USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани взнають правду про котельню по Карбишева, 2?

3 Вересня 2008 10:26
Громадська Рада Луцька оприлюднила звернення до мешканців міста, у якому «намагається донести правду до мешканців 33-го та 40-го мікрорайонів з приводу того, чому в їхніх домівках немає гарячої води». Про це інформують 3 вересня «Волинські Новини».
 
Текст звернення, яке, за повідомленням Громадської Ради Луцька, сьогодні отримають лучани, що проживають у 33-му та 40-му мікрорайонах, ми подаємо дослівно:
 
«Котельню по Карбишева,2, яка подає Вам тепло, незаконно захопив Олександр Кропива.  
Як же це сталося?
Найбільша котельня у Луцьку, яка забезпечує теплом понад  40 тисяч людей, перебувала у власності територіальної громади до 21 серпня  2004 року. Згідно із Законом України «Про приватизацію державного майна» об’єкти, які мають загальнодержавне значення, зокрема, об’єкти інженерної інфраструктури та благоустрою міст, включаючи  мережі й споруди, пов’язані  з постачанням газу, води тепла і т д. приватизації не підлягають.
Однак чотири року тому міська рада на чолі з Кривицьким  надала дозвіл комунальному підприємству   «Луцьктепло» вступити  у склад ТзОВ «Луцьктеплоенерго» на чолі з Кропивою і сформувати  частку  від «Луцьктепла» у статутному фонді новоствореного товариства за рахунок передачі котельні.  Попри те, що комунальне підприємство не може бути засновниками  жодних інших організацій,  Кропива прийшов на котельню і в судовому порядку у 2006 році  визнав на неї  право приватної власності.
Міська влада на чолі з Богданом Шибою відмовилась визнати  котельню за Кропивою, рішення сесії від 2004 року було відмінено. «Котельні має належати громаді!, - така позиція влади в місті.
Більше двох років тривають судові суперечки.  Торік Кропива теж  відключив воду і почав вимагати, щоб місто сплачувало за теплопостачання саме йому. Коли міська рада відмовилась це зробити, в серпні  минулого року колишній голова ОДА Володимир Бондар своїм розпорядженням  змусив ДКП «Луцьктепло» купувати гарячу воду у Кропиви.
 
Що ж з того вийшло?
Протягом 2008 року  ДКП «Луцьктепло»  розрахувалось з «Луцькьтеплоенерго» Кропиви  за куплену теплову енергію на суму 18 мільйонів 939 тисяч гривень!  А борг  «Луцьктеплоенерго» перед  ДК «Газ України» - 13 мільйонів 108 тисяч гривень! ТзОВ «Луцьктеплоенерго»  сплатило ДК «Газ України» тільки 3 млн.400 тисяч за  2007 рік. Кропива  вже два місяці не дає гарячої води і шляхом шантажу,  погрожуючи зірвати   опалювальний сезон змушує купувати  у нього тепло, хоча закупівельна ціна у нього для населення – 1006 гривень – більша від максимально допустимої.
Від таких бізнес-аферистів, як Кропива(бо саме він розорив  «Волтекс» та Херсонський бавовняний комбінати») не повинно залежати тепло в наших оселях. А його може не бути, як і нема гарячої води. Адже через борги Кропива не отримав  лімітів газу на наступний опалювальний сезон. 
 
Лучани, які залишилися без гарячої води!
Куди йдуть наші з вами гроші? За що ми платимо?  Невже Кропиві, який «крутить» нашими грішми і купує собі нові машини та оплачує персональних охоронців?! Громадська рада Луцька зверталася з листом  в прокуратуру, однак результатів – жодних. Тому звертаємося до лучан. Кропиви нам не треба! Ми  повинні діяти спільно, щоб повернути собі  тепло і гарячу воду!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
\"окропивлений\" 33 квартал Показати IP 3 Вересня 2008 11:09
Нарешті народ прокинувся! Та скільки ж можна терпіти таке знущання над тими, хто ще й платить свої гроші за вкрадену котельню!!!!!!!
AFFTARR Показати IP 3 Вересня 2008 13:13
Лучани, які залишилися без гарячої води! Куди йдуть наші з вами гроші? За що ми платимо? Невже Кропиві, який «крутить» нашими грішми... _________________________________ А це тут до чого? Гроші всі централізовано сплачують в міську казну, а звідти вже розраховуються з котельнею. Не треба нас дурити і вводити в оману! Шиба також "хорош"! А людям потрібно на обох в суд подавати! Ми платимо - води не ма! Це вже не наші проблеми! Замутили, то і відповідайте. А то розвели полеміку: той винний - то той.
Розумна Людина Показати IP 3 Вересня 2008 13:59
Особисто я вважаю обох [вирізано - політична цензура]. Хай би свої фейси в холодній воді помили б хоча б з місяць... Подумайте про дітей, іроди
Анонім Показати IP 3 Вересня 2008 14:04
Громадська Рада Луцька - консультативно-дорадчий орган при міському голові, а от жодної рекомендації щодо шляхів вирішення проблеми я не побачив.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2008 14:29
Шиба піариться як завжд на чужих проблемах. Хай би пожив без води. Мера обирали не для того щоб він бездарно воював, а щоб талановито вирішував проблеми громади. Розумію... талановито - це не до нашого мера. Йому б попіаритися.
Чорна кава Показати IP 5 Вересня 2008 01:41
До 2004 року, поки котельня не була в руках Кропиви - гаряча вода була.
Анонім Показати IP 9 Вересня 2008 09:55
Скільки це "знущання" буде тривати?!Коли ж буде гаряча вода???????? Вже осінь, рано і так не хочеться вставати, а треба ще й з тими "баняками" носитися, щоб хоть якось помитися. Це вже не можливо терпіти!!!!!!!Ніхто не думає про нас!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus