USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин досі живе у квартирі, яку продали за борги

6 Червня 2016 08:35
У Луцьку продали з аукціону житло боржника. До таких же методів погрожують вдатися і комунальники інших міст, - повідомляє "Канал 24".

У лучанина Олександра Швейгера та його бабусі єдине житло на аукціоні продали кілька тижнів тому. Причина — борг за комунальні послуги, який становив майже 50 тисяч гривень. Сашко осиротів у 14 років. Його бабуся-опікун не мала з чого платити. Потім вони спільно намагалися врятувати ситуацію. Не допомогло. Житло продали за 400,5 тисяч гривень. Хоча, насправді, коштує воно більше півмільйона гривень. 50 тисяч гривень заберуть комунальники за борги, решту обіцяють віддати власнику. Цей показовий продаж став найрезонанснішим в Україні.

Продаж майна тих, хто заборгував за комірне для України — не новинка. З молотка може піти будь-що. Столичні енергетики з боржниками судяться регулярно. За словами комерційного директора "Київенерго" Євгена Бушма, їхній компанії заборгували на суму близько 2 мільярда гривень.



"Будь-якої суми достатньо, навіть сто гривень, щоб прийшов державний виконавець", — розповів юрист Михайло Ілляшев.

Та для того, щоб прийшла виконавча служба, боржник повинен програти суди за позовом комунальників. Спершу має бути арештоване рухоме майно. Якщо не вистачає рухомого майна, може бути продане нерухоме, тобто квартира. Квартиру продають в останню чергу, якщо сума боргу перевищує 12 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
я Показати IP 6 Червня 2016 08:57
І чому зразу продавати ? Чому не можна відключити воду і газ В Україні як в Україні Позор такій державі Залишити людей без даху над головою
лучани до я Показати IP 6 Червня 2016 10:20
Якщо голова не думає, то чого про нього хтось має думати. Їх не один раз попереджали, а вони плювати хотіли. За боржників завжди платять законослухняні жителі.
Анонім до лучани Показати IP 6 Червня 2016 11:20
на мій погляд 80% населення в союзі почувалося щасливіше,ніж зараз; недавно чула на ринку як люди,що торгують с/г продукцією говорили,що при комуністах жилось краще
лучани до Анонім Показати IP 6 Червня 2016 12:06
Особливо щасливіших нагороджували проживання в ГУЛАзі, або в комуналці з алкашньою.
Анонім до лучани Показати IP 6 Червня 2016 12:52
в процентному співвідношенні нещасливих, незадоволених людей, які не бачать справедливості і порядку зараз набагато більше ніж в союзі - то моя думка, мої враження і порівняння
Місто Показати IP 6 Червня 2016 09:17
Жах, з підвищенням комуналкі такі випадкі будуть все частіше. Держава узаконила колекторів. Та і за банківські борги буде тепер по беспределу. Ще й реестр створять боржників , щоб легше було шукати і людям не давати змоги вести бізнес псуючи репутацію контрагента. От таке життя по- новому. нікого не цікавить, що долар виріс в три рази, ціни в два зполовиною, газ в сім разів, а доходи майже не змінились. Прав нема, одні обовязки.
Аня до Місто Показати IP 6 Червня 2016 11:14
Бізнесом займаєшся, а ми за квартиру повинні тобі платити. До чого ця мова.У нас в Луцьку повністю забезпечені люди свідомо не платять.Чекають,що спишуть,Як це було колись.Два рази списували боржникам з книжок ощадних, а ми дурні платили,то нас і наказано,бо нам не списували борги.Мають по 10 кввартир і мільйон боргу друкували за одну магнатку.З неї здерли мільйон чи ні?
Місто до Аня Показати IP 6 Червня 2016 13:09
Аня, за квартиру за мене ніхто не платить, а я і такі як я ,ще й платимо за тих, хто мае субсидіі. Про Яке списування боргів ви говорите, не розумію. У нас списують борги олігархам, а простим людям тільки донараховують.
Люда Показати IP 6 Червня 2016 09:44
фінансова допомога як сироті, субсидія це не мала фінансова допомога якою вони могли б скористатися але люди не хочуть самостійно вирішувати проблеми, завжди в усьому шукають когось винуватого, на відміну від розвинутих країн світу менталітет нашого народу незламний... і в цьому наша біда
**** Показати IP 6 Червня 2016 11:07
а цікаво, що з боржниками установами буде? в них борги значно більші чим 50 тис. грн.!
ВАСЯ Показати IP 6 Червня 2016 15:36
Влада поставила людей на коліна. А Премєр Гройсман взашалі щось хоч робить для покращення дороуду громадян україни
Яяя Показати IP 6 Червня 2016 15:43
А чому в інших не забирають квартир??? Бо він сирота,одна бабуся стара от на ньому і відігрались.Нехай значить з усіма боржниками так роблять,не залежно від статусу!
777 до Яяя Показати IP 6 Червня 2016 18:45
А чого зразу забирати? В усіх цивілізованих краінах не платишь- не користуешся. Але в цивілізованих краінах оплата за газ не обходиться в цілу зарплату.
123 Показати IP 6 Червня 2016 16:26
а якщо тось невитримае такого тиску психологічно та відкрие газові крани що буде далі - задумайтесь можуть пострадати невинні люди
Президент Показати IP 8 Червня 2016 11:34
Це такий надприбутковий бізнес, спочатку вкрасти гроші у людей завищеними тарифами, а потім вкрасти житло у тих хто не взмозі оплатити ці завищені тарифи. А потім вкрадене житло здавати в аренду тим у кого вкрали житло але ще є якісь гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus