USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі патрульні та дільничні отримали оргтехніку. Відео

4 Жовтня 2016 14:02
Комп’ютери, принтери та іншу техніку отримали луцькі опорні пункти та чергова частина Управління патрульної поліції Луцька від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для ефективнішої та оперативнішої роботи заради збереження безпеки в обласному центрі Волині.

Сьогодні, 4 жовтня, відбулася передача оргтехніки в управлінні Нацполіції області.

Нагадаємо, під час серпневої сесії міськради депутати заслухали інформацію тимчасового виконувача обов’язків начальника Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олега Кічука про криміногенну ситуацію у місті та результати службової діяльності відділу за перше півріччя цього року. Він довів до відома лучан, що рівень злочинності становить 107,7 випадків на 10 тисяч населення, порівняно з 67,2 за аналогічний період минулого року. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 3037 кримінальних проваджень, що на 41% більше, ніж торік. Більшість становлять злочини середньої тяжкості та тяжкі злочини, зокрема, на 43,2% більше, ніж торік, зафіксували злочинів проти життя і здоров’я людини. На 75,2% збільшилася кількість злочинів, вчинених проти власності. Так, на 81% у Луцьку зросла кількість крадіжок, розбійних нападів побільшало на 150%, грабежів – на 84,1%, шахрайств – на 32,2%. Розкриття кримінальних правопорушень становить 14,1%, у 2015 році цей показник становив 42,2%.

Відтак, у результаті минулого місяця депутати підтримали звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо рівня злочинності та криміногенної ситуації у Луцьку, зініційоване фракцією УКРОП у міській раді.

Проте, проблеми, які мають правоохоронці, одним зверненням не вирішити. Ще влітку до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» надійшло звернення від керівника Управління патрульної поліції Луцька Олександра Вовченка з проханням допомогти придбати оргтехніку для обробки відеоматеріалів з нагрудних камер патрульних. Адже часто ці матеріали потрібні під час досудових розслідувань та судових засідань, а відеоматеріалу дуже багато і його потрібно обробляти та систематизовувати. Крім того, надійшло також звернення від начальника Головного управління Національної поліції Петра Шпиги з проханням забезпечити оргтехнікою опорні пункти у Луцьку, розповів заступник голови правління Фонду Орест Маховський.
«Ще у 2014 році засновник Фонду Ігор Палиця доручив нам проаналізувати потреби військових частин, правоохоронних органів, усіх, хто дбає про безпеку волинян, і з цього часу допомога їм стала одним з пріоритетних напрямків нашої роботи. Ми не раз допомагали роті «Світязь», громадському формуванню «Варта порядку», тож коли надійшло звернення від патрульної поліції та Нацполіції, члени правління вирішили підтримати їх. Це зроблено для того, аби допомогти поліції в забезпеченні правопорядку, в організації ефективної роботи цих органів, і, як наслідок, щоб лучанам і волинянам було спокійніше повертатися додому з роботи, а дітям зі школи», - зауважує він.
Тож Управлінню патрульної поліції передали 5 сучасних комп’ютерів, 2 багатофункціональні пристрої і два додаткові монітори для обробки інформації.

Начальник сектору забезпечення діяльності Управління патрульної поліції Луцька Віктор Собчук розповів, що ця техніка буде розміщуватися у черговій частині та в секторі зв’язку. Він зауважив: департамент патрульної поліції нині проводить закупівлі необхідної оргтехніки, проте не встигає забезпечити всі міста одночасно.
«Ця комп’ютерна техніка дуже необхідна для виконання покладених обов’язків на патрульних. Її встановлять у черговій частині та секторі зв’язку і комунікацій, який займається конвертуванням відео, яке згодом пред’являють в судах. Досі виходили з ситуації як могли, конвертували на флеш-носіях. Департамент наразі здійснює закупівлі комп’ютерної техніки, але міст багато, для яких треба проводити закупівлі, тож поки не встигають. Але, сподіваємося, до кінця року все налагодиться», - пояснив він.

Зауважимо, сьогоднішній захід відбувся в рамках реалізації Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» програми підтримки військових та їх родин, у якій є напрямок підтримки правоохоронних органів, добровільних формувань і інших структурних підрозділів, які виконують державні завдання.

Крім техніки для патрульних, 4 жовтня Фонд передав 10 комплексів (ноутбуків та багатофункціональних пристроїв) для Нацполіції. Очільник обласного управління поліції Петро Шпига пояснив, що її використовуватимуть для оперативної роботи опорних пунктів, де працюють дільничі, і чергової частини.
«Такі заходи, першою чергою, робляться для безпеки громадян, а працівники поліції зможуть оперативніше виконувати завдання і функціональні обов’язки. Адже техніка дасть змогу оперативно і в реальному часі реагувати на звернення, обробляти інформацію, готувати матеріали по кримінальних провадженнях. Це дуже добре, що є таке розуміння проблематики, і ми вдячні за підтримку», - підсумував він.

Тим часом, як додав голова постійної поліцейської комісії, керівник громадського формування «Варта порядку» Олександр Тиводар, який був присутній на заході, вже не перший рік «вартівці» співпрацюють з поліцією міста, охороняючи громадський порядок під час масових дійств, нічних патрулювань та оперативних заходів. Результат такої співпраці – громадський спокій у місті, а Луцьк опинився в топі рейтингу безпечних міст України. Він висловив сподівання, що передача оргтехніки для поліцейських покращить ефективність їх роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Перехожий Показати IP 4 Жовтня 2016 14:09
Подивіться у що ви перетворили перехрестя Л.Українки і Кривого Валу. Яка техніка... вам до мусорів рачки як до неба. Вас можна купити за мішок картошки і ви будете тим гордитися.
Лучанин до Перехожий Показати IP 4 Жовтня 2016 16:34
А шо там не так?
123 до Перехожий Показати IP 4 Жовтня 2016 20:12
На завгоспа поліціі подивіться !
Олег Показати IP 4 Жовтня 2016 14:29
Хоч краде. Але ділиться. Молодець!!!
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2016 14:30
Забули подякувати шпизі за розвал поліції Петро не будь путаною Лапін так Лапін !!!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2016 15:13
розвалити те, чого не було не складно
земляк до Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2016 20:15
ШПИГА-СКІЛЬКИ БУДЕШ ПОПРОШАЙНИЧИТИ? ДАЙ НА ПОЛІЦІЮ ХОТЬ ТРОШКИ ВІД ТИХ МІЛЬЙОНІВ, ЩО ОТРИМУЄШ ЗА КРИШУВАННЯ БУРШТИНУ І ПОЛІЦІЯ ВОЛИНІ БУДЕ ЗАБЕЗПЕЧЕНА ВСІМ!!! ЧИ ТИ ДУМАЄШ ЩО НАРОД ДУРНИЙ А ТИ ОДИН САМИЙ ХІТРИЙ? ФУ-ПОЗОР
депутат Показати IP 4 Жовтня 2016 16:30
Їдьте на Кривий вал, тест на вшивість ви не пройшли. Тут ви усі потонете - суцільний срач....
ого Показати IP 4 Жовтня 2016 19:50
Оце видно- справжній начальник сектору забезпечення Управління патрульноі поліціі Луцька!!!
Анон Показати IP 4 Жовтня 2016 20:50
Кращеб встановили відеокамери на стаціонарних постах. Ато як брали так і беруть!!! Про яку довіру може йти мова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus