USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луценко волинським прокурорам: «Не вставайте, вам давно пора сісти»

16 Липня 2016 15:02
Юрій Луценко розкритикував працівників Волинської обласної прокуратури. Генпрокурор дав місцевим прокурорам місяць, аби піти з посади добровільно, або бути готовими відповідати за свої дії перед законом.

Про це йшлося сьогодні, 16 липня, в обласній прокуратурі під час брифінгу за участю Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Юрій Віталійович почав свій виступ з того, що різко розкритикував роботу волинських прокурорів. Заявив, що не хоче більше читати про незаконний видобуток бурштину, який відкрито «кришується» прокурорами, про нелегальні казино та ігрові автомати, власники яких щомісяця приносять по 50 тисяч гривень в прокуратуру. Згадав про схему незаконного імпорту лісу, контрабанду підакцизного товару за кордон тощо.

Генпрокурор також заявив про те, що новий, немісцевий начальник буде і на волинській митниці. Проте хто це буде, та коли відбудеться ротація – не повідомив.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ - НОВИЙ ПРОКУРОР

Луценко детально розказав про низку дрібних схем державних підприємств, які прокуратура не розслідує.

«Державна архітектурно-будівельна інспекція збирає по 10 доларів за здане житло, Держкомзем вимагає по 200 доларів за гектар ораної землі з фермера. Унікальна нова схема Облгазу, який ліцензує сервіс очистки димоходів і всі куми, друзі та дружини газовиків одразу стали трубочистами і почали збирати по 50 гривень з обійстя. Може всетаки прокурорам цим зайнятися», – навів приклади Юрій Луценко.

Генпрокурор пообіцяв, що з 25 липня, на сайті місцевої та генеральної прокуратури буде опубліковано податкові декларації всіх волинських прокурорів та їх заступників, хто залишиться працювати на нових, чесних умовах.
ЧИТАТИ ЩЕ: ШВИДКИЙ МОЖЕ СТАТИ ЗАСТУПНИКОМ ВОЛИНСЬКОГО ПРОКУРОРА

І кожен волинянин, ознайомившись з поданою інформацією, зможе надати відомості про недостовірність інформації.

«Український народ не готовий терпіти злидні в умовах економічного становлення країни, в той час як представники державних органів жиріють на очах. У Волинській області не менше «великої риби» в мутному озері після бурштинового видобутку, ніж у Рівному». – заявив генпрокурор.

Луценко попросив прокурорів до першого вересня піти у приватний бізнес, а не робити бізнес в прокуратурі, натомість, дати шлях молодим, чесним ініціативним людям, які хочуть працювати по ночах і достойно робити кар’єру чесного прокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 16 Липня 2016 15:10
Луценка даром бісером розкидує перед ними. їм побарабану, вони продовжуть робити свою.
лучанин Показати IP 16 Липня 2016 15:16
Беремо на контроль,пане Генеральний прокурор гарно сказані слова.Але сумніви нас не залишають.
ВАСЯ Показати IP 16 Липня 2016 16:12
АГА МОЛОДИМ ЧЕСНИМ !!! САМИЙ МОЛОДИЙ ШВИДКИИЙ 61 РІК ПЕРШИЙ ЗАМ ПРОКУРОРА ОБЛАСТІ
справедливий Показати IP 16 Липня 2016 17:11
Ви подивіться, які постанови пише Маневицька прокуратура та нач. міліції маневич. Відчули "потрібними" прокурорами. А "законні" вирубки лісу як кришують це просто ганьба. Не піддається здоровому глузду, державний ліс треба захищати від державної лісової охорони.
лісовик Показати IP 16 Липня 2016 17:13
Ну побачимо, як зараз начальник управління лісового та мисливського господарства кому гроші по несе,
Лучанка Показати IP 16 Липня 2016 18:16
Перерозподіл влади черговий.
Моя думка Показати IP 16 Липня 2016 18:21
" Генпрокурор дав місцевим прокурорам місяць, аби піти з посади добровільно, або бути готовими відповідати за свої дії перед законом."Неправильно,спочатку відповідати за свої вчинки,а потім у відставку,або в місця не зовсім віддалені.
васі Показати IP 16 Липня 2016 18:58
чого так боїшся швидкого, повір цей мент точно порядок наведе!!!!
Саша Показати IP 16 Липня 2016 19:41
Нічого собі їх там в прокуратурі зібралося. А кожному держава виділила квартиру, заробляють вони по 10 мінімальних зарплат мінімум, а то й по 40. Корупцію розвели. Багата в нас держава, щоб на маленькій волині стільки спиногразів тримати. А ще є міліція-поліція, СБУ, податкова. Чинуш у нас хоч греблю гати. А президент каже нема кого на фронт посилати
Укр Показати IP 16 Липня 2016 19:42
на швидкому нема де ставити печатки хабарник!!!!!
волинянин Показати IP 16 Липня 2016 20:43
Потрібно подякувати Луценку за те, що згадав про справжнього професіонала Швидкого, який знає, що таке "честь мундиру" на відміну від "обраного народом" (Лапіним та Гузьом) бурштинового короля ППШ, який за свою"доблесну" службу не затримав жодного злочинця, а лише знає як "косити" бабло, та зробив з ГУ контору по кришуванню! От тепер затряслись в нечисті піджилки!
волинянин2 Показати IP 16 Липня 2016 22:38
Підтримую волинянина, правильно робить Луценко що ставить Швидкого на роботу в прокуратуру. Зараз професіонали дуже потрібні тій системі, тим більше контролювати роботу поліції яку він дуже добре знає. Всі на собі відчули ефективнісь поліції останнім часом.Чекаємо позитивних змін.
Бандерчук В.М. Показати IP 16 Липня 2016 22:58
"... Генпрокурор дав місцевим прокурорам місяць, аби піти з посади добровільно, або бути готовими відповідати за свої дії перед законом. " Мені не зрозуміло чому так ставиться питання ??? Порушив закон - відповідай , що не зрозуміло !!!
fCELLSD Показати IP 18 Липня 2016 07:43
Найголовніше,що народ не вірить в ці обіцяні зміни.
ххх Показати IP 18 Липня 2016 09:08
для простих людей -закон,а для прокурорів його немає?
А... Показати IP 18 Липня 2016 11:24
Остання фотка класна. Саша - роздрукувати і в рамку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus