USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк – на 13-му місці у рейтингу кращих міст для ведення бізнесу

7 Жовтня 2021 20:30
Опублікували рейтинг найкращих міст для ведення бізнесу в Україні станом на 2021 рік за версією Forbes, повідомляє shotam.info.

Цьогоріч Луцьк опинився на 13-му місці замість 11-го в 2020 році.

Нагадаємо, за результатами сьомого Муніципального опитування обласний центр Волині у 2021 році опинився на другому місці за якістю життя.

Читайте ще: Тротуари і парки кращі, ніж двори, доступність і паркування. Як лучани оцінили комфорт міста

Зазначається, що були внесені зміни у методології. Зокрема додався показник готовності міст до пандемії. Довелося врахувати й те, що Держстат тепер звітує про показники субнаціонального рівня з урахуванням нового адміністративно-територіального поділу, тому в деяких випадках доступні показники не міст, а районів.

Оцінювали всі міста з населенням понад 90 тисяч людей на контрольованій частині України.

Зокрема Київ став найкращим містом для ведення бізнесу за версією Forbes, піднявшись з четвертої позиції. Запорукою успіху стало те, що у столиці – найвищі в країні ділова активність та купівельна спроможність населення.

Івано-Франківськ, який раніше був лідером, опустився на четверту сходинку. Адже, місто значно втратило в умовах прозорості місцевої влади й регіональному рейтингу Doing Business.

Позитивну динаміку показало й місто Ірпінь, що піднялося на 7-му сходинку з 13-ї. Найгірша динаміка простежується у Кам’янця-Подільського, який опустився відразу на вісім позицій.

Львів посів третє місце, де розвитком міста задоволенні 56% населення.

Також у десятку кращих увійшли Вінниця, Тернопіль, Ужгород, Дніпро, Хмельницький та Бровари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus