USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати підтримали звернення до МЗС проти одіозного польського консула

26 Жовтня 2016 17:24
Депутати міської ради підтримали звернення до Міністерства закордонних справ щодо ймовірного призначення Вєслава Мазура Генеральним консулом Республіки Польща.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 14 сесії Луцької міськради сьогодні, 26 жовтня.

Нагадаємо, 21 вересня цього року під час засідання Комісії в справах зв’язків з поляками за кордоном Сейму Республіки Польща, польські депутати розглядали та погодили кандидатуру Веслава Мазура на посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку.

Тоді Веслав Мазур заявив наступне: «Відповідаючи на питання, що стосується Волині, скажу так, що до справи Волині, УПА і Бандери від самого початку маю однозначну думку... Коли президент Ющенко перед завершенням своєї каденції визнав героєм Бандеру і УПА, то на запитання журналіста, що я про це думаю, відповів прямо – як може бандит бути героєм. Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок. Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику. Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом».

Як зазначив депутат Павло Данильчкук, Луцьку важливо, яка людина очолюватиме Генеральне консульство. А антиукраїнське та вороже ставлення до країни, в якій цій людині працювати - не компетенція дипломатів інших держав.

Своєю чергою, голова фракції УКРОП Ігор Поліщук повідомив, що фракція підтримує звернення, оскільки треба думати про майбутню співпрацю з польською стороною, а не про розпал ворожнечі у зв’язку з непростою історією.

«Треба перегорнути сторінку історії і впевнено дивитися в майбутнє, реалізовувати спільні проекти, сконцентрувати свої сили щоб покращити майбутнє наших громад», - вважає він.

Очевидно, додав він, слова консула неоднозначно сприймаються частиною лучан і це до адекватної і плідної співпраці не приведе.

Тож, оскільки МЗС, згідно з процедурою, погоджує кандидатуру Генконсула Республіки Польща в Луцьку, то депутати міськради підтримали звернення проти призначення на цю посаду Веслава Мазура.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2016 17:31
А чому б, дійсно, просто не назвати речі своїми іменами - і кінець проблемі. Навіщо українські політики героізують таку сумнівну, двозначну постать? Україна через свою пиху пересвариться з усіма.
Консул Показати IP 26 Жовтня 2016 17:38
Пече і ріже очі правда про злочини їхніх "гироїв"
Консул Показати IP 26 Жовтня 2016 17:39
І поляки були такі самі.
Дiдова внучка Показати IP 27 Жовтня 2016 13:28
Ще живi люди, якi цей жах пережили. Рiзня i жорстокiсть були обоюднi!! А як дiйшло до цього? Довго нацьковували одних на других -а людям чого сваритись?! - аж поки не знайшлися ублюдки, якi пролили кров. I пiiшло-поiхало! З iсторii мудрi люди роблять мудрi висновки - щоб нiколи бiльше!!! Але де тi мудрi? Бувшi нездари-президенти пишуть вiд iиенi Украiни провокативнi листи в Сейм, Сейм приймае такi самi рiшення. Через таких недальновидних полiтикiв Украiну в свiтi не поважають i не рахуються. Знову хтось хоче кровi! А розплачуватисьяк завжди, простi люди будуть, Гiрко це все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus