USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати поскаржилися на уряд Яценюка до НАБУ

30 Березня 2016 14:41
Національне антикорупційне бюро просять перевірити ймовірність змови уряду та газопостачальних організацій.

Депутати Луцької міської ради звернулися до Верховної Ради України та Національного антикорупційного бюро України щодо діяльності Кабінету Міністрів України.

Відповідний проект рішення обранці громади підтримали більшістю голосів сьогодні, 30 березня, під час 5 сесії Луцької міської ради.

Так, депутат міськради Андрій Козюра пояснив, що минулого року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» №237.

Цим документом для населення знизили норму споживання газу, якщо в споживачів не встановлені лічильники.

Але згодом дві невідомі особи, подали адміністративні позови до суду про визнання незаконною та скасування цієї Постанови. При цьому на жодне судове засідання 3-х судових інстанцій позивачі жодного разу не з’явилися. Постанову суд скасував, оскільки визнали, що її прийняли з порушенням законодавства.

«Всі ці відомості наштовхують на думку про створення замовного судового прецеденту руками судової системи, який створили за сценарієм і замовленням Кабінету Міністрів України у змові з газовими монополістами», - йдеться у зверненні, прийнятому депутатами.

Це призвело до того, що 10-ти мільйонам простих громадян, в помешканнях яких відсутні прилади обліку газу, буде проведено додаткове нарахування з газопостачання за період з травня 2015 року по лютий 2016 року за нормами споживання, які діяли до 29 квітня 2015 року. Помилка уряду коштуватиме українцям 3 мільярди гривень.

Разом із засудженням бездіяльності уряду та вимогами затвердити прийнятні для населення тарифи, луцькі депутати просять Верховну Раду України ініціювати та ухвалити резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України, та відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку.

Згадане звернення також направлять до Національного антикорупційного бюро, аби НАБУ перевірило згадані факти і відреагувало на такі дії уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
полюх Показати IP 30 Березня 2016 15:00
всі ці колективні звернення попахують нафталіном і нагадують мітинги по украіні часів янека-"фашизм не пройде" і наразі не зрозуміло що переважує? тарифи-чи гройсман прем"єр?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus