USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцькі депутати звернулись до Держказначейства щодо своєчасного проведення видатків місцевого бюджету

27 Липня 2022 15:04
Луцькі депутати звернулися до Державної казначейської служби України з приводу проведення видатків місцевого бюджету в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Про це стало відомо під час пленарного засідання чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (далі – Постанова) визначено механізм виконання в особливому режимі повноважень Казначейства та органів Казначейства, пов’язаних із здійсненням казначейського обслуговування бюджетних коштів та коштів інших клієнтів в умовах воєнного стану в Україні.

Утім, на думку депутатів, окремі пункти постанови є узагальненими і не враховують специфіки фінансової діяльності органів місцевого самоврядування.

Луцькі обранці громади переконані, що для належного функціонування та розвитку соціально-економічного середовища Луцької міської територіальної громади в умовах воєнного стану фінансова діяльність органів місцевого самоврядування також має бути адаптована до нових умов.

«Збалансовані дії влади та місцевого бізнесу, спрямовані на підтримку економічної активності, забезпечили стабільну ситуацію на території громади, в результаті чого не лише більшість місцевих підприємств та підприємців продовжують працювати, а також адаптувалися та провадять діяльність низка підприємств, переміщених із зони бойових дій. Обов’язок місцевої влади в цій ситуації – максимально збалансувати роботу усіх ланок господарства громади (комунальні служби, транспортна логістика, дорожнє господарство тощо). В умовах, що склалися, гостро постала потреба в своєчасному проведенні видатків місцевого бюджету на покриття витрат з оплати праці, паливно-мастильних матеріалів, податків, зборів обов'язкових платежів, енергоносіїв, оплати виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів, вулично-дорожньої мережі, об’єктів благоустрою. Більшість робіт було розпочато до початку війни і виконано на рівні 60-70%, їх завершення дасть змогу забезпечити належну функціональність вулиць міста та злагоджену роботу громадського транспорту», – йдеться у зверненні.

Тому депутати звернулися до Державної казначейської служби України із проханням розглянути звернення Луцької міської ради про проведення видатків місцевого бюджету в особливому режимі в умовах воєнного стану та забезпечити своєчасне проведення видатків місцевого бюджету на покриття витрат розпорядників та одержувачів бюджетних коштів з оплати праці, паливно-мастильних матеріалів, податків, зборів обов'язкових платежів, енергоносіїв, оплати виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів, вулично-дорожньої мережі, об’єктів благоустрою тощо з урахуванням вимог порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus