USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк відвідав український письменник, який відомий в усьому світі

12 Грудня 2013 17:18
Відомий український письменник, автор світових бестселерів – Андрій Курков завітав 12 грудня до Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, щоб поспілкуватися про життя, книги і любов.

Світову популярність Андрій Курков пояснює тим, що у його творах є гострота і чорний гумор. Він знає чимало іноземних мов, але пише переважно російською та українською.

Свій творчих шлях Андрій розпочав у дитинстві, коли писав перші вірші про тваринок, а в підлітковому віці вже придумував анекдоти. «У перші роки своєї творчості, коли я почав писати оповідання, мені подобалась творчість російського письменника Даниїла Хармса, якого по праву називають «батьком» чорного гумору» - розповів письменник.

Андрій Курков каже, що він започаткував власний літературний стиль – глумізм, який мав на меті висміяти політичне становище Радянської України. Він розповідає, що у той час українським письменникам не дозволяли видавати свої книги за кордоном. «Ще у 80-их роках, у Києві я знайшов одного поляка, який працював на будівництві. Я з ним домовився, що буду складати йому бандеролі з рукописами і він їх буде перевозити до Польщі, і вже за кордоном розсилатиме мої роботи у видавництва. Так він став літературним контрабандистом. Протягом трьох років ми з ним таким чином доправляли до Європи мої твори» - зазначив Курков.

Цікаво, що свої перші казки, письменник почав писати на службі в армії, коли його направили в одеську в’язницю наглядачем.

Квитком у світову літературу став роман «Пікнік на льоду». Саме ним автор намагався підкорити англомовних читачів Європи. «Швейцарія стала першою країною, яка зацікавилась «Пікніком на льоду» і уклала зі мною контракт. Для презентації роману мені довелося вивчити німецьку мову», - резюмував письменник.

Сьогодні книги Андрія Куркова видаються у 36 країнах світу і перекладаються багатьма мовами. Сам автор численних романів каже, що професійним письменником став у 36 років, а зараз йому 65. На злеті своєї творчої діяльності Курков писав сценарії до кінострічок, деякі з них були удостоєні премією Канського кінофестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
увесь світ Показати IP 12 Грудня 2013 20:16
не знаємо такого письменника. Знаємо Ж.Верна, Г.де Мопассана, Ф. Достоєвського та багатьох інших, а такого не знаємо. Видно, або не крєпко популярний, або широко відомий у вузьких колах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus