USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани зберуться на віче

14 Серпня 2008 16:13
Біля РАЦСу у Луцьку 22 серпня відбудеться освячення місця, де планується встановлення пам’ятника Степану Бандері. Про це 14 серпня йшлося під час засідання в ОДА, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Зібрання народного віче хочуть провести на площі поблизу РАЦСу, і триватиме воно з 12.30 до 13.30. Планується освячення місця та встановлення пам’ятного знаку на місці монумента Степану  Бандері. Опісля всі присутні на вічі попрямують до пам’ятників Лесі Українки та Михайла Грушевського, де відбудеться покладання квітів.
О 15.00 в приміщенні Волинського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка запланований святковий концерт за участю Волинського народного хору та аматорських колективів області. Одночасно у фойє театру розгорнеться виставка хліба, яку прикрасять художніми виробами із соломи волинської майстрині Марії Кравчук. На закінчення, всі учасники заспівають духовний гімн України «Боже великий, єдиний».
Наступного дня, 23 серпня відбудуться урочистості, присвячені святкуванню Дня Державного Прапору та Дня міста. Близько 12.00 поблизу приміщення Волинської ОДА урочисто піднімуть Державний Прапор України. В цей день прапор замайорить і біля приміщення луцької мерії. Зі стягами вулицями Луцька проїде веломарафон.
На День Незалежності у всіх храмах Луцька відправлять урочисті молебні. На 12.00 запланована  акція «Українська вишиванка», яка у Луцьку пройде уже вдруге. Свято завершиться двома святковими салютами – в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки і на стадіоні «Авангард».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 16:25
Я дурень, багато дурнів бачив, але встановити пам'ятник Степану Бандері біля РАЦСу??? Не вже ніхто з волинських скульпторів не міг запропонувати скульптуру закоханим чи ще щось в тому ж сенсі... Одумайтесь, знайдіть інше місце для пам'ятника С.Бандері, ще ж не пізно...
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 16:41
Не будьте вар"ятами !!!! Це дИбіли зі "Свободи" так вирішили?
Ананімка Показати IP 14 Серпня 2008 16:45
мо краще ЗАГС звідти перенести, десь на рованцівську об'їздну, щоб заторів на вихідних молодята не створювали. Це в стила нашої влади
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 16:58
Найактуальніше питання на сьогодні в Луцьку - встановити пам`ятник ? Дибіли.
АнонімК0 Показати IP 14 Серпня 2008 17:00
тупо освятять і потім будуть верещати : Тільки тут, місце вже освячене !!!!! Мо" взяти бучку і піти 22 нагнати тих придурків !!!!!!
Влада Показати IP 14 Серпня 2008 17:01
Оскільки ми завжди дослуховуємося до громадян, які є нашими виборцями, тому обов'язково врахуємо вашу пропозицію і постараємося перенести РАЦС за межі Луцька
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 17:26
Бандері памятник потрібен однозначно! Інша справа, що чогось так виходить, що мер все ніяк не може налагодити спілкування з людьми. Все йому хочеться бути особисто героєм і підміняти собою громаду. І вулицю Суворова не треба було на вулицю Бандери переменовувати, а вже як вирішили перейменувати, то вже хоча б проспект Молоді. Це - гідна память. А памятник Бандері можна, дійсно, і на кільці між проспектами Молоді та Відродження поставити, чи в іншому місці на проспекті Молоді, перейменувавши його в проспект Бандери. В Рівно - це центральна вулиця взагалі. А то таке враження, що ми боїмося власної історії.
Подорожній Показати IP 14 Серпня 2008 17:43
Це в традиції нашої влади: памятник в одному місці, а вулиця чи заклад - в іншому: біля ВНУ імені Лесі Українки памятник Шевченку, а біля театру імені Тараса Шевченка - Українці. А взагалі пропоную оголосити конкурс недоречностям влади: хто більше таких фактів назбирає.
Цинік Показати IP 14 Серпня 2008 17:49
Поставте пам'ятник Нестору Махно. Це нічого, що він тут не бував - Степан Бандера теж лише чув про Волинь. Анархія влади заслуговує не лише на "міст Кривицького".
ВІТАЛІЙ Показати IP 14 Серпня 2008 18:28
Звертаюся до "писаків" на цій сторінці.Дійсно ,це місце запропонував голова Луцької міської організації ВО"СВОБОДА",Братсво вояків УПА одностайно підтримало пропозицію,Шиба категорично був проти,але громадска рада підтримала свободівців і шиба приєднався.Стосовно назви вулиці,то свободівці пропонували проспект Перемоги,а при умові памятника біля РАЦСу проспект Молоді .Звичайно ,як завжди знайшлися "придворні" і рішення на сесії є таке,яке є! А тепер для "розумників",тобто тим хто себе називає тут аноні.... хочете образити приходьте І особисто поспілкуємось ,в будь-який час дня і ночі ,можна навіть після півночі біля Липинського кладовища. Величають мене Віталій тел.оф.285494
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 19:36
Віталій! Переконливо!!!
Лука Липенський Показати IP 15 Серпня 2008 12:38
Скільи людей-стільки ж варіантів. Можливо є і кращі місця для цього памятника, але біля РАЦСу також дуже красиве. Густонаселений район. Величезна площа. Дорожна розвязка. Місце просто чудове з усіх точок зору. В центрі міста, мабуть важко знайти таке місце, де можна було б поставити величний папятник Степану Бандері. А якби запланували якийсь малий памятник, то для мене, як для українця, це було б образливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus