USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі пенсіонери підозрюють, що їх надурили в університеті третього віку. ОНОВЛЕНО

24 Червня 2016 18:06
Група студентів Центру освіти третього віку в Луцьку, що діє понад рік при Волинському інституті економіки та менеджменту, має претензії до керівництва вишу після поїздки в Польщу. У травні 43 слухачі університету для людей 55+ їздили у місто Лази на півдні РП на олімпіаду для пенсіонерів. Готувалися до поїздки більш як два місяці: організатори збирали документи і робили візи, домовлялися з перевірниками, готелем, а самі студенти – тренувалися бігати, стріляти, стрибати і т.д., аби гідно виступити на змаганнях.

За словами учасників міжнародних змагань із Волині, сама поїздка їм сподобалася: поляки гарно зустріли, влаштували екскурсії, познайомили з роботою свого центру освіти третього віку, на високому рівні провели спортивні конкурси. А от переїзд, умови проживання у придорожньому готелі, які забезпечували організатори з українського боку, студентів не влаштували. Там паче, що за це вони платили власні гроші. Одна зі студенток розповіла, що за добу проживання із харчуванням із кожного зібрали по 160 злотих і у 850 гривень обійшлася дорога.

Повернувшись до Луцька, дехто вирішив перевірили розцінки у Польщі. Так з’ясували, що за надані умови проживання мали би заплатити максимум 100 злотих. І дорога в іншого перевізника була би дешевшою, та автобус наймав університет. Після того, як деякі студенти збунтувалися, їм пообіцяли повернути залишкові коштів. Студентка повідомила, що віддали всім по 20 злотих і близько 50 гривень. Восьмеро учасників поїздки занесли колективного листа в ректорат із описом своїх претензій, власною калькуляцією витрат і проханням провести перерахунок. Кажуть, якщо тут не вирішать ситуацію, будуть писати листи в головний офіс проекту у Києві і партнерам у ЄС.

В університеті готові надати всі чеки для звітності. Перший проректор Оксана Степанюк каже, що обирали готель для ночівлі з хорошими умовами за максимально доступними цінами. Перед поїздкою студентів збирали не раз, радилися з ними, попереджали , що за участь в олімпіаді для синьйорів мають заплатити певну суму власних коштів. Усі були згідні. Після поїздки теж були збори, на яких говорили про успіхи слухачів ЦОТВ у міжнародних змаганнях і звітували про витрати. Є підтвердження замовлення готелю з цінами, договір з перевізником, усі чеки. На звернення одного студента надали йому письмову відповідь.

«Приватний навчальний заклад реалізовує соціальний проект, аналогів якому нема на Волині. Студенти третього віку навчаються безкоштовно, з ними працюють викладачі-волонтери, щоразу готують цікаві і корисні лекції, - зауважує виконувач обов'язків ректора ВІЕМ Володимир Лебідь. – Також у нас безоплатно навчаються учасники АТО, є заняття для дітей – багато хороших ініціатив. Ми залучаємо гранти, шукаємо меценатів, щоб втілювати їх».

Щоб врешті розібратися у неприємній ситуації, що виникла у ЦОТВ, 29 червня на 17 годину в університеті збирають загальні збори студентів і керівництва. Запрошують усіх, кому небайдужа ця тема, а також пресу, щоб об’єктивно висвітлити питання..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Анонім Показати IP 23 Червня 2016 14:54
ВІЄМ там завжди брешуть
бе-е Показати IP 23 Червня 2016 17:57
ну звиняйте-5зіркових готелів вільних не було! а краще сидіть дома і не позортесь на всю краіну за 50 гр! і бавте внуків!
Анонім до бе-е Показати IP 23 Червня 2016 20:50
Країну ганблять ті, хто ха номкр у 90 злотих бере 160
Ага, Показати IP 23 Червня 2016 18:09
може хоч хтось покаже як Байцим на проектах наживається, не гребує навіть старими людьми!
фрося до Ага Показати IP 23 Червня 2016 19:58
Старим уже треба дома сидіти а не шастати по Польші а ні то в село на буряки
312 Показати IP 23 Червня 2016 21:33
Проект на Горбовому Артуру Юліановичу,а Степанюк Оксана Миколаівна його права рука плюс Тернавська (Кухаревська) Аня помічниця номер 1 ....
Молода лучанка Показати IP 24 Червня 2016 15:34
Дивуюся з людської невдячності - це про старих студентів 55+. Та якби не цей центр - то сиділи би у своїх квартирах далі. А так хоч щось в цьому житті побачили. Не подпбається - йдіть далі, нехай бажаючі подорожують. Мрію, щоб такі центри створювались і для людей 20-30 років))
Зайчик до Молода лучанка Показати IP 24 Червня 2016 18:23
Оце так.А тобі сподобалося б якби тебе обдурили?Малохольна
Анонім до Молода лучанка Показати IP 24 Червня 2016 18:46
Нерозумна ти, лучанка. Гроші дали, як грант і той ВІЕМ боровся за них, бо вчитися за власні гроші туди ніхто йти не хоче.Це развлєкуха. Пенсіонерів потрібно чимось зайняти. А в 20-30 років потрібно вчитися у нормальних університетах . А люди їхали за свої гроші. Ти ж не хочеш, щоб за каву в барі з тебе брали більшу ціну, як в меню, бо так схотілося офіціанту. А тут з людей взяли більше грошей за номер в готелі і за проїзд, бо організатори захотіли за заробити на людях
полюх Показати IP 24 Червня 2016 18:14
скільки можна товкти воду в ступі з тими "запізнілими" студентами! за пенсію думати треба...
Люся Показати IP 24 Червня 2016 18:32
Думаю цей центр для пенсіонерів дійсно хороший, вони отримують там і знання, спілкуються, можуть подорожувати чого самі не робили. І може ніхто справді не брав з них більше грошей, чим треба. Але з людьми треба говорити а не ставитися до них як до бидла що буде завжди мовчати. Не буде цих пенсіонерів, які прагнуть до чогось більшого крім внуків і буряків, то не буде і того грантового проекту.
Факт Показати IP 24 Червня 2016 19:14
Цей факт засвідчуе те.що робиться не те. що потрібно для літньої людини. Надумали якісь університети. Звісно що літні "помолодліли". Місок почав працювати. Це не врахували організатори. бо ми бачимо обмеженість дій їхнього міску. І ось працюючий місок "студентів" виявив гендель. який провели міски викладачів.. Результатом навчання стариків виявилисись не їхзнання. а засвоення практики гендлярства організаторами цього навчання.
Ха-ха! Показати IP 24 Червня 2016 19:39
Єдині мабуть хто нажився у світ старих вивезти. Та хай сидять вдома, внуків няньчать. Який університет? Тьоті!Бабусі і дідусі! З вами за 50 злотих маячитись? Кому ви нафіг здалися? Вже після цього точно будете сидіти вдома. І дурними організатори будуть, як цього не зроблять. Баю-бай! Гкеть до телевізорів і все.
Олена Показати IP 24 Червня 2016 19:48
Молодці! Потрібно навчити жити чесно! Справа не в 50 - тьох гривнях. Знаємо ми не одних таких спеціалістів по реалізації проектів. знайшли не поганий собі бізнес, але ми скоро за них візьмемось!
бодик Показати IP 24 Червня 2016 19:57
а темченко шо там робить вчиться чи дурить пенсіонерів...він замумукае всіх...дайте йому грошей і скандалу зась...а то в пожарці обкакався з міліціі попросили то він у віем...чудасія
Лучанка до Ха-ха! Показати IP 24 Червня 2016 21:59
Ви ж самі незабаром будете такими : в категорії 55+, як тоді будете себе почувати і чи не неприємно буде про себе чути такі слова: старі? якщо зараз так про людей такого віку говорите, то ви просто не дуже розумна людина, якщо не сказати гірше...запам'ятайте ці слова і хай вам буде соромно ...
Ну і ну Показати IP 24 Червня 2016 23:11
Тут більшість так пишуть наче факт обману доведений! Не вірю, що цих людей примушували приймати саме ті готелі і саме того перевізника! чого ж мовчали до поїздки, а тепер роздули? Шкода, що деякі люди за свої 55+ не навчились цінувати добро, а лише зберегли звичку гадати.... як ті бабки на лавочках - там вам і місце!
Учасник поїздки Показати IP 24 Червня 2016 23:49
А що це за журналістка, яка пише неперевірену інформацію. Вчора було одне написано, сьогодні вже переправила. А те що 30 чоловік не мають жодних претензій, все їх влаштовує, як зрозуміти.З матеріалу статті можна зробити висновок, що збирали по 320 злотих (160*20). Та ж такого близько не було. Збирали по 160 на 2дні , ще й 20 зл. повернули Житло вартувало 90 зл. за два дні..Для чого брехати.А візи відкрили майже 50 слухачам безплатно, без черги і без проблем. Зайшли в посольство і вийшли. Ніхто з слухачів не напрягався. То може треба бути вдячними керівництву за річні шенгнські візи. Сідайте в автобус і валіть по Європі поки візи дійсні.Тільки знайдіть безплатного перевізника і готель. . Підіть під посольство і попитайте людей як візи відкривають.
Ганя Показати IP 24 Червня 2016 23:58
А Темченко якраз і не скаржиться. Зібралось кілька малахольних жіночок і ще один "солідний мужчина" і несуть якусь пургу. Нам перед поїздкою все озвучили, скільки буде коштувати. Треба було сидіти вдома і дивитись серіали. .Вам не в Європу а в Ж....У Щасливої дороги.
лучанка Показати IP 25 Червня 2016 22:24
кому не подобається - забутьте дорогу до ВІЄМУ. А організаторам центру потрібно провести фільтрацію слухачів і скандалістів не повинно там бути. Тому що там все зроблено для людей і дуже позитивно. А рік ходити на лекції і практичні заняття - це що не рахується. А бабкам не позор їхати на олімпіаду і вести товар на гендель....??? Чомусь дуже багато - бабок, які розмовляють на російській мові... у вас що дачі чи внуків немає....сидіть вдома... тому що були випадки не цензурної лексики з їх сторони .....виховання і культури 000000. Організатори з такою публікою мають залізні нерви. Більшість слухачів дуже задоволені. ДЯКУЄМО!!!
лучанин Показати IP 29 Червня 2016 09:23
Степанюк Оксана Миколаївна хабарниця,шахрайка і вона звикла когось дурнем виставляти .Завдяки Степанюк завалився ВІЄМ.Завжди виходить гарно з таких ситуація ,а байцим взагалі ні дочого до цього проекту .ЦЕ ВСЕ РОБОТА СТЕПАНЮК ! Подивитися як пресі буде щебетати ,що не спить думає про учасників проекту. ВОНА ВИБАЧТЕ БУДЕ КАЗАТИ ЩО "ВОЛОНТЕР".Степанюк брехуха. Треба писати на адресу самого ПРОЕКТУ .ЩОБ НЕ ДОПУСКАЛИ ТАКИХ ШАХРАЇВ як СТЕПАНЮК І ГОРБОВИЙ .
Наблюдатель до лучанин Показати IP 30 Червня 2016 23:56
У меня сложилось мнение что у Вас личная неприязнь к этим людям. Эсли это так, то зачем порочить честное имя хороших людей. Это называется клевитой и можно за это схлопотать в прямом смысле.....
лучанин Показати IP 29 Червня 2016 15:31
Степанюк і Горбовий -щахраї.Це вже знають всі.Лише в ЕС ще не знають.Луцьк та Львів вже знають цих шарлатанів. Пишіть шановні організаторам проекту ,а не говоріть та не слухайте балачки Степанюк .Вона завалила ВІЄМ і завалить все.Ій все грошей мало .Звикла за чужий рахунок жити.Відмінника освіти та проффффффффффффесор отримала .СТИДОТА .КРАЩЕ ВЖЕ СИДІЛА І МОВЧАЛА -ВЕЛИКИЙ ВЧЕНИЙ.)))) .
перехожий Показати IP 29 Червня 2016 23:01
що це за маячня! "забутьте дорогу до ВІЄМУ." це навчання організоване за гроші гранту, які надала Європа під соціальний освітній проект для аудиторії 55+ за підтримки програми Європейського Союзу Tempus. А у віємі вирішили ці гроші прихватизувати на свої потреби. мало того, так ще і гроші пенсіонерів вирішили прихватизувати під шумок...бухгалтерії ніякої. звітності ніякої. ф коли ходили в посольство так пенсіонерів попереджали: якщо запитає хтось за чиї гроші ви їдете, кажіть за гроші спонсорів!!!! так що з самого початку поїздка була поудована на неправді та брехні! Пенсіонери спонсорували себе самі причому в подвійному тарифі !!!!!
Пфффф Показати IP 30 Червня 2016 14:20
Такої маячні,як останні коменти мені давно не доводилося читати... видно під час прес конференції "дехто" конкретно облажався!!!! Лікуйтесь шановні, може ще є шанси на одужання. П.С. організаторам при прийомі на навчання "студентів" потрібно брати довідку про психічний стан здоров'я. ..
Наблюдатель Показати IP 30 Червня 2016 23:40
Да.... хотели как лучше, а получилось как всегда. Если не хочешь себе проблем не делай людям добра. Сидели бы эти бабушки дома и проблем не было бы у хороших людей. А с письмами в ЕЭС не позорьтесь, и так над нами все уже смеются.....
Спостерігач Показати IP 1 Липня 2016 01:00
Які ви всі тупі.Це жах. Хто знав в 2013 році, коли писали проект ( з кошторисом), що в 2015-2016р. слухачі поїдуть на олімпіади. Як до вас не доходить що в проекті на це гроші не закладені. А якщо ви в цьому таки "впевнені", то доведіть законним шляхом що це так.Для чого ображати Горбового і Степанюк..Ви ж тільки можете нерозумні коменти строчити. Думаю всім ясно дали зрозуміти, що безкоштовне навчання тільки до кінця проекту, до грудня 2016р. Цілий рік ходили вчитись і ніхто з вас не брав грошей.А потім що співати будете. Виставлять офіційну ціну, за участь в Центрі і кількість слухачів буде наполовину менше.І правильно зроблять.Ви ж плюєте в криницю з якої п'єте воду. Як в тій приказці, ліпше з розумним згубити, як з дурним знайти. А довідку з Ліпін, то точно треба брати всім хто хоче вчитись.Бо як послухали претезіїї, що не попали в Краків і Катовіце,а ще в номері не було балкону то вже точно в голові немає "клепки". На виляд ніби ще так нічого жіночки, а в натурі тупі і безтолкові тьотки.Схаменіться і подивіться кожна на себе. А тоді судіть інших.
слухач Показати IP 1 Липня 2016 08:14
Те що лапшу вішати ви вмієте ми вже зрозуміли і те що три особи тут пишуть коменти теж зрзуміло.Гроші треба відпрацьовувати .Ми зрозуміли що таких ... треба ще пошукати. А організаторам проекту з закордону ми обов"язково напишемо так що ви дійсно беріть собі довідки ,щоб можна було аргументувати використання коштів перед організаторами .Славу ви вже маєте в Луцьку ,а в Києві вас швидко розкусять.Не забудьте розмістите цей коментар .
Наблюдатель Показати IP 2 Липня 2016 16:55
Какой же ты "слухач"? Ты обычный стукачь! !!! И если ты такой умный, и тебе все понятно....а именно, что пишут только три человека, которые отрабатывают деньги....то возникает вопрос: а почему ты такой нищий....раз ты такой умный???? Ведь еслиб ты был богатым....то такую "х*рню" не писал бы, да ещё и под чужую диктовку. А так Ты как все...слушач-стуч. ..... Одним словом ТУПОЙ ДЯТЕЛ!!!
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 00:42
Ну що ж про вдячність забувають люди .Душа сліпа у щасті .а проте Вони прозріють але пізно буде ......(із пісні ) Варто нам усім памятати
слухач до Анонім Показати IP 12 Липня 2016 15:29
Дійсно .. що прозріють .Шахраї таки як Степанюк та Горбовий працюють на теренах України та ще дурять Европу .Це по нашому ....Молодці ,що хоч трохи зрозуміли ,що мають діло з шахраями .Це такі люди що ім кажуть одне ,а вони завжди знаходять когось крайнього,а вони ЦЕ РУКИ НІЧОГО НЕ БРАЛИ )))) Квартири купують ,будинки будують ))))
Наблюдатель Показати IP 13 Липня 2016 19:06
Да..."Слухачь" никак не угомонится . Видать хорошо ему на "хвост" наступили Горбовый и Степанюк. Уже три недели прошло.....все забыли.....а ДЯТЕЛ не успокоится. Возникает вопрос: сколько же вам заплатили, что вы так долго отрабатываете заказ??? А на кого работаете пан ДЯТЕЛ и так всем уже давно ясно!!! Луцк....город маленький...
Мама студента Показати IP 14 Липня 2016 15:09
Нарешті знайшлися розумні люди які виведуть шахраїв на чисту воду. Це Степанюк та Горбовому не з заляканих студентів збирати по 35 евро після того як діти повернулись зі стажування. Наголошувалося що керівництво доклало багато зусиль, щоб студенти заробили гроші. Коли поставили запитання на що конкретно потрібно евро то рота закрили тим, що цікавські більше не поїдуть, а гроші підуть на організаційні витрати. На ці їхні витрати зі студентів збирали протягом всіх трьох років, а діти всі поїздки фінансувати самі в подвійному розмірі. Горбовий встиг хату побудувати за гроші студентів перед тим як його попери як паркового пса.
Наблюдатель до "мамы Показати IP 15 Липня 2016 19:44
Если Вы хорошая мама студента, то почему Вы молчали о поборах руководства и разрешали учиться вашему Чаду в этом "злачном заведени". Есть два ответа: ....или ваше чадо такое тупое, что его никуда не взяли, или как всегда сплошная брехня.... У нас что бы опорочить людей много не надо......достаточно взять мзду ...и написать брехню..... И у меня для вас пожелание.....дай бог вам жить в таком доме, как Горбовый..... Хотелось бы мне на вас посмотреть....на ваше удеивленное лицо.... Дай Вам Бог удачи....и мозгов... Судя по тому , что вы пишите....ох как Вам это необходимо !!!!!!
слухач до Наблюдатель до "мамы Показати IP 18 Липня 2016 17:44
скільки тут би не писали всі знають хабарників Степанюк і Горбового ,які привикли через свої підлеглих збирати гроші зі студентів та слухачів.Луцька вже мало перейшли на столичний рівень .Хай щастить їи там .Ці гроші хай ім підуть в користь.Скільки можна Степанюк писати відгуки та паплюжити нізащо людей,які тут пишуть правду.?
Наблюдатель до слуха Показати IP 18 Липня 2016 19:24
А кто у нас тут правдолюб??? Уж не "слухач" ли? Вы думаете люди не знают за какую мзду вы тут занимаетесь стихоплетством? Всем давно это надоело.....а вы упорно пишите и пишите.... пишите и пишите.... Видать вам точно делать нечего. Или ещё не отработали ( отписали) уплоченные бабки?? Ситуация ломанного гроша не стоит....а "вони" вокруг неё..... Сидели бы тихо на пенсии...внуков бы воспитывали....и то польза от этого.... Если Бог не дал ума в молодости, то после 55 его точно не добавит. А Степанюк этого не пишет. К сожалению я с ней не знакома. Не надо ей отдавать моё авторство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus