USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька шахістка продемонструвала історичний результат

6 Грудня 2014 15:44
Вперше в історії шахістка з Волині Олена Васіна виконала норму майстра ФІДЕ.

Десятий кубок Червонограда, у якому взяло участь 12 шахістів з України, Польщі, Росії та Вірменії, завершився 3 грудня. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів тренер-викладач з шахів Валерій Васін.

Волинянка Олена Васіна, яка впродовж трьох років виступає за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», під час турніру продемонструвала чудовий результат - вперше в історії Волині дівчина виконала норму майстра ФІДЕ. Для того, щоб їй офіційно присвоїли звання міжнародного майстра, потрібно зіграти ще в двох турнірах. Зі слів тренера, їй це під силу. Двадцятирічна лучанка займається шахами із трирічного віку. Попри те, що два роки тому дівчина вступила у два виші, вона вирішила забрати документи і відтоді професійно займається шахами.

У турнірі все вирішилося у двох останніх турах – для того, щоб забезпечити видатний результат, Олені Васіній лишалося зіграти з заслуженим тренером України Андрієм Рахмангуловим (виграти у нього чорним кольором було складним завданням) та майстром спорту міжнародного класу з Вірменії. Загалом протягом п’яти днів вона зіграла 36 партій.

Окрім згаданого турніру, лучанка зіграла у бліц-марафоні, у якому брало участь дев’ять майстрів міжнародного класу, майстри спорту України та п'ятнадцять кандидатів у майстри спорту міжнародного класу. Будучи єдиною дівчиною у бліц-марафоні, вона посіла почесне шосте місце, випередивши багатьох майстрів спорту. З 27 січня до 1 лютого у Львові відбуватиметься турнір із виконання норми міжнародного гросмейстера, у якому планує взяти участь лучанка.

«Думаю, патріархат у шахах протримається недовго. Спеціалісти передбачають, що років 50 можуть протриматися чоловічі шахи, а потім їхнє місце займуть жіночі. Чоловіки грають практично, а жінки – на емоціях. Тому ми готуємо Оленку на ось цей «перелом»», - розповів Валерій Васін.

До слова, цьогоріч Олена Васіна стала віце-чемпіонкою України зі швидких шахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Gala Показати IP 6 Грудня 2014 16:44
Мої вітання!!! Гідна доня гідного тата.... Це результат праці, пишаюсь такою лучанкою.....
Женя Показати IP 6 Грудня 2014 22:43
Вітаю! Яка молодчинка!!! Як приємно, що це наша лучанка!!! Реальний результат підтримки фонду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus