USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати виконали вимогу автомобілістів

26 Березня 2014 18:12
Луцькі депутати таки відправлять звернення до Кабміну стосовно скасування акцизного збору на ввезення закордонних автомобілів.

Про це обранці громади дискутували під час засідання 57 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 березня.

Нагадаємо, на початку сесії Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв внести до порядку денного та розглянути питання про звернення стосовно скасування акцизного та утилізаційного збору.

Так, депутат Луцької міської ради Сергій Сівак зауважив, що аналогічні рішення у міськраді уже обговорювали.

«У грудні 2013 року ми проголосували за подібне звернення до Кабміну. А взагалі питання завозу імпортних автомобілів не повинно бути предметом для розмови взагалі», - наголосив він.

Депутат зазначив, що на території України лише один монополіст із випуску автівок - ЗАТ «Део Ланос», тож українці не мали вибору щодо покупки якісного вітчизняного автомобіля. Він припустив, що потрібно, аби в Україні «була гама різнопланових автомобілів від провідних виробників».

Не погодився з колегою депутат Луцької міської ради Юрій Корольчук, який зауважив що вітчизняний автомобільний ринок потрібно захищати: «Смію нагадати, що минулого разу таке рішення не пройшло. В Україні давно працюють ще два автозаводи - на Закарпатті та Черкасах. Ще у Полтаві і у Кривому Розі випускають мікроавтобуси. Країна, яка не випускає власного автомобіля - слаборозвинута, я не хочу, щоб про нас говорили як країну третього світу. Тому прошу не підтримувати скасування акцизного збору», - звернувся він до обранців громади.

Утім, депутат Луцької міськради Ігор Поліщук зауважив, що у такій розвиненій країні як Німеччина, акцизний збір на автівки становить 100-200 євро, тоді як на Україні – понад 2000 євро.

«Це – неприкритий бандитизм та знущання над людьми», - додав він.

Представник прокуратури у міській владі Сергій Мазурок, зауважив, що у зверненні потрібно «не вимагати скасування поборів, а просити про прийняття такого рішення».

Тож, з врахуванням виступу прокурора обранці громади та міський голова звернулись зі зверненням до Кабміну з проханням внести правки у закон про акцизний збір та утилізацію.

28 народних обранців проголосували «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реаліст Показати IP 26 Березня 2014 18:43
Акциз знімуть, ввізне мито зменшать а нові авто як коштували докуя так і коштуватимуть...
Спасибо Майдан до Реаліст Показати IP 26 Березня 2014 19:39
Спасибо, Майдан... Мы здобулы...
Злий Показати IP 26 Березня 2014 20:07
Корольчук старий клоун,хай їздить на сраносі,а нормальні люди хочуть нормальні автомобілі по НОРМАЛЬНИМ цінам!!!!
Майдан Показати IP 26 Березня 2014 21:57
Корольчук старий маразматик і підлабузник, хто й де його поважає? Вірно служить як прикормлений пес своєму господарю Васадзе от і дзявончить. 7 НІХТО
хай Показати IP 27 Березня 2014 20:14
корльчук на мерсі їздить))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus