USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцьк прийняв чемпіонат України з волейболу серед дівчат: хто переміг. Фото

8 Квітня 2023 20:08
Упродовж 3–8 квітня обласний центр Волині приймав чемпіонат України з волейболу серед дівчат 2008 року народження. На майданчику ОДЮСШ зійшлися 17 команди з усіх куточків країни. Волинську область представляли одразу три колективи: дві команди з Луцька, одна – з Ковеля.

Організувала змагання Асоціація волейболу України, яка і вирішила провести їх у Луцьку. Велику підтримку надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Згідно з регламентом, сімнадцять команд поділили на три групи, де вони зіграли за системою «кожна з кожною». Переможці груп зійшлися в битві за призові місця. У підсумку перше місце достроково здобув «Спортліцей-ДЮСШ-1» із Білої Церкви. Дівчата тріумфували у двох фінальних іграх. Учасниці відзначають: перед стартом змагань ставили найвищі цілі, а перемозі сприяло шалене бажання та любов до спорту.
У матчі за друге місце команда спортшколи із Прилук зіграла з луцькою «ОДЮСШ», яку тренує Іванна Ковальчук. Лучанки впевнено виграли у двох партіях та забрали срібні медалі. Здобути високий результат, як зазначають дівчата, допомогла робота тренера та підтримка місцевих вболівальників. Прилуцькі волейболістки залишилися із «бронзою».
Ще один представник Луцька – команда «ОДЮСШ» тренера Олени Алєксєєвої – зайняла шосте місце, колектив із Ковеля – дванадцятий.

У церемонії нагородження взяли участь чимало представників влади та громадських діячів. Усі вони першочергово відзначили військових, завдяки яким відбуваються такі чемпіонати. Присутні подарували воїнам гучні оплески.
Президент Федерації волейболу Луцька Дмитро Піддубний подякував усім, хто допомагав організувати чемпіонат України в місті.

«Місто достойно провело змагання, а наша команда стала призером. Сподіваюсь Міністерство молоді та спорту буде надалі давати можливість Луцьку приймати чемпіонати України та інші турніри», – наголосив Дмитро Піддубний.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що до організації змагань долучилося чимало людей, зокрема міська влада, обласна влада та благодійники. Вона також висловила сподівання, що Луцьк може стати одним із центральних осередків спорті в країні.

«Фонд Ігоря Палиці допомагав розвитку спорту в Луцьку та області. Але ми також хочемо, щоб чим більше спортсменів приїздило до нашого краю. Адже розвивати волинських спортсменів можна не лише у виїзних змаганнях, але й в області, показуючи всім наші спортивні об’єкти», – зауважила очільниця Фонду.
Начальник управління у справах молоді і спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук подякував усім спортсменкам та тренерам за участь.

«У кожному змаганні є переможці та переможені. Але не варто опускати рук, а треба рухатися далі та вдосконалюватися. Сімнадцять команд з усієї України прийняло участь у чемпіонаті. Це велике досягнення. Ми, як ніколи, єдині та сильні. Ми показуємо, що схід, захід, південь і північ – єдина нація. Нація переможців. Ми всі докладатимемо зусиль, щоб наш жовто-блакитний прапор надалі майорів на всіх світових п’єдесталах», – звернувся до команд Олександр Хвіщук.
Директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий подякував Асоціації волейболу України за можливість проводити змагання в Луцьку та запевнив, що місто надалі сприятиме проведенню великих турнірів.

«Сьогодні потрібно показувати, що спорт в Україні живий. Деякі наші спортсмени та тренери боронять державу. Чимало, на жаль, загинули. У пам’яті про них ми зобов’язані підтримувати юнацький, дитячий та професійний спорт. Сьогодні Луцька міська рада та міський голова Ігор Поліщук всіляко намагаються сприяти всім видам спорту, зокрема і волейболу, щоб місто приймало різні всеукраїнські змагання. Так ми демонструємо, що Україна готова боротися, – наголосив Володимир Захожий. – Луцьк має славну волейбольну історію та інфраструктуру. Місто буде докладати зусилля, аби стати своєрідним центром волейбольних змагань».
Наприкінці призери отримали пам’ятні медалі та кубки. Організатори також відзначили кращих гравців змагань, серед яких три лучанки – Дарина Бабич, Анна Писарук та Дарина Шелест. А кращою волейболісткою турніру стала Дар’я Дорошенко із Білої Церкви. Завершили чемпіонат урочистим виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 9 Квітня 2023 08:32
Президент федерацii водейболу луцька нижче нiж дiвчатка 2008 р.н….. чи може вiн пiд сiтку граэ )))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus