USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку не погодили оренду скандальної ділянки авторинку

31 Березня 2016 14:20
Після дискусії та багатьох голосувань не надавати в оренду ТзОВ «Волинь-Автопарк» ділянки для обслуговування та будівництва авторинку площею понад 6 гектарів вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня.

Проект рішення вносили на розгляд під час сесії у лютому, але тоді його вирішили спрямувати на доопрацювання. Як стало відомо, сьогодні представник підприємства у телефонному режимі просив знову зняти питання з розгляду.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала зауважив, що колишній власник майна перебуває у стадії банкрутства. Триває претензійна робота податкової щодо стягнення з нього коштів, яка поки не принесла результатів.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що у разі неприйняття рішення про надання ділянки підприємству на умовах оренди, підприємство не матиме права здійснювати підприємницьку діяльність на цій ділянці. Він просив вжити заходів щодо дотримання цієї вимоги.

Своєю чергою, Олександр Кравченко пропонував муніципальній поліції забезпечити вільний доступ до земельної ділянки до часу, поки підприємство не підпише з міськрадою договір оренди. Ця пропозиція викликала спротив з боку міського голови Миколи Романюка, який стверджував, що муніципальна поліція не має повноважень для цього. До того ж, на ділянці розташовані споруди, які перебувають у власності підприємства.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що підприємство справді не має правових підстав користуватися земельною ділянкою, але обмежити його господарську діяльність міська влада не має можливості. Отже, посадовець пропонував підтримати проект рішення, щоб згодом змусити підприємство сплачувати за оренду ділянки.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан звернув увагу на те, що претендент на оренду ділянки звертався у міськраду у 2015 році, а тепер, коли значно збільшилася нормативна оцінка вартості ділянки, підприємство відмовилося від наміру орендувати ділянку. Таким чином, незалежно від підтримки проекту рішення чи його не підтримки, рішення не буде реалізоване.

Пропонували передбачити у проекті рішення, що підприємство повинно укласти договір оренди з міськрадою протягом місяця. У разі не підписання договору, рішення міськради вважалося б нечинним.

Депутат Тарас Шляхтич пропонував внести доповнення у проект рішення та виключити з нього пункт про 2 гектари вільної земельної ділянки, яку у разі укладення договору оренди підприємство зможе забудувати. Його пропозицію не підтримали.


У підсумку, навіть після винесення проекту рішення на два повторні голосування, його не підтримали обранці міської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
алфьоров Показати IP 31 Березня 2016 16:38
ваще платить небуду
!"№ Показати IP 31 Березня 2016 20:32
Невже у Європі такі діскомфорти. Прижожному мері не було такого "ЗАПРЕЩАМС".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus