USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк потребує 800 додаткових медичних ставок

11 Лютого 2014 19:00
У Луцьку бракує медичних працівників, а мешканців міста потрібно особисто «припрошувати» на медогляди.

Про це під час оперативної наради у стінах міськради повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель.

Зі слів головного медика міста, в обласному центрі потрібно ввести ще 800 додаткових посад медпрацівників. Він пояснив, що наразі Луцьк укомплектований працівниками медичної галузі лише на 76 %. Разом з тим, він зауважив, що народним обранцям варто було б на 100% забезпечувати медицину міста фінансами. Як пояснив посадовець, на сьогодні на охорону здоров’я виділили з бюджету 54% від потреби галузі, це, на думку медика, дуже мало.

Зі свого боку перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук пригадав, що колись до роботи на підприємстві не допускались люди, які не пройшли профогляд. А ось тепер лучан потрібно «припрошувати».

«До прикладу, коли на підприємства приїздить виїзний мамограф, ми просимо людей, мовляв, прийдіть та безкоштовно обстежтесь. Але ж значно дешевше зробити якісну профілактику, аніж вилікувати хворобу. А що стосується медпрацівників, то вони так чи інакше зобов’язані надати необхідну допомогу, у протилежному випадку їх притягнуть до кримінальної відповідальності», - резюмував віце-мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2014 20:43
Це як можна кравчука зрозуміти? Тобто медикам можна не платити, бо вони і так мають надавати допомогу? Дуже хороша позиція як для віце-мера. До слова, за тим же ж кордоном, його вже на посаді б не було! Да, доречі, окрім надання допомоги є ще такий фактор як якість наданої допомоги, а от тут вже можна посперечатися. Профілактика, а особливо якісна, потребує великих фінансових затрат самих громадян. Ми маємо вдягатися в натуральний одяг, який, навіть не дивлячись що він коштує дуже дорого, придбати не так вже легко; ми маємо харчуватися натуральною здоровою їжею, якої в країні майже немає; ми маємо займатися спортом, кожен в міру потреби, але хоч трохи, але безкоштовних клубів теж немає. Люди мають отримувати достойні зарплати, з яких певну частину мають виділяти на профілактику, а вони з своїх зарплат, в більшості, навіть на "вдягнутися в що є" виділити не можуть. Тобто про профілактику говоримо, а робимо все для того щоб цього не було, та ще й хочемо позбавити людей медичної допомоги від наслідків цього "піклування". А за це повинна бути кримінальна відповідальність?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus