USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Лондоні ввели щоденний збір з водіїв за забруднення повітря

8 Квітня 2019 23:41
Збір за забруднення старими автомобілями навколишнього середовища в розмірі £12,5 ($16,3) на добу введено в дію з понеділка, 8 квітня, в центральній частині Лондона. Про це оголосив мер британської столиці Садок Хан, який став ініціатором цієї ідеї, оскільки свого часу сам постраждав від несприятливої екологічної ситуації, повідомляє ТАСС.

«Як людина, яка набула астму протягом декількох останніх років, я з власного досвіду знаю, що токсичне повітря Лондона завдає шкоди здоров’ю людей», – сказав Хан, представляючи результати спільного дослідження Королівського та Імперського коледжів Лондона.

У цій доповіді зроблено висновок про те, що забруднення атмосфери в британській столиці є причиною щорічної госпіталізації в Лондоні з астмою і важкими легеневими захворюваннями близько 1000 чоловік.

«Це дослідження є строгим нагадуванням, що від забруднення навколишнього середовища, в першу чергу, страждають лондонці з найбільш уразливим здоров’ям, і я роблю все, що в моїх силах, щоб захистити дітей, літніх людей та тих, у кого є респіраторні захворювання, від нашого брудного повітря», – пояснив градоначальник причини введення в дію в центральних кварталах міста «зони наднизьких викидів [в атмосферу]» (ultra-low emission zone – Ulez).

Зазначено, що обкладенню новим щоденним муніципальним збором в £12,5 в цій зоні підлягають всі автомашини, старші за чотири роки, з двигунами на дизельному паливі, і всі автомобілі, старші за 13 років, що працюють на бензині. Цю суму власникам зазначених автомашин доведеться виплачувати додатково до існуючої вже понад півтора десятилітття плати за в’їзд (congestion charge) у центр Лондона, яка була обумовлена створенням автомобільних заторів і становить зараз £11,5 ($15) у день. Таким чином, сукупна вартість двох зборів становить тепер £24 ($31,4).

Відомо, що congestion charge стягується з водіїв за в’їзд у центр британської столиці по буднях з 07:00 до 18:00, а Ulez діє 24 години на добу протягом всіх семи днів тижня.

Нагадаємо, наразі середній показник викидів по ЄС становить 118,5 г CO₂ на один кілометр пробігу. Метою до 2021 року є досягнення значення в 95 г CO₂ на кілометр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus