USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Лучанин програв в автоматах понад мільйон гривень і кілька квартир

2 Квітня 2019 14:27
Як це – жити з ігроманом Надія Пилипюк знає не з чуток. Її жахіття, яке почалося ще 18 років тому, вона пам’ятає й досі. І хоч пара вже більше 10 років розлучена, колишній чоловік її досі не полишає в спокої.

Своєю історією лучанка поділилася з читачами Інформаційного агентства Волинські Новини.

Одружилися Сергій і Надія ще у 2001 році. Чоловік був уважний, роботящий. У Сергія за плечима вже був невдалий шлюб. Як згодом виявилося, про цей шлюб він не розповідав усієї правди: одружився на дівчині-школярці, часто лишав її надовго саму вдома, дівчина не мала навіть за що поїсти – мусила його сестра годувати молоду дружину. Зрештою перший шлюб розпався, а чоловік усім сказав, що колишня «загуляла в Польщі», а чи винен він у розлученні – ні слова.

У Надії та Сергія починалося нове життя. Спочатку все було ніби нормально. У подружжя народилася перша донечка. Та з часом чоловік підсів на ігрові автомати. Все почалося з автоматів, де можна було виграти за 50 копійок іграшки. Потім пішло-поїхало.
«Можливо, він і раніше грав, до нашої зустрічі. Просто я про це не знала. Потім з’ясувалося, що він, нібито, робив ставки в букмекерських конторах. Але про це мені тоді теж було невідомо. У нього частенько водилися гроші. Ще коли ми одружилися, моя мама нас забезпечувала продуктами, тож сильно витрачати йому на сім’ю не доводилося. А коли його «затягнуло» - то гроші попливли з кишень рікою», - пригадує жінка.

Щоб заплатити борги, яких він набрався, граючи на автоматах, довелося продати батькову дачу. Потім виявилося, що Сергій взяв гроші з каси на своїй роботі й не повернув, бо програв все до копійки. Бувало таке, що й ночувати додому не приходив. Не раз Надія забирала його з тих закладів, прокуреного, з відсутнім поглядом.

«Виходив звідти, а погляд був такий, ніби він в тумані – нікого не бачить. Було таке, що вже забрала його звідти, відвернулася, а він втік. Що ми тільки не робили, до кого тільки не зверталися. Він і на Біблії клявся, що кине грати, і свекор його на сеанси гіпнозу водив навіть. Вибачався сильно. На певний час його «попускало», життя ніби поверталося до норми, але потім він зривався і все починалося заново», - розповідає Надія.


Так тривало кілька років. У пари народилася друга донька. Але спокій в родині так і не з’явився. Родина перепробувала безліч способів, щоб достукатися до Сергія: і просили, і благали, і сварили, і погрожували. Не допомагало.

«Я їхала в пологовий, йому телефонувала, а він казав, що на роботі. Як виявилося, він тоді був в ігрових автоматах з нашою кумою. Він часто дзвонив і казав приїдь, забери мене, бо мене тут уб’ють, заріжуть. І я їхала. З дітьми, брала таксі і його забирала звідти. Коли молодшій було 8 місяців він подзвонив знову. Я не могла поїхати – зателефонувала його мамі. А вона мені сказала: «Тобі треба, то й забирай. Як уб’ють, заріжуть - поплачу й перестану». Тоді чесно скажу, я плюнула на все, вимкнула телефон і вперше спокійно спала», - каже жінка.
З квартири постійно зникали гроші, речі. Боргів було стільки, що довелося продати трикімнатну квартиру. А ще вони мусили взяти кредит. Той кредит і досі не погашений. Причому оформлений він був на Надію, а гроші програв її чоловік, і так і не оплатив, хоч і обіцяв. Надія то йшла від чоловіка, то пробачала.

Зрештою, у 2008 році вона таки поклала цьому край: подала на розлучення.

«Приходжу додому, а мені кум показує: он бач, телевізора вже нема… Наступного дня я зібрала речі і пішла», - додає співрозмовниця.

Після розлучення Сергій жив з іншою жінкою, потім зійшовся ще з однією, з якою зараз у офіційному шлюбі. Та колишню дружину досі не залишає в спокої. Не так давно він подав на Надію до суду – хотів забрати дітей під свою опіку і домогтися, щоб колишня дружина платила йому аліменти.

«Старша донька вступила до ліцею. Довелося придбати форму, купу нових речей, я витратила декілька тисяч, а він дав всього 50 гривень, як побачив її у формі. Щоб забезпечувати дітей я мусила поїхати на заробітки, а він тут же подав до соціальної служби скаргу, що я не займаюся дітьми, аби їх забрати. Дійшло до того, що він налаштовує доньок проти мене. У старшої перехідний вік, зараз з нею дуже важко. То він порадив їй маму «налякати»», - ділиться подробицями лучанка.

Але й це не все. Чоловік і досі не припинив грати. Надія каже, він вже програв більше мільйона гривень, набрав знову кредитів. І тепер звернувся до одного зі столичних телеканалів, щоб йому допомогли.

«Приїхали журналісти, просили, щоб я приїхала на передачу «Стосується кожного». Я відмовилася. Вони мене чекали в під’їзді під дверима, знімали мене і мою неповнолітню дитину через відкриті двері, хоч я їм забороняла. Я навіть викликала поліцію, але ті не допомогли. Що вони хотіли почути – я не знаю. Можу хіба припустити, що мій колишній вирішив зробити в усьому винною мене, хоч насправді вини моєї там немає ні краплини. Це я його забирала звідти, оплачувала борги, це з нашої сім’ї він виносив гроші і техніку, речі, в той час як його рідній матері було байдуже», - резюмує Надія.

Хоч пара вже давно розлучена, спокою колишній чоловік жінці так і не дає, разом зі своєю матір’ю, скаржиться лучанка, зводить на неї наклепи і всіляко оббріхує. Грати він так і не припинив. Частенько, щоб роздобути грошей, він закладає свій телефон в ломбард, а коли раптом з’являються гроші - його викуповує. Більш того, через спільних знайомих, Надії стало відомо, що тиждень тому Сергій продав останню однокімнатну квартиру, щоб розрахуватися з боргами, або ж програти ці гроші в атоматах знов.

Від редакції

Незважаючи на те, що гральний бізнес ось уже 10 років в Україні як заборонений, він не припинився, а просто перейшов в тінь. Поліція ж розводить руками, мовляв, вони часто сковані рамками закону і притягнути до відповідальності організаторів і власників дуже складно. Гральні автомати тепер маскуються під вивіски з лотереями і комп’ютерні клуби. Але їх вплив не меншає. В Луцьку діє більше 60 подібних закладів. А в масштабах країни їх ще більше.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОКРОВСЬКИЙ І КОМПАНІЯ. ХТО ЗАРОБЛЯЄ У ЛУЦЬКИХ ГРАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Цей бізнес ламає людські долі, руйнує сім’ї, забирає життя. Так, у грудні минулого року на зйомній квартирі повісився молодий хлопець, сирота, студент медичного коледжу з Рожищенського району. Як з’ясувалося, хлопець був азартним гравцем і вліз в чималі борги. Не знаходячи виходу, він вирішив покінчити з життям. Місяцем раніше – ратнівчанин подзвонив у відділок поліції з повідомленням про «замінування» одного з закладів «Спорт лото». Так чоловік хотів домогтися закриття закладу, в якому його тридцятирічний син просаджує гроші.

Як з’ясувалося, серед осіб, причетних до грального бізнесу в Луцьку є й депутат Луцької міської ради Андрій Покровський. А фірми, тісно пов’язані з ним, нині під слідством через ведення грального бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Власюк Елена Показати IP 2 Квітня 2019 15:07
Ужас!
Лучанан Показати IP 2 Квітня 2019 15:28
Це те саме, що і алкоголізм !!!
Олег Показати IP 2 Квітня 2019 16:13
Я в ах*ї. Чим їх заманюють ті ігрові автомати? Любому понятно, що в автоматі не виграєш. Це просто забавка на гроші. Як кажуть депутати - це кнопкодавство. Я давно за легалізацію казино в 4 і 5* готелях, а не на кожному кроці міста. Інше справа букмекери. Цивілізований світ вже давно легалізував їх. За статистикою кожна 4 ставка в букмекерській конторі є виграшною. Адже щоб обіграти бука, достатньо "включити розум". Якщо людина добре розбирається в тому чи іншому виді спорту, то чому би не спробувати на цьому заробити? Лотереї. Я вважаю, що 20 грн в тиждень можна собі дозволити витратити на лотерейку. А раптом повезе?! Ну і на відміну від ГРАЛЬНИХ АВТОМАТІВ, в БК і ЛОТЕРЕЯХ мінімальний процент залежності. П.С. у всьому має бути міра.
ТАНЯ Показати IP 2 Квітня 2019 16:31
СТРАШНІШЕ НІЖ АЛКОГОЛІЗМ!
Василько Показати IP 2 Квітня 2019 16:57
Знаючи по свому досвіду......Мав таку саму болячку ( Тверезим туди ніколи не заходив так само як мої скажем так товариші. А серед них було багато не останніх людей міста. Закінчилось все банально. Почало "хапати" здоров"ячко. Покидали пити і відповідно, покидали ходити в ті заклади.Все робилось і зараз робиться по п"яні !!!!!! Наллють одному з другим шмурдяка дешевого, а ті і раді. На ранок встають і кажуть бл...я програв стільки, що рік пив би в захльоб. В першу чергу треба кидати бухати і нюхати а тоді вже дивитись, чи то лудоманія чи інша фігня. І ще добавлю. Батько б"є не за те, що пішов грати, а за те що пішов відігруватись.............
Олег Показати IP 2 Квітня 2019 17:56
А місцевий депутат Покровський плодить ці заклади і заробляє на нах мільйони, от в них люди і програють квартири, сім‘ї і своє життя.
1234 Показати IP 3 Квітня 2019 09:02
якщо людина ідіот то це на все життя і його ніхто не вилікує. а гральні заклади потрібно закрити, але цього не станеться тому що влада з цього має.
Наталя Показати IP 3 Квітня 2019 10:29
Їдеш зранку ,а трудяги-ігромани біля кожного спортлото стоять,лотереї купляють.Тоже працюють.
Петро Показати IP 3 Квітня 2019 13:43
За останні роки "перемоги рехформ" - відкрились ломбард по скупівлі краденего та ігрові дурілки для виманювання тих грошей. Заборонений бізнес? Заходьте в колишнє кафе "Мальвіна", там тепер чергове "лото"..
Сергій Показати IP 4 Квітня 2019 08:23
Ігровий бізнес не прикриєте-досить прибутковий. Я можу тільки розказати як від цеї залежності збавитись.Саме я і позвонив на телепередачу Стосується кожного щоб росповісти ...
Надія Показати IP 4 Квітня 2019 10:19
Сергій-якщо ти такий розумний то скажи будь ласка мені колишній чоловіче!якщо ти такий розумний то чого ти сам не вилазиш звідти а далі програєш!!!!і якщо ти подзвонив на передачу стосується кожного то чого ти мене туди вплутав!!!я сказала що нічого і нікому говорити не буду мені хватило на все моє життя з тобою і без тебе для чого ти дав журналістам мою домашню адресу розхльобуйся сам я вже втомилась від тебе і твоєї матері яка мене обгаджує з ніг і до голови до цих пір , таке враження якщо ви робите мені боляче то вам від цього краще стає!!!!ви як ті вампіри аби було вам добре а на інших плєвать !!!докази на собі а не пишеш і говориш всяку маячню тут !!!
Сергій Показати IP 4 Квітня 2019 13:37
Вийде телепередача і всі зрозуміють чого я туди поїхав,а твої кориспонденти навіть не захотіли перевірити нформацію в інших осіб.Ти і сама говориш що не знаєш що вони хотіли від тебе почути...
Надія Показати IP 4 Квітня 2019 16:08
В статті ні слова немає брехні!я шкодую що не розповіла усієї правди і всього того що було і як було!но це ніколи не пізно зробити !нехай знають твої друзі й родичі й про тебе не тільки про мене як ти мене обсираєш і твоя мати ,я до твого батькові на похорон прийшла і принесла від сім'ї своєї гроші так як робиться по людстки він мені дітей виглядів поки ти на автоматах пропадав а ти забрав ті гроші бачив де я поклала і нікому не сказав поки сестра твоя не прочитала смс при всіх де я їй написала що я лишила гроші від себе з вдячності а ти цілу ніч коники їм показував за ці гроші а батько в труні лежав серед хати що я в дітей забрала в мене дітияк бомжі ходять і голодні. А я принесла бо хотіла по твоїм словам похвалитися!!!ти придурок от і все 44 роки а розуму мабуть в дітей більше ,продовжувати далі ........???????можу багато що розказати ,чи ти нарешті вже даси мені спокій ,якщо ні то я всю правду і все розкажу всім не в статті а на телебаченні нехай всі побачать !!!я не боюся бо ти мене вже достав конкретно і лиши мене і дітей з настроювання проти мене нас в спокої !!!
Сергій Показати IP 4 Квітня 2019 18:41
Можеш всю правду на всі канали говорити.Тільки не я не діти тебе не боються
Сергій Показати IP 4 Квітня 2019 19:06
Ти пиши,може попустить трошки.Згадай ще щось і пиши -це ж не телебачення .Тобі туди треба.Як ти казала -на 1+1 ,а взагалі то на всі бажано.
Сергій Показати IP 4 Квітня 2019 19:42
А ДЕ 1+1 ЯКИМ ТИ ТАК ПОГРОЖУВАЛА.???
Надія Показати IP 5 Квітня 2019 09:41
Сергій Дурак ти є,і все!!!
Сергій Показати IP 5 Квітня 2019 11:20
Я визнаю що грав.І на телебачення не обливати грязю поїхав,а щоб розказати як можна покинути цю залежність.А що редактор хотіла переконатись в тому що я дійсно почав грати ще майже 20 років тому я не винен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus