USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луценку вже готують виправдувальний «вирок»

25 Червня 2009 11:42
Наступного пленарного тижня у Верховній Раді буде оприлюднений звіт тимчасової слідчої комісії, яка розслідує інцидент за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в аеропорту Франкфурта-на-Майні. Про це 25 червня повідомляють «Волинські Новини».

Голова однієї з двох ТСК щодо цього інциденту, депутат БЮТ Роман Забзалюк сказав в одному з інтерв’ю, що за зібраними даними всі звинувачення на адресу міністра Луценка «носили провокаційний характер».

Він повідомив, що члени ТСК направили офіційні запити в МВС, МЗС та Мін'юст, а також у правоохоронні органи ФРН, запросили на найближче засідання посла України у ФРН Наталю Зарудну, генконсула у Франкфурті-на-Майні Олександра Новосьолова, представника МВС України в Німеччині Сергія Дятлова і самого Юрія Луценка.

«За час роботи комісії ми розіслали безліч запитів у різні структури, і перші відповіді, які ми отримали, свідчать про те, що всі звинувачення на адресу Луценка носили провокаційний характер», - заявив Забзалюк і додав, що комісія не отримала жодного офіційного свідчення порушення закону міністром.

«Правда, ми поки не отримали офіційної відповіді на наш запит від СБУ з приводу розслідування того, яким чином матеріали для службового користування МЗС могли потрапити у ЗМІ (лист посла України у ФРН Наталі Зарудної в МЗС, у якому вона інформує про інцидент і, зокрема, стверджує, що Юрій Луценко був у нетверезому стані)», – зазначив він.

Останнім етапом роботи ТСК, за словами Забзалюка, стане очна ставка між головою МВС, співробітниками СБУ та Наталією Зарудною. Голова ТСК припускає, що вона відбудеться наступного тижня.

«Після цього ми зможемо підготувати попередній звіт комісії і, ймовірно, оголосимо його до початку парламентських канікул», - каже він.

Між тим, за повідомленням «Української правди», звіт ТСК буде базуватися в основному на матеріалах службового розслідування Кабінету міністрів, рішенні Земельного суду Берліна і відповідях на запити комісії з боку МЗС та Мін'юсту.

Висновки службового розслідування Кабміну, як пише газета, складаються з шести пунктів. У них констатується, що інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні мав місце, але немає фактів, які підтверджують алкогольне сп'яніння когось із членів делегації.

У письмовому поясненні самого міністра, що додається до акта службового розслідування, говориться, що на обіді в кафе аеропорту «делегація замовила традиційне місцеве блюдо «Сосиски по-франкфуртськи» і по келиху світлого франкфуртського пива «Білдінг».

В урядовому документі вказується, що причинами конфлікту з місцевою поліцією стали «можливі неправомірні дії співробітників авіакомпанії Lufthansa через непідтверджені звинувачення у сп'янінні».

Прокуратура при Земельному суді Франкфурта-на-Майні відмовила в порушенні кримінальної справи у відношенні Юрія Луценка.

Також у документі вказується, що в ході затримання міністра і його сина поліція відеозйомку не вела, а всі матеріали, яка знаходяться в прокуратурі, німецькі слідчі видавати не мають наміру, бо в Луценка «з віце-президентом земельної поліції Гюнтером Хефнером досягнута домовленість про відмову від взаємних претензій».

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, який був автором постанови про відставку Луценка після інциденту, заявив, що «не очікував нічого іншого від діяльності цієї комісії».

«Ця комісія була створена лише для того, щоб сховати кінці у воду», - сказав він, запевнивши, що, незважаючи на це, «питання по Луценку не закрите».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus