USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин розповів, що відбувається в Дебальцевому

3 Лютого 2015 18:26
До Артемівська доправили тяжкопоранених бійців 128-ї ОГПБ. Зі слів Павла з Луцька, який наразі - також в госпіталі, під Чорнухіно та Дебальцевим не припиняються ще з 31 січня, - про це інформує Під Прицілом.

Натомість, як переконує речник АТО Андрій Лисенко, Дебальцеве перебуває під контролем українських військ. Окрім того, Лисенко заявив, що проросійські бойовики безуспішно намагаються оточити підрозділи українських військових.

Зауважимо, зранку, 3 лютого, повідомлялось, що бійці 128-ї бригади, де, зі слів лучанина, служать і волиняни, три доби безуспішно просять у командування підмоги, оскільки вони лишились без боєприпасів і навіть провізії. За той час, терористи ще сильніше вдарили по піхотинцях і кілька підрозділів було розбито. Про кількість жертв та поранених у штабі АТО досі нічого не відомо.

До слова, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини бійці, які перебувають, власне, в Дебальцевому, повідомили що частинам ЗСУ таки вдалося прорватися і про створення котла наразі не йдеться.

«Найстрашніше було в ніч з 31-го. Вони б’ють нас градами і іншою важкою технікою… а в нас - тільки автомати. Нас тоді витіснили і ми були змушені відступити. Ми чекали на підмогу і важку артилерію, хоча б якісь танки… Але не дочекались. Спробували вернутись назад на наш розбитий пост, аби забрати загиблих. Декого вивезли. За півкілометра нас обстріляли. Вісьмох поранили. «Своїм ходом» ми дісталися штабу, це десь півтора кілометра. Звідти вже нас забрали до госпіталю», - розповів у телефонному коментарі Під прицілом старший солдат Павло.

З його слів, бої не вщухають. Сам же Павло наразі з тяжкою контузією знаходиться в лікарні міста Артемівськ разом зі своїми побратимами. Попри отримані травми, хлопець не поспішає повертатись до Луцька і вже збирається на передову.

«Якби вони (командування АТО, - авт) нам хоч кілька танків підкинули, то ми би відбили наш пост. У штабі нас не чують. Ми так і не дочекались підкріплення. Вони тільки говорять про загострення ситуації, а фактичної підмоги не надають. Кинули напризволяще», - говорить Павло.

Наразі, згідно з приблизними підрахунками старшого солдата, у 128-й ОГПБ, яка дислокується в районі Дебальцевого та Чорнухіно лишається більше 50 волинян. Вони продовжують відбивати атаки терористів. Техніки у них майже не лишилось і хлопці воюють з російськими військами і кадирівськими «головорізами» лише з автоматами.

В той же час лави терористів постійно поповнюються представниками регулярних військ Росії. Більше того, активно у зону бойових дій доставляється техніка та важка артилерія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus