USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька школярка на зустрічі з Президентом України

19 Травня 2015 18:40
Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня науки зустрівся з переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, серед яких була слухачка секції журналістики Волинської обласної Малої академії наук Анастасія Марущак, учениця 10 класу Луцької гімназії № 18.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини у рубрику «Повідом новину» написали представники Волинської обласної Малої академії наук.

Зустріч відбулась 18 травня 2015 року в Адміністрації Президента України за участю Глави держави Петра Порошенка.

Міністра освіти і науки Сергія Квіта, заступника Глави Адміністрації Президента Ростислава Павленка, Голови комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Лілії Гриневич, директора Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна.

Близько двох десятків школярів з різних куточків нашої країни мали нагоду поспілкуватись високопосадовцями про сучасні тенденції української науки та презентувати власні дослідження.

«У цьогорічному відзначенні Дня науки звучать нові, особливі ноти. За рік, що минув, ми заново відкрили стару мудрість про те, що історію країни творять люди з мечем і люди, які читають книжки, – зазначив президент. –Порівняльний аналіз зарубіжного досвіду роботи з обдарованими дітьми в різних країнах дає змогу стверджувати, що на сьогодні модель Малої академії наук є однією з найбільш ефективних систем виявлення, підтримки і розвитку обдарованих дітей та молоді. Такою системою, що забезпечує організацію та координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення».



Під кінець зустрічі Петро Порошенко вручив подяки учасникам заходу, пам’ятні подарунки та зазначив: «Я вірю в українську науку, і наша зустріч, і ваші посмішки дають надію на те, що ми обов’язково переможемо».

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ШЕСТЕРО ВИПУСКНИКІВ ОТРИМАЛИ ПО 200 БАЛІВ ЗА ЗНО

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські школярі стали переможцями фінального етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що відбувся нещодавно у Києві. Зокрема, учениця 11 класу Луцького НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Олена Павлюк здобула перше місце серед знавців англійської мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus