USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку виділили 5 мільйонів на харчування переселенців: де відкриють нову їдальню

2 Вересня 2022 17:08
Під час сесії Луцької міської ради депутати погодили виділення додаткових коштів на харчування внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про п’ять мільйонів гривень. У громаді розуміють необхідність такого кроку, адже нині в Україні триває обов’язкова евакуація наших співвітчизників із зони активних бойових дій. Відтак їхня кількість зростає, особливо в умовах наближення холодів.

Керівниця департаменту соціальної політики Луцької міської ради та депутатка Вікторія Майборода розповіла телеканалу «Аверс», що 23 березня в громаді почали харчування вимушено переселених осіб.

Читати ще: «Порції великі. Приходять, дякують за смачні обіди»: як у луцьких соціальних їдальнях готують для переселенців. Фото

«Кілька разів необхідно будо вносити зміни в порядок. На сесії фінансування програми, яка стосується харчування внутрішньо переміщених осіб, було збільшене на п’ять мільйонів гривень. З 23 березня Луцька громада вже витратила п’ять мільйонів гривень на харчування. До кінця року ми передбачили ще додатково п’ять мільйонів. Тобто загалом до кінця року ми витратимо 10 мільйонів на підтримку внутрішньо переміщених осіб», - повідомила посадовиця.
Щодо порядку забезпечення харчування внутрішньо переміщених осіб, то з 1 вересня воно буде відбуватися шляхом часткової оплати та за власні кошти внутрішньо переміщеної особи, але за соціальними цінами.

Читати ще: Щодня в луцьких соціальних їдальнях харчуються понад 2500 переселенців

«Жінки з дітьми до 18 років, діти до 18 років, особи з інвалідністю та пенсіонери. Це ті категорії, за які громада сплачуватиме за приготування, тобто організацію оплачуватиме. Щодо інших внутрішньо переміщених осіб, які не потрапили у вищезазначені категорії, то вони матимуть змогу за соціальними цінами сплатити саме харчування в їдальнях, які проводитимуть харчування», - зазначила керівниця департаменту.

Читати ще: У Луцьку скорочують кількість соціальних їдалень для переселенців. Назвали причину

Також у їдалень змінилися адреси, адже у місті починається навчальний процес. Чотири їдальні у школах, які проводили харчування внутрішньо переміщених осіб, закриють. Натомість відкриють їдальню на вулиці Винниченка, 31.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 2 Вересня 2022 19:49
Нехай йдуть трохи працювати. Громада Луцька не зможе прохачувати таку кількість утриманців. В Луцьку роботи - непочатий край. Нехай чистять Сапалаївку, заплаву Стиру. Не можна ж цілодобово розчісувати своїх собачок. Так і з розуму можна рихнутись.
Правда до Іван Показати IP 6 Вересня 2022 06:25
Ті,що гуляють з собачками,в ту їдальню не ходять.Побійтесь Бога,щоб взавтра не опинитися на їх місці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus