USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати вшанували пам’ять загиблого Героя хвилиною мовчання

5 Вересня 2019 10:14
Депутати Луцької міської ради вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого Героя Олександра Білоуса, якого перепоховають у Луцьку.

Про це стало відомо сьогодні, 5 вересня, під час засідання позачергової 62-ї сесії.

«Я хотів би, щоб цю сесію ми розпочали з хвилини мовчання, адже сьогодні – перепоховання Героя Олександра Білоуса. Після сесії я запрошую усіх на відспівування загиблого у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, що відбудеться об 11 годині», - зазначив посадовець.

Нагадаємо, Олександр Білоус був військовослужбовцем батальйону «Айдар». Був офіцером у відставці, але з початком бойових дій на сході України не міг бути осторонь. Ворожа куля обірвала його життя 5 вересня 2014 року в районі селища Металіст Слав’яносербського району Луганської області. Він був похований на кладовищі міста Старобельськ як тимчасово невстановлений захисник України. Згодом його тіло було ідентифіковано за аналізом ДНК. В одному бою з Олександром Білоусом загинули лучани Віктор Кумецький, Андрій Атаманчук, Олег Вишневський, Сергій Грибков. У цьому ж бою пропали безвісті брати Дмитро та Володимир Хом’яки.


Сьогодні вранці тіло загиблого Героя зустріли на Волині. Об 11.45 на Театральному майдані міста розпочнеться громадянська панахида. Захоронення відбудеться у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus