USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Лучанина засадили за ґрати, аби обібрати до нитки

12 Березня 2016 22:15
Луцький підприємець Ростислав Дужик укотре спробував оскаржити постанову слідчого про закриття кримінального провадження. Порушували його три роки тому за фактами заволодіння автомобілем Toyota Camry та квартирою Ростислава. Автівку відібрали, використавши, з його слів, підроблену біржову угоду, - йдеться у матеріалі газети Волинські Новини від 10 березня (№6).

А трикімнатне житло, за будівництво якого він вніс шістдесят тисяч доларів на рахунок фірми-забудовника, переоформили на дружину лучанина Сергія.

Пізніше, розповідає Дужик, його перестріли незнайомці та відгамселили, відібравши стограмовий золотий браслет та чималу суму грошей. Сам постраждалий пов’язує цей інцидент з реакцією правоохоронців на його претензії щодо відібраного майна.

Однак і цього разу суддя Луцького міськ-районного суду відхилила звернення Ростислава, пославшись на раніше ухвалені рішення про всебічність та детальне розслідування тих подій.

ОЧІЛЬНИК БАНДИ СХОВАВСЯ ЗА НОВИМ ПРІЗВИЩЕМ

Утім, як каже Дужик, ніхто тоді нічого не розслідував. Історія для нього актуальна і донині.

Отож, три роки тому посадили цього чоловіка за ґрати, інкримінувавши йому злочини, яких, як сам переконує, не вчиняв. Правоохоронні органи визнали його співучасником, який фінансував придбання помешкань громадян. Ідеться про розслідування кримінальної справи стосовно злочинного угрупування, яке промишляло у місті й відбирало житло в одиноких лучан.

Детально цю історію Волинські Новини висвітлювали у першому номері газети від 4 лютого.

Ростислава Дужика посадили, а от, з його ж слів, керівника та ідейного натхненника цих злочинних операцій виділили в окреме провадження. Ідеться про такого собі Андрія Шпигу. Дужик припускає: у такий спосіб Андрія вивели з гри й дозволили йому втекти від правосуддя. Судіть самі: Шпига тоді несподівано зник.

Зважаючи на асоціації, які виникли у читача, одразу прокоментуємо: родинні зв’язки з Андрієм нинішній очільник волинської поліції Петро Петрович Шпига заперечує.

Кілька тижнів тому дружина зниклого, дізнавшись про чергове звернення Дужика до прокурора області, розшукала Ростислава і заявила: «Ти все одно його не знайдеш, він давно змінив прізвище».

Ось і виходить, що Андрій Шпига – вже не Шпига, а інший чоловік.

Виникає питання: хіба зміг би він безбоязно звернутися в органи, заявити про бажання змінити анкетні дані та сховатися від реєстру осіб, що перебувають у розшуку? Логічно, що, міняючи паспортні дані, розшукуваний Андрій Шпига відразу ж засвітився б у паспортній системі.

Вочевидь, якщо зміна прізвища таки мала місце, то допомогли, певне, зв’язки у правоохоронній системі.

Нагадаємо, інкримінували Андрію Шпизі організацію кримінального угрупування, члени якого вишукували одиноких лучан, які самітниками проживали у квартирах.

Спільники Андрія Шпиги – Дмитро Абдулаєв та Олена Колчак – вигадували різні версії, аби отримати підстави для переоформлення і привласнення житла. Самітників споювали, спроваджували у психлікарню, інсценували самогубства, аварії тощо. Згодом, звісно, відібрані помешкання дуже швидко перепродували.

Посвідчували такі угоди нотаріуси, які наразі можуть вільно відхреститися від власної упередженості. Скажуть, що власники особисто і добровільно відчужували свої обійстя. Правда, практика показала: без участі деяких правоохоронців навряд чи вдалося б зібрати потрібну інформацію про помешкання одиноких лучан. А відтак лишень справою техніки було відібрати у них житло, позаяк спритники враз придумували «законні» підстави.

ПОЗИЧИВ АЛКОГОЛІКУ 200 ТИСЯЧ

У власному двокімнатному помешканні знайшли повішеним лучанина Олега Коршунова. Цьому чоловікові приписали двісті тисяч гривень боргу, які він начебто позичив у згадуваного лучанина Сергія. Уявіть: Олегові, який зловживав алкоголем, раптом позичили таку суму грошей! На пляшку? Тим паче, що про його самотнє і п’яне життя знало чимале коло людей. Про одинака, очевидно, дізналася і «славна» компанія Сергія, Дмитра Абдулаєва та Олени Колчак, із якою співпрацював той самий Шпига.

Згодом Дмитра Абдулаєва та Олену Колчак за такі злодіяння відрядили за ґрати. «Сухими з води» вийшли Сергій, який «позичав» кругленьку суму Олегу Коршунову, та Андрій Шпига.

Натомість до незаконного заволодіння житлом одиноких лучан приплели Ростислава Дужика, позаяк він заплатив за одну з таких квартир, як переконує, не відаючи, яким чином її було набуто.

ЗА ПРИВЛАСНЕНУ МАШИНУ НІХТО НЕ ВІДПОВІВ

Кілька років тому Ростислав Дужик пригнав з-за кордону автомобіль Toyota Camry для своєї співмешканки Вікторії. Оформив біржову угоду, яку уклали між продавцем Бабінчуком М. В. та Пархомук В. Л.

Проте несподівано Сергій оскаржив цей документ у суді. Чоловік надав органам правосуддя підроблену біржову угоду, де продавцем був зазначений такий собі Семененко Л. Г.

Звісно, суд цей «лівий» акт скасував, проте... арештовану іномарку виконавча служба раптом передала Сергію.

У той час рішення Луцького міськрайонного суду вже скасував Вищий спеціалізований суд України. Вища судова інстанція визнала, що Сергій навіть не міг оскаржувати згадану біржову угоду. Тим паче, не міг і претендувати на привласнення іномарки.

Хай як дивно, але наразі автівка так і залишилася у Сергія. Позаяк Дужику в ті часи уже було не до неї, адже правоохоронці інкримінували йому участь у злочинах, вчинених угрупуванням стосовно одиноких лучан. Незабаром чоловіка посадили...

Тож тільки тепер, вийшовши на волю, він намагається повернути привласнені Сергієм трикімнатну квартиру та автомобіль Toyota Camry.

Домагається Ростислав Дужик ще й притягнення винних до відповідальності за завдані йому тілесні ушкодження і пограбування. Просить у своїх зверненнях скасувати постанову слідчого про закриття кримінальної справи, яку, з його слів, ніхто донині не розслідував.

Олена МОРОЗ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Вася Показати IP 13 Березня 2016 02:19
Мутнор*лий рагуль той Дужик--саме він і був "папою" компашки, що дурила фанфуриків на житло. Шпига в бігах, то ж на нього все звертають,бо немає людини--правди не взнаєш.А той Шпига, добріший домашнього кота,був на других ролях в дужика. Дурне тільки, що свій пятак вмочило в темні справи. Ех,Андрон(....
Сергій Показати IP 13 Березня 2016 10:24
На голову не нанлазить, ця бредятина! Дужик людина без моралі та совесті!
морозюк Показати IP 13 Березня 2016 11:21
какая мерзость...
11111 Показати IP 13 Березня 2016 13:24
Шахрай той Дужик, квартири в алкашів забирав, за що і відсидів, знайшла Морозиха про кого писати
Микола Показати IP 13 Березня 2016 13:52
А чому редактор не написала , що Ростислав дужик відбував срок покарання за розбещення не повнолітніх у 90-х після чого змінив призвище на теперішнє ?!)))
Анонім Показати IP 13 Березня 2016 13:53
Наші хлопи таке не можуть зробити,то,мабудь мацкалі...або галичани.
а чому Показати IP 13 Березня 2016 14:59
всі в курсі що до складу банди яка вже на протязі останніх 30 років відбирае майно громадян входять мр*зі від цигана до прокурора та свою діяльність закривати не збираюься.
Волинь нова Показати IP 13 Березня 2016 15:08
Це робота для СБУ. З такими "міліціонерами" хто ще може розібратися? Молодець журналіст Олена Мороз! З викриття злочинців починаємо жити "по-новому", а не по-порошенківськи деклараціями.
до лучанин Показати IP 13 Березня 2016 18:08
А все таки питання е ? десяток років назад в м Львів розмотали такий клубок по віджиму квартир(бригада була виключно з правохоронців і біля десятка раніше судимих ) були і вбивства-отруення-можете почитати. Тема ця потім пішла подругим містам -без міліціі такі справи провести неможливо ? а чому невзяти цю ниточку за старт ! і потихенько розмотати- але найперше уважно вислухати оповідача хіба це заборонено?-скласти схему-потерпілих які відомі а потім і невідомі появлятся- почнуть говорити працівники жеку- паспортних столів- бувші дільничі хто іх напрягав -а по рішеня судів уважно пройтесь- нотаріуси- боргові розписки- звернутися до людей офиційно хто потерпів : Можна цю роботу зробити на 4 а при бажанні і на цілих 5 -тільки треба почати а невідмахуватись від очевидного.
Сергій Показати IP 13 Березня 2016 22:03
Хто цю мразіну незнає! Щур від правосуддя ховався, на жодне засідання не ходив, пітух знав що всиплють сроку! І бігав майже рік а тепер про шпигу гутарить! Він мав як мінімум сім відмотати, ще потрібно перевірити доцільність і обгрунтованість його звільнення!
Сергій Показати IP 13 Березня 2016 22:06
На фронт тварину! Нехай там доводить свою правоту, я думаю в перший день каштанів в штани наложить
Сергій Показати IP 13 Березня 2016 22:13
Прощу звернути увагу на автора статті правохороні органи, за учстю даної особи публікуюця статті замовного характеру за грошову винагороду!
Сергій Показати IP 13 Березня 2016 22:28
А чому в статті невказано, що камрі була розмитнена дужиком шляхом болгарського розмитнення, тобто переварена, чи про таке незручно писати!??
лучанин до Сергій Показати IP 15 Березня 2016 07:46
А повідомте краще нам, читачам. за квартиру покійного Коршонова Олега,якого знайшли повішеним в його оселі,та за квартиру Ростислава Дужика. якою ви пане Сергію заволоділи. Можливо такі дії було спрямовано щоб допомагати фронту? Я думаю що ні... На відміну від вас, пан Ростислав зймається громадською діяльністью і допомагає бійцям на сході продуктами,одежою,і ліками. А про усе інше нехай розберться прокуратура у яку він також із заявою звернувся. Отож Сергію,звертайтесь до правохоронних органів із заявами...Я надіюсь що кінець цій історії повинен бути в првовому руслі. Щоб кожен хто вчиняв злочин, були покарені, а кожен хто постраждав,від свавіля влади, корупції, були захищені Ззаконом України... Слава Україні...
Правозахисник Показати IP 14 Березня 2016 00:07
Непокаране Зло розростається. А злі і несправедливі люди як мертві-вони жалюгідні!!
давайте виправдаемо Показати IP 14 Березня 2016 07:02
лохів з банди черних ріелторів які взяли на себе за бабло провину а кістяк банди остався на волі та майже не втратили своіх посад.наприклад М.М савчук з бті зловлений на гарячому з прокурором вадімом Цехошом відправив спільника за решітку а сам займается по цей час відбиранням майна громадян.колега прокурора веремчук втік до мами судьі під спідницю та став адвокатом.нотаріуси Сушикі та Ариванюки з Книшами теж не бідують.а постраждалих безхатченків засудимо.хай дужик здае всіх .людям у Луцьку дихати легше стане.хай відкрие тайну за допомогою якіх посадових осіб надавали циганам інфу де живуть обездолені та пиякі
до Сергія Показати IP 14 Березня 2016 09:02
а чого б вам на фронт не піти? На рахунок продажного автора - все можна вирішити, лишень трохи більше заплатити. Чого ж не купити автора, якщо такий продажний? не піти вам на фронт, прихопивши і Дужика?
Сергій до до Сергія Показати IP 14 Березня 2016 09:25
Я вже там був на відмінну від декого! 16 місяців!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus