USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанину нарахували борг за послугу, яку він не отримував

5 Квітня 2017 08:29
Півтори тисячі гривень – саме такий борг нарахувало СКАП «Луцькспецкомунтранс» за вивіз сміття, який не здійснювався.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів лучанин Олександр.

Чоловік мешкає у приватному секторі на вулиці Гнідавській. З проблемою вивозу сміття мешканці цієї вулиці мусять справлятися самотужки: з «Луцькспецкомунтрансом» договір не укладений ні в кого з цієї вулиці. Тож, каже він, мусять збирати сміття і самотужки його вивозити на полігон у Брище, щоразу за це сплачуючи кошти.

«Сміттєвоза в нас ніхто не бачив на вулиці. Якщо на сусідню він в певні дні тижня заїжджає і збирає сміття, винесене людьми, то до нас – ні. І договору в нас немає, і ніхто не приходив до нас, не пропонував встановити індивідуальні контейнери», - розповідає він.

Тож яким же було здивування у чоловіка, коли він в поштовій скриньці побачив повідомлення про борг за вивіз сміття. Та й сума вказана чималенька – більше 1,5 тисячі гривень.
Згодом Олександр звернувся до підприємства, аби йому пояснили, за що ж він заборгував, якщо не користувався послугами СКАП «Луцькспецкомунтранс». Після того, як його поводили кабінетами, йому порадили написати заяву, в якій описати всі обставини і пояснити, куди він діває побутове сміття.

Заяву таки зареєстрували. А відповідь чоловікові пообіцяли надати за 30 днів, так і не пояснивши, звідки взявся борг і що з цим робити, якщо борг нарахований безпідставно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Квітня 2017 09:47
я б вислав комуняка-трансу аналогічну вимогу про сплату міфічного боргу за начебто надані їм мною послуги
Green Показати IP 5 Квітня 2017 11:54
Це називається гра на дурака
Бувалий((( Показати IP 5 Квітня 2017 12:19
Був у точно такій ситуації, лист з поясненням прийде, у ньому буде буде сказано де і коли надаються Вам послуги (те що Ви не користувались не їх проблеми), як мешканець Луцька Ви зобов'язані сплачувати за вивіз сміття (це постанови міської ради), є 2 варіанти коли це не так.... Ви надаєте довідку що там ніхто не проживає тому сміття там просто немає, або ж другий Ви надаєте довідку, що вивозили сміття самі, тобто "самовивіз" (це має бути довідка з сміттезвалища)
Анонім до Бувалий((( Показати IP 5 Квітня 2017 13:22
перед тим як молоти нісенітницю, почитайте цивільний кодекс. всі правовідносини виникають з правочинів. тобто, якщо ви не підписували з комунтрансом договору, тобто не визначено хто, що, як і коли має робити і хто, коли та скільки має за це платити, всі претензії щодо несплати є безпідставними. доказувати факт надання послуг має комунтранс. законодавством не передбачено обовязку доказувати відсутність якихось фактів, тобто ніхто не зобовязаний доказувати, що він не користувався послугами. щодо рішення міськради - воно має декларативний характер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus