USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк хоче взяти в кредит 10 мільйонів євро

5 Жовтня 2011 17:52
Європейський банк реконструкції та розвитку розглядає можливість виділення Луцьку кредиту в сумі 10 мільйонів євро на модернізацію систем тепло забезпечення – таку думку висловили представники банку на зустрічі з чиновниками мерії.
Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.
Можливість кредитування міської теплозберігаючої програми та проблему передачі тепломереж на баланс ОСББ оприлюднив луцький мер Микола Романюк на сьогоднішній зустрічі з керівниками ОСББ. Зазначалося, що на середину вересня в Луцьку було зареєстровано 93 ОСББ.
«А до 2014 року в обласному центрі планується передати в управління ОСББ близько 80 відсотків житлового фонду. У 2010 році 17,2% житлового фонду України вже належало ОСББ», - зазначає заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, начальник відділу по експлуатації та ремонту житлового фонду Надія Коленда.
Микола Романюк дав доручення підготувати проект міської Програми сприяння діяльності ОСББ на 2012 рік, в якій визначити порядок фінансування, критерії відбору будинків для виділення коштів з міського бюджету. Окрім того, частина коштів буде передбачена і в державному бюджеті.
Також міський голова доручив розглянути можливість створення при департаменті житлово-комунального господарства відділу з роботи із ОСББ та спеціального розділу про ОСББ на офіційному сайті міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Свідомий громадянин Показати IP 5 Жовтня 2011 19:00
Ау-у-у. Пане Романюк, ви ще з банком "форум" не розрахувалися завдяки Шибі. А тут знову наступаєте на ті ж самі граблі. Це вже починає набувати ознак спадковості: кожна нова влада повинна розраховуватися за недолугі кредитні рішення своїх попередників.
Інститут розвитку міста Показати IP 5 Жовтня 2011 19:53
ЕБРР дае кредит не Луцьку а ДКП Луцьктепло під конкретну програму модернізаціі котелень та теплотрас з економічним ефектом,який дозволить повернути гроші.Тема нормальна.Луцьктеплу до речі не дуже цікава бо по перше ЕБРР контролюе тендери та намагаеться мінімізувати "прилипання грошей до рук" по друге зменшаться у перспективі проплати за тепло(за рахунок зменшення собівартості ) це зменшить грошові потоки через підприемство, по трете робота підприемства стане більш прозорою та підконтрольною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus