USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі муніципали подали на знесення сараї, на які є ордери

21 Жовтня 2016 14:10
Мешканці будинків на вулиці Івана Кожедуба, що в Луцьку, переконують, що на сараї, які мунципали хочуть знести, мають документи.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 21 жовтня.

Так, до депутатів Юрія Безпятка, Сергія Балицького та Богдана Богоноса звернулися мешканці вулиці Івана Кожедуба з проханням скасувати рішення виконкому про знесення дерев’яних конструкцій, обабіч їх будинків.

Як розповіла місцева мешканка Людмила, ці будинки та сараї вони будували самотужки. А на всі господарські споруди в них є ордери.

«У 1958 році в працівники на той час ДП «Ремонтний завод авіадвигунів», які не мали власного житла, коштом заводу і своїми силами збудувати три 2-поверхові будинки на вулиці Івана Кожедуба, 22, 24 та 26. Будинки без підвалів, опалення було пічне, палили дровами і вугіллям. Одночасно побудували господарські приміщення для того, щоб там зберігати паливо та господарські інструменти, продукти на зиму, і по цей час ми ними користуємося, бо коридори теж маленькі. Ордери на поселення були видані житловою частиною при 208 авторемонтному заводі Луцькому району, у них написано, що дозволяється зайняти квартиру і господарські будівлі. Ці ордери видані в січні 1959 року. Але є копії ордерів, виданих районною житловою частиною при КЕВ Луцького району 1960 року. Тобто на заводі були документи», - повідомила вона.

Після того, як вони з’ясували, що їхні господарські будівлі мають йти на знесення, лучани прийшли до першого заступника міського голови Тараса Яковлева і розповіли, що мають документи. Той їх запевнив, що зносити ці конструкції не будуть. Та вже за кілька днів надійшла відповідь, що в міськраді документів немає, ці будівлі встановлені незаконно і мають бути знесені. В управлінні архітектури, куди людей направляли, взагалі сказали, що це питання – не їх компетенція.

Тож лучани просили членів комісії винести на розгляд сесії проект рішення про скасування рішення виконкому в частині знесення господарських споруд на вулиці Івана Кожедуба.

Як зауважив депутат Юрій Безпятко, він та його колеги Богдан Богонос та Сергій Балицький побували на зборах місцевих мешканців.

«Ми були на місці, бачили, що деякі споруди не в дуже охайному стані. Але люди йдуть на контакт, вони готові їх ремонтувати. Можливо, виконком недовивчив це питання. Тому, оскільки ми обіцяли покращення умов проживання і прозорість прийняття рішень з максимальним врахуванням думок городян, варто виправити цю помилку виконкому», - звернувся він до членів комісії.

Член комісії, депутат міськради, голова фракції УКРОП Ігор Поліщук додав: нині в місті виконком приймає чимало рішень про демонтаж, зініційованих департаментом муніципальної поліції. Але в деяких випадках виникають аналогічні ситуації, як на вулиці Івана Кожедуба, коли вже опісля прийняття рішень знаходяться власники з документами.

«Я позитивно оцінюю роботу департаменту муніципальної поліції, але в окремих випадках присутній якийсь фанатизм зносити все підряд. Спочатку приймається рішення про знесення, а потім починається вивчення документів. Тому перед тим, як подавати рішення, треба вивчити документи і поговорити з людьми. Дійсно, є такі тимчасові споруди, які захаращені і їх треба зносити. Але в цьому випадку люди не лише користуються спорудами, а й мають документи», - пояснює він.

Натомість в юридичному відділі міськради зауважують, що людям варто бути активнішими і якщо муніципали починають розшукувати власників споруд, на цьому етапі варто подавати підтверджуючі документи, поки готується проект рішення виконкому

Зрештою на наступне засідання комісії, члени комісії підготують проект рішення засідання виконкому. Крім того, муніципалам порадять прискіпливіше з’ясовувати законність подібних споруд та інформувати населення про розгляд їх питань на виконкомі.

До слова, як інформували свого часу у департаменті муніципальної поліції Луцька, у місті до кінця року мають знести більше 600 гаражів та кіосків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вася Показати IP 21 Жовтня 2016 14:23
Муныципальний безпредэл..
булгахтер Показати IP 21 Жовтня 2016 14:47
Гаражі, МАФи псують архітектурне обличчя міста. Така відмазка. А оббиті гнилими дошками балкони не псують? Чого про це не печуться муніципали. Тому що гаражі стоять на землі, яку можна проддати. А повітря, в якому висять гнилі балкони, кому продаси. От вам і вся бухгалтерія.
Тиша до булгахтер Показати IP 21 Жовтня 2016 23:56
Ти шо? Вкажи їм місце то і балкони почнуть ломати і вивозити ,а потім продавати.
Та сама Людмила Показати IP 21 Жовтня 2016 16:35
Сараї будували працівники авіазаводу коштом заводу, а не просто самотужки! У вільний від роботи час. Одночасно з будинками. Не потрібно ТАК перекручувати.
Сусід Показати IP 21 Жовтня 2016 20:07
Та давно вже пора знести ті сараї!!!! Вже й так частина згоріла,жаль що не повністю, небуло б що зносити... А із-за того по жару чуть багатоповерхівка не загорілась і поблизу припарковані авто!!! Краще б площадку дитячу розширили....або стоянку для авто..... А то городи якісь під вікнами.... І взагалі це прибудинкова територія 9 поверхівки!!!
Людмила до Сусід Показати IP 22 Жовтня 2016 18:12
А то нічого, що ваша багатоповерхівка залазить у МІЙ двір, та ще й 2 асфальтові стежки до вашої багатоповерхівки йдуть теж через мій двір? То нічого, що ви мені тут тиняєтесь і смітите? Скількох я ганяла з-під свого сараю, бо сиділи на лавці, курили й смітили? Мусив чоловік зовсім лавку зняти.Ви навіть лавочки під своїми під'їздами для себе не можете поставити, шукаєте хто б вам їх зробив і поставив задурно. І на вашій дитячій площадці стоять мої турніки і бруси, і ніхто мені за них ні копійки не повернув, хоча й обіцяли. Зносьте свій будинок, а до мене не лізьте!!! Хапуги!
Іра Показати IP 22 Жовтня 2016 09:58
Дійсно, муніципали вже не зовсім адекватно себе ведуть. Зносять все підряд. З такими темпами почнуть скоро будинки зносити (причина знайдеться у них). Сиротинська відчуває себе дуже впевнено, її незаконні дії прикривають!!!
лучанин Показати IP 22 Жовтня 2016 16:03
сиротинська, як знавісніла німецька вівчарка, дадуть команду "фас", кого хочеш загризе.
Наталія Показати IP 18 Листопада 2016 13:29
Муніципалів в тюрму . А то скоро з хати будуть витягувати. Що за безпридел

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus