USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин пов’язує своє побиття з пікетом прокуратури

26 Квітня 2016 14:49
Ростислав Дужик, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, намагається повернути все, що в нього відібрали, та вимагає покарати кривдників. Та за те, що він домагається справедливості, чоловік вже не раз отримував погрози, а нещодавно невідомі нападники, каже, ледве не відправили його на той світ. Щоправда, згідно з висновками лікарів, лучанин отримав легкі тілесні ушкодження, черепно-мозкову травму та забій обличчя.

Нагадаємо, три роки тому Ростислава Дужика кинули за ґрати, інкримінувавши йому злочини, яких, як сам переконує, не вчиняв. Правоохоронні органи визнали його співучасником, який фінансував придбання помешкань громадян. Ідеться про розслідування кримінальної справи стосовно злочинного угрупування, яке промишляло у місті й відбирало житло в одиноких лучан.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИНА ЗАСАДИЛИ ЗА ҐРАТИ, АБИ ОБІБРАТИ ДО НИТКИ

Поки чоловік чекав судового вироку, а згодом – закінчення терміну ув’язнення, він, каже, став жебраком. Бізнес, автомобіль, гроші – все перейшло в інші руки. Сам Ростислав Дужик головним винуватцем усіх своїх бід називає лучанина Сергія.

Переконує, що виконавці разом з суддями і прокурорами діяли у змові, аби обібрати його до нитки. Вийшовши на волю, Ростислав Дужик намагається повернути відібрані трикімнатну квартиру та автомобіль Toyota Camry.

Але услід за цими намаганнями чоловік вже не раз отримував погрози, а згодом його побили невідомі. Потому лучанин зважився на пікет прокуратури, і вчергове написав скаргу на дії правоохоронців та того, кого називає винуватцем своїх бід. Крім того, в фальшуванні звинувачує Ростислав Дужик і нинішню заступницю Луцького місцевого прокурора Катерину Балас, тодішнього виконавця Сергія Філюка та адвокатів Веремчуків (синів судді).

Після пікету чоловік вчергове отримав погрози, мовляв, якщо не заспокоїться, то він вже на цьому світі не жилець. Минулого тижня Ростиславу Дужику надійшла відповідь за підписом першого заступника прокурора області Ігоря Мукана про те, що в діях вказаних осіб відсутній склад злочину.

Тиждень тому Ростислава Дужика вчергове побили невідомі особи. Чоловік розповідає, що якби не присутність знайомого чоловіка – то він уже віддав би Богу душу.

З його слів, минулого понеділка увечері він чекав зустрічі зі своїм знайомим в районі Старого міста, неподалік кірхи. Чекати було холодно, тож зайшов до місцевого закладу, розташованого біля лазні.

«Офіціантка принесла меню, але я сказав, що замовлю, коли прийде товариш. Потім в той же заклад зайшов чоловік з дитиною і дружиною. Саме цей чоловік мені не раз погрожував, щоб я припинив домагатися справедливості. Коли він мене побачив, то відправив жінку з дитиною із закладу, а сам почав мене бити», - розповідає лучанин.

Після декількох ударів, каже Ростислав Дужик, він втратив свідомість. Коли отямився – почав ухилятися від ударів. Ніхто з працівників закладу не звернувся ані в поліцію, ані до медиків, бо добре знали нападника.

Згодом нападник пішов, а Ростислав Дужик витер закривавлене обличчя серветками і вийшов на вулицю, не дочекавшись допомоги персоналу.

«Коли я обернувся, щоб подивитися, куди той чоловік ішов, то його не побачив. Натомість услід мені дивилася офіціантка, очевидно, придивлялася куди я йду. На вулиці я таки зустрів свого знайомого, який був шокований від мого вигляду – я весь був закривавлений», - розповідає Ростислав Дужик.

Згодом на нього і його співрозмовників напали двоє невідомих. Ані облич, ані статури нападників він не встиг побачити, бо майже одразу ж втратив свідомість.

«Якби не мій знайомий, то мене б забили до смерті. До речі, йому теж «дісталося», - каже постраждалий.

У Луцькій міській клінічній лікарні, куди його доправили після інциденту, діагностували легкі тілесні ушкодження, черепно-мозкову травму та забій обличчя. Лучанин уже дав свідчення в поліції і розповів, що за його підозрами, за всім цим стоїть згаданий Сергій.

До слова, Ростислав Дужик розповів, що вже в лікарню до нього приходив Сергій, який пропонував конфлікт «загладити». Але єдиний варіант, на який постраждалий погоджується – аби йому повернули вкрадене. А це – квартира, авто, грошові кошти. Приблизна вартість вкраденого - близько півмільйона доларів.

В Головному управлінні Нацполіції області інформують, що за фактом побиття Ростислава Дужика правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження). Нападників правоохоронці поки не знайшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
да Показати IP 27 Квітня 2016 11:40
нехай розкаже як розвів свого тестя і пів Луцька за що і сів. Мало дали. а займався шахрайствами з квартирами
Лучанка до да Показати IP 27 Квітня 2016 12:14
А ти працівник прокуратури?
ігор Показати IP 27 Квітня 2016 21:30
про цього дяпчика пишуть як на мене замовні статті,і в цій статті куча бреду у судді сина сергія нема..... автор ти щось винен цьому чоловіку на фото? що такий інтерес? справ про шахрайство повно!!!чому такий ажіотаж?
ігор Показати IP 27 Квітня 2016 21:37
якщо має докази проти людей ,то долучайте до статті, доказів саме шахрайських дій а не просто виконання своїх обовязків,просто чувак напевно думає що зараз крикнув фамілію держ службовця і все???люстрація!!!
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2016 14:10
Змарнились "Волинські" таку х... пишуть, одна "заказуха" І за що "бідолаху" б"ють, бо немало народу розвів.
Вася Показати IP 28 Квітня 2016 21:27
Ранее Дужик сидел за изнасилование несовершеннолетней, а владельцы квартир которые проходят по его криминальному делу за которые он отбывал наказание, почему то мертвые или пропали безвести! Вопрос? Каким бизнесом занимался Дужик?
Лучанка Показати IP 13 Травня 2016 00:22
А все-таки у кого ж та незаконно нажита Дужиком квартира і авто? Щось не пише кореспондент,що віддали "аферистом" нажите у фонд будинку дитини чи в ін.фонди. Чи важко зараз правоохоронцям розібратися,щось тут смаленим пахне для вищих чинів. Аферист чи не аферис той Дужик,але "підлатався " хтось біля нього то факт. Зрозуміло ,що чоловіку зараз втрачати вже нічого,от і закрутилася каруселька...,а його заплямована в юності біографія теж комусь на користь .
мах Показати IP 30 Жовтня 2016 19:27
прищетні сбу прокурори та судді.на мою думку потрібно терміново цього покидька ростріляти він повязаний з банд формуванням суддя отримав 3 кімнатну квартиру,прокурор машину - повязанні там сбу перевертні. відкрито полювання на цих покидьків і у Рівному. затримувати їх не потрібно це професійні шахраї таких вбивати потрібно на місці, вони полюють на одиноких людей- воїнів авганістану поять та відправляють на той світ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus