USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – проти виділення коштів на комп’ютери податківцям

15 Серпня 2016 14:39
У рамках програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області протягом двох років з міського бюджету просять виділити мільйон гривень на оновлення комп’ютерної техніки.

Про це йшлося 15 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як повідомила начальник Луцької ОДПІ Світлана Сава, йдеться про придбання комп’ютерної техніки для обслуговування клієнтів та надання різних видів послуг. Наразі існує проблема з фінансуванням обслуговування податкової інспекції з держбюджету – торік виділили 80 тисяч гривень, а цьогоріч – лише 20 тисяч (на центр обслуговування платників податків коштів не виділяли взагалі). Наявна техніка, з її слів, 2007 року випуску, тому зараз панує атмосфера неприязні, скандалів та скарг, бо сучасні програми погано працюють на таких комп’ютерах. Придбати, зі слів Світлани Сави, необхідно 13 комп’ютерів, два ксерокси та 15 принтерів.

У рамках програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області на 2016-2017 роки з міського бюджету пропонують щороку виділяти по 500 тисяч гривень. Окрім придбання комп’ютерної техніки, програма передбачає купівлю електронного табло, акустичної системи для оповіщення відвідувачів, системи «електронна черга».

Член комісії Богдан Богонос зауважив, що замість того, аби віділяти кошти на ремонт дитячих садків чи шкіл, депутати щомісяця змушені передавати бюджетні кошти на обслуговування державних структур. Він також відзначив, що великі фірми і корпорації відходять від поняття персонального комп’ютера на кожному робочому місці, працюючи віддалено на серверах. Та підтримав ідею підготовки звернення до Кабміну щодо неприпустимості виникнення таких ситуацій та наголосив, що державні структури потрібно фінансувати з державного бюджету.

Члени комісії не рекомендували підтримувати програму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
толік Показати IP 15 Серпня 2016 14:43
хабарники можуть і самі собі купити. Їздять машинами крутими живуть в доминах шикарніших то чому б самим не придбати?
123 Показати IP 15 Серпня 2016 15:08
взагалі знахабніли лям гривень на 13 компів з принтерами? губа не дура
ACAB Показати IP 15 Серпня 2016 15:48
коментар було видалено
Лора Показати IP 15 Серпня 2016 18:09
ЕХ, йолки-палки, то я роблю в школі, і все, що треба нам, методична література, зошити, ручки, папки ми купуємо за свої гроші. Сама приношу з дому ноутбук на уроки, щоб цікавіше подати матеріал. На жоден клас держава не дала кошти хоча б на стільчик. Все все батьки. То хай і там піднатужаться, ХАПУГИ!!!
МАМА до Лора Показати IP 16 Серпня 2016 23:28
До Лори, добрі і ви ХАПУГИ, у всіх школах міста панує бізнес.
До Лори Показати IP 15 Серпня 2016 19:29
Вам все-все купляють батьки. Ну не вам, а школі. А їм ніхто нічого не купляє, бо це корупція. Я маю на увазі простих головних спеціалістів. На мою думку місцева влада повинна надати оргтехніку для роботи.
До до Лори до До Лори Показати IP 15 Серпня 2016 23:29
Ржу нє магу)))) Корупція... Та нехай віддадуть їм якісь списані компи. А то нащо їм щось крутіше все одно на чому пасьянс розкладати.)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus