USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцьк - серед міст з високим рівнем забруднення повітря

1 Червня 2013 10:23
Високий рівень забруднення повітря - у 19-ти українських містах, зокрема, у Луцьку, дуже високий - ще у п'яти. Найбільш забруднене повітря у Одесі, Горлівці, Армянську, Слов'янську та Дніпродзержинську.

Про це інформує Інтерфакс.

Так, оцінку забруднення атмосферного повітря на території України за 2012 рік здійснювали за даними спостережень, які проводилися в 53 містах на 163-х стаціонарних і двох маршрутних постах державної системи моніторингу гідрометеорологічної служби.

Високий рівень забруднення, зокрема, у Луцьку, а також у Києві, Красноперекопську, Маріуполі, Донецьку, Кривому розі, Макіївці, Ужгороді, Рівному, Дніпропетровську, Дзержинську, Рубіжному, Єнакієве, Лисичанську, Херсоні, Сєвєродонецьку, Запоріжжі, Краматорську та Миколаєві.

При цьому пояснюється, що порівняльну оцінку забрудненості повітря в Україні здійснюється з комплексного індексу забруднення атмосфери - це безрозмірний показник, який враховує індекс забруднення повітря окремою домішкою та клас небезпеки забруднюючої речовини.

Виділяють чотири рівня забруднення: безпечний - якщо значення комплексного індексу забруднення атмосфери не перевищує 5, підвищений - 5-7, високий - 8-13 і дуже високий - 14 і вище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Т.С. Показати IP 1 Червня 2013 11:54
Мало информации. "При цьому пояснюється, що порівняльну оцінку забрудненості повітря в Україні здійснюється з комплексного індексу забруднення атмосфери - це безрозмірний показник, який враховує індекс забруднення повітря окремою домішкою та клас небезпеки забруднюючої речовини." - вот это интересно узнать.
Корінний лучанин Показати IP 1 Червня 2013 12:46
Якась туфта!!! Де у Луцьку є шкідливі виробництва, коли вже підприємства не працюють так інтенсивно як колись? ДАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ ВІД ЛУЦЬКИХ ЕКОЛОГІВ !!! А завтра Луцьк ще оголосять зоною небезпечною для життя по цьому КІЗА !!! Виходить що Луцьк і Кривий Ріг, Маріуполь на одному щаблі по КІЗА !!! Що це за маячня цього моніторингу. За 70км від Луцька знаходиться рівненський "АЗОТ", хіба що вітруган заносить гидоту сюди?
Іронічний Показати IP 1 Червня 2013 14:08
Основне джерело забруднення повітря в Луцьку - викиди автотранспорту. В руках місцевої влади зменшення цього фактору регуляцією руху та хорошими дорогами.
знавець Показати IP 1 Червня 2013 14:38
Взагалі-то показник цей - це така ПУРГАААААААААААА, не даремно він безрозмірний, всеодно що середня температура хворого по лікарні... Мало того там ще й свої власні складники досліджень, на виявлення яких хватає грошей на виявлення, або нііііііііі... Тоді щось сумірують докупи, а чогось не враховують і т.д. А повітря дійсно брудне, бо поганий контроль за процесами його насичення усіма складовими таблиці Мендєлєєва. Да виробництва пішли в підпілля. Лише пласмасовий завод має одну назву, а, йой орендарів там ТТТТТТТТЬЬЬЬЬЬЬЬМММММААА, і кожен щось клепає своє, починаючи з пласмтмаси, закінчуючи пилом від швейних цехів... А хто про це знає? От Вам контроль... В Луцьку на повітря головному екологу Сороці начхати він тільки в садіках дерева і квіточки садить. Річки не ліпші за повітря і що??? Всі на суботники ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus