі зі старшокласниками, розповсюджуватимуть спецвипуск газети «Правий поступ», присвячений героям Крут. У навчальних закладах проводитимуться тематичні уроки із вшанування пам’яті героїв Крут. У бібліотеках діятимуть тематичні експозиції, виставки літератури.
А о 18-й годині на Театральному майдані Луцька відбудеться пам’ятне віче за участю представників патріотично налаштованої молоді, учнів і студентів, - інформує ІАЦ \"Луцьк\".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus