USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лукашенко не впускає європолітиків у Білорусь

21 Березня 2011 17:53
Влада Білорусі ввела обмеження на видачу в'їзних віз "ряду осіб, найбільш упереджено і деструктивно відносяться до Білорусі, що зіграли головну роль в розкручуванні кризи у відносинах Білорусі та Заходу", заявило джерело в урядових колах цієї країни.

Про це інформують ТСН .

Йдеться про санкції у відношенні 150 осіб з ЄС і США, серед яких голова Європарламенту Єжи Бузек, депутат Європарламенту Яцек Протасевич і ряд інших політиків, парламентарів, журналістів, які відзначилися найбільш "одіозними ініціативами щодо Білорусі".

За даними джерела, Мінськ не обмежиться візовими санкціями та "розробив низку інших відповідних заходів". Йдеться про "питання транскордонного співробітництва, діяльності на території Білорусі окремих зарубіжних фондів і неурядових організацій".

Рішення влади Білорусі є відповіддю на візові санкції, які Рада ЄС 31 січня ввела у відношенні 157 білоруських чиновників на чолі з президентом Олександром Лукашенко. 21 березня стало відомо, що ЄС розширив список ще на 19 прізвищ. Робить це ЄС, йдеться у відповідному комюніке, "у зв'язку з серйозністю положення в Білорусі". Конкретні прізвища, які поповнили "чорний список" чиновників, Рада ЄС назве 22 березня.

Приводом для введення санкцій став жорсткий розгін акції опозиції у день виборів президента Білорусі 19 грудня і заведення у відношенні затриманих опозиціонерів, у тому числі екс-кандидатів у президенти країни, кримінальні справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus