USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучанин битиметься на Чемпіонаті світу з історичної реконструкції

16 Лютого 2016 10:25
Волинянин, боєць полку «Азов» Сергій «Чек» Ващук візьме участь у Чемпіонаті світу з історичної реконструкції, – пише «Таблоїд Волині».

Хлопець уже багато років очолює волинську філію клубу історичного та бойового фехтування «Айна Бера». Хоча два роки майже не займався тренуваннями у зв’язку з подіями на Майдані та війною на сході України.

6 лютого у Києві відбувся відбірковий тунір до Національної збірної України, яка візьме участь у міжнародному фестивалі історичної середньовічної реконструкції «Битва Націй».

Це найбільш масштабна і концептуальна подія світу. Протягом 5 днів, 5-9 травня, у Празі зійдуться в повноконтактних боях національні збірні із середньовічного бойового фехтування за звання кращої команди світу.



Основою програми фестивалю є бої. На спеціально побудованому ристалищі, навколо якого трибуни і тисячі глядачів, проходять бої у трьох номінаціях: 1 на 1, 5 на 5 і 21 на 21 (в трьох тактичних варіантах).

З Волині у складі збірної України візьме участь Сергій Ващук, а також у ролі запасного бійця лучанин Андрій Борщ. Сергій виявить свою доблесть у номінаціях 5 на 5 і 21 на 21.

Окрім боїв, на фестивалі відтворюють максимально достовірну атмосферу тих часів.

Тут і автентичні кабаки, і фолькові концерти, і величезна кількість торговців предметами реконструкції з усього світу.

Взяти участь у фестивалі можна тільки за наявності якісної реконструкції історичного костюма і предметів побуту для цивільних учасників і костюма, предметів побуту, елементів захисного і наступального спорядження для бойових учасників фестивалю. На жаль, історична реконструкція – хобі, яке у нашій державі не підтримують. І тому участь у міжнародному чемпіонаті – спорядження, дорога, харчування та проживання - учасники забезпечують самостійно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus