USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани здобувають незатребувані спеціальності

8 Серпня 2008 09:18
За словами директора Луцького міського центру зайнятості Едуарда Неймарка, на сьогодні у професійно-технічних навчальних закладах готують у 3,5 раза менше кадрів, ніж у вузах. Тоді як ринок праці на 60% зацікавлений у робітничих професіях і лише на 20% – у фахівцях із дипломами вищих навчальних закладів. Про це він сказав під час засідання виконкому Луцької міськради, звітуючи про хід виконання «Програми зайнятості населення міста Луцька у 1-му півріччі 2008 року», – 7 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
Як сказав пан Неймарк, ситуація на ринку праці за останні роки покращилася. За період із 2005 року зареєстроване безробіття у місті зменшилось із 3,2% до 1,2%. Протягом двох років у місті створено понад 13 тисяч нових робочих місць.
Разом із тим, наголосив пан Неймарк, здобуття вищої освіти не гарантує добробуту. Зокрема, із вільних нині у центрі зайнятості 2-х тисяч робочих місць 59% – робітничих спеціальностей, майже 29% – службовців, 12% – осіб, які не мають професії. Також він зауважив, що наразі у ПТУ готують у 3,5 раза менше кадрів, ніж у вузах. Тоді як ринок праці на 60% зацікавлений у робітничих професіях і лише на 20% – у фахівцях із дипломами вищих навчальних закладів.
«Сучасна демографічна ситуація та попит на трудові ресурси потребують нових підходів до системи освіти», – сказав Едуард Неймарк. Необхідно врегульовувати дисбаланс між пропозицією та попитом на робочу силу, – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus