USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міськрада доопрацює питання про оренду ділянки авторинку

25 Лютого 2016 17:39
Питання щодо оренди ділянки площею понад 6 гектарів на території авторинку вирішили відправити на доопрацювання депутати міськради.

Питання про надання ТЗОВ «ВОЛИНЬ-АВТОПАРК» на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування авторинку з існуючими будівлями на вулиці Єршова, 6 (площею 6,27 гектара) розглянули під час другого пленарного засідання четвертої сесії Луцької міськради 25 лютого. Проект рішення викликав дискусію серед депутатів, тож довелося скликати погоджувальну раду голів фракцій для того, щоб дійти рішення.

Як зазначив депутат Сергій Була, він пропонував заборонити використання ділянки до укладення договору оренди. З його слів, підприємство отримує орендну плату з підприємців, які продають на ділянці автомобілі, але не сплачує орендну плату у міський бюджет впродовж шести років. Таким чином, місто недоотримало 2,8 мільйона гривень. Він пропонував звернутися до ДФС щодо перевірки діяльності податкової інспекції Луцька щодо незабезпечення надходження 2,8 мільйона гривень земельного податку.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що це не зовсім відповідає дійсності, адже остання проплата була здійснена, згідно з інформацією податкової, 23 березня 2013 року. Заборгованість наразі становить 2,443 мільйона гривень. З його слів, ТЗОВ «ВОЛИНЬ-АВТОПАРК»

зверталося до міськради щ приводу викупу ділянки, але потім відмовилося, адже там розташований об’єкт державної власності – бомбосховище під адміністративним приміщенням.

Нормативну оцінку земельної ділянки обговорювали під час засідання профільної постійної комісії. Ціна становить 36,697 мільйона гривень. При сплаті за оренду 6% від вартості ділянки протягом року орендна плата становитиме 2,2 мільйона гривень.

Секретар міськради Юлія Вусенко запропонувала підтримати проект рішення в цілому, але потім відправити проект рішення на доопрацювання у земельну комісію міської ради. Доопрацьований варіант планують розглянути під час сесії міськради у березні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
???? Показати IP 25 Лютого 2016 17:53
6: років не сплачували аренду і тільки тепер піднімається питання? капець!
полішук Показати IP 25 Лютого 2016 19:11
а не хочете перенести авторинок в майбутній паркінг і торговийи центр який буде на місці Театральноі площі?
алфьоров Показати IP 25 Лютого 2016 21:40
ваще платить небуду
Юрист Показати IP 26 Лютого 2016 08:19
Алферов та його банда купить всю мерію та депутатів і надалі не буде сплачувати ніякого податку!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus