USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лукашенко хоче при кожній сільраді створити «народне ополчення»: навіщо це йому

3 Червня 2022 19:33
Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко хоче створити «народне ополчення». Він пропонує, аби воно складалося з груп приблизно по пів сотні осіб і щоб такі групи були при кожній сільраді.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на БЕЛТА.

Лукашенко наголошує, що члени «народного ополчення» мають володіти основною зброєю. Мовляв, справжній чоловік мусить вміти за потреби захистити свою сім’ю.

«І я подумав, що нам про всяк випадок треба при кожній сільській раді мати ось це «народне ополчення», групу людей. Їх буде небагато. Але вони теж мають мати свою зброю десь на складі. Ми їх кличемо на навчання – вони візьмуть свої автомати (переважно автомат, гранатомет, пістолет), щоб могли захистити свій дім», – наголосив він.

Читати ще: Лукашенко вирішив створити у Білорусі «народне ополчення»

У разі воєнних дій загони «народного ополчення» можуть трансформуватися у партизанський рух, а також бути резервом для територіальної оборони, вважає самопроголошений президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ісса Ндойє Показати IP 3 Червня 2022 20:51
Це будуть ястребки Лукашенка для зміцнення режиму, перевірені КДБ і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus