USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лукашенко і Путін домовилися про спільну армію. До Білорусі днями повернуться російські військові

10 Жовтня 2022 13:15
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Крім того, анонсував повернення до Білорусі російських військових.

Про це з посиланням на прокремлівське видання РИА Новости повідомляє Українська правда.

"У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіювати угруповання Союзної держави", – йдеться в заяві білоруського диктатора.

Читати ще: Білорусь звинуватила Україну в підготовці удару по її території. В МЗС відреагували

За словами Лукашенка, основу цього угруповання складають збройні сили Білорусі.

Він заявив, що формування цього угруповання вже почалося: "Воно йде вже, по-моєму, протягом двох днів. Віддано було моє розпорядження, щоб ми приступили до формування цього угруповання".

Такий крок Лукашенко пояснює ніби планами України розпочати війну проти Білорусі.

"Вчора по неофіційних каналах нас попередили про завдання удару по Білорусі з території України. Як було заявлено, "Ми зробимо так, що це буде Кримський міст-2". Моя відповідь була проста: донесіть Президенту України та іншим божевільним, що Кримський міст буде їм здаватися квіточками, якщо вони торкнуться своїми брудними руками хоч до метра нашої території", – цитують білоруські медіа Лукашенка.

Одночасно Лукашенко намагається заспокоїти білорусів, заявляючи, що мобілізація не буде проводитися.

Крім того, Лукашенко заявив, що незабаром до Білорусі прибудуть тисячі військових ЗС РФ.

Як повідомляє білоруська державна агенція БелТА, таку заяву він зробив під час наради з військовими, передає Європейська правда.

За словами Лукашенка, Росії зараз не до нового о конфлікту: "Ще не вистачало другого конфлікту. Ви знаєте, що у них вистачає проблем. Тому ви не розраховуйте на велику чисельність Збройних сил Російської Федерації. Але це буде не одна тисяча людей", – заявив він.

"І будьте готові найближчим часом прийняти цих людей та розмістити там, де потрібно, за нашим планом. Без перебору, без нагнітання ситуації та обстановки", – доручив він міністру оборони Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євген Показати IP 10 Жовтня 2022 14:22
Хворіє...(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus