USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лукашенко звинуватив РФ у спробі сховати «хвіст»

1 Серпня 2020 22:46
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заслухав доповідь голови КДБ Валерія Вакульчика і глави Слідчого комітету Івана Носкевича щодо ситуації із затриманими раніше росіянами зі складу приватної військової компанії.

За його словами, багато фактів слідства вельми цікаві. Про це повідомляється на сайті білоруського лідера в суботу, 1 серпня, інформує Кореспондент.

«Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Вже не кричать, що вони посилали цих хлопців у Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося на перевірку. Зрозуміло, що у цієї групи були інші цілі. І завдання слідства – з’ясувати ці цілі», – заявив Лукашенко.

Він попросив акуратно поводитися із затриманими.

«Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб стосовно них приймати якісь жорсткі заходи. Це солдати. Їм наказали – вони пішли. Розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав», – звернув увагу Олександр Лукашенко.

«Молодці, що з’ясували, що це перша група. Я так розумію, це тільки перша група з 180 або 200 осіб, яка планувалася до перекидання в Білорусь. І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані сьогодні. І спроба там зараз заховати «хвіст» в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця», – наголосив білоруський лідер.

Він пояснив, що завжди, які б заходи не проводилися у Білорусі за участю російських військовослужбовців, чи то колишніх, чи діючих, завжди відповідні відомства двох країн взаємодіють.

«У нас дозвіл тільки президент може дати на приїзд військовослужбовців, на відвідування Білорусі. З технікою, без техніки, літаки, вертольоти і так далі... Ніяких дозволів ніхто не давав. Більше того, у нас викликають серйозні сьогодні підозри ті цілі, які собі група намічала», – сказав глава держави.

Лукашенко запевнив, що білоруська сторона відкрита для взаємодії щодо ситуації, що склалася: «На брехні ми політику не побудуємо. Перекрикуючи один одного в ЗМІ, питання не вирішимо. Тому, якщо у когось є бажання з росіян отримати додаткову інформацію, ми завжди відкриті. Ми нічого не приховуємо, але нам потрібна правда».

Раніше на цьому тижні в Білорусі заявили, що в країну прибуло понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. Також повідомлялося, що затримані є учасниками ПВК Вагнер, деякі з них воювали за сепаратистів на Донбасі. Частина з них мають українські паспорти.

В Офісі генерального прокурора України заявили, що мають намір вимагати екстрадиції затриманих в Білорусі учасників збройного конфлікту на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 2 Серпня 2020 11:18
дурак старый, ты дышишь пока Россия разрешает,сам себя закопал по макушку...Думаешь запад поможет?
Анонім Показати IP 2 Серпня 2020 14:37
(пукин пукает).....а няс та-а-мь не-е-е-ет!
До 777 Показати IP 2 Серпня 2020 21:58
Не забагато берете на себе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus