USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк у серпні очікує комунальне здорожчання?

9 Липня 2009 12:23
З початку серпня, згідно з планами міської влади, у Луцьку вступлять в силу нові тарифи з утримання будинків. Про це 9 липня інформують «Волинські Новини».
 
За інформацією департаменту ЖКГ Луцької міської ради, обласний центр Волині з 2006 року залишався в державі єдиним містом із незмінним тарифом за цю послугу, що не відображав реальних витрат (3% йшли на матеріали, решта – на зарплату й оплату послуг інших підприємств, зокрема вивіз сміття, обслуговування ліфтів).  А 20 травня цього року Кабмін видав постанову №529, якою передбачено рентабельність послуги з утримання житла в 12%, а також можливість корегування тарифу у випадку зростання вартості його складових. У документі, між іншим, зазначається як послуга вивіз будівельного сміття, що постійно було предметом конфліктів між «жеками» і мешканцями.
 
Отож, орієнтовно нові ціни за 1 квадратний метр зростуть так: 1,30-1,40 гривні – у багатоповерхівках з ліфтами (у Ковелі встановлено  саме 1,40 гривні), 1,10 гривні – у «хрущовках», 30-40 копійок – у садибній забудові. Але, як підкреслив заступник Луцького міського голови, директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський, для кожного будинку розроблятиметься окремий тариф і, до речі, для його ухвалення потрібно пройти процедуру громадського обговорення. Наразі здійснюють обслуговування житла  у Луцьку ЖКП № 2, 3, 7, 11, а підприємства № 1, 5, 6 – у  процесі реорганізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 08:26
Але, як підкреслив заступник Луцького міського голови, директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський, для кожного будинку розроблятиметься окремий тариф Нехай заплптить сам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus