USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі правоохоронці відібрали у волинянина авто і підсунули «двійника»?

16 Січня 2015 11:48
Мешканець Володимира-Волинського Олексій Дудко вважає, що працівники ДПС і Луцького міськвідділу УМВС безпідставно забрали його автомобіль, порушивши при затриманні водія всі закони й інструкції, які тільки можна було.

Про це йдеться в сюжеті Громадського.Волинь.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про скаргу волинянина та з'ясовувало, що з цього приводу думають у міліції. Так, у Луцькому МВ УМВС переконували – машину ніхто не підміняв. А просто виконували свою роботу: затримали автомобіль з підробленим номером кузова.

Зараз Олексій звернувся до суду, і лише таким чином було відкрите відповідне кримінальне провадження. Хоча, з його слів, руху справі воно не додає.

ЧИТАТИ ЩЕ: АВТО НА ЛУЦЬКОМУ ШТРАФМАЙДАНЧИКУ: ПІДМІНА ЧИ ЗЛОЧИН

– Це сталося 14 жовтня 2014 року в Луцьку, – розповідає волинянин. – Я зустрівся із клієнтом для обміну мого авто Ауді А6, а натомість став жертвою хитрої схеми. У ній задіяно чоловік п’ять-шість з ДАІ, а також міліції. Начальник, думаю, теж в долі. Таким чином вони заробляють собі чималу надбавку до зарплати. 23 тисячі доларів у моєму випадку.





Авто Олексія у Володимирі-Волинському минулого літа

– Як працює незаконна схема із «віджиму» авто на Волині? Дуже просто. Наприклад, я хотів обміняти своє авто на дешевше. Зустрівся із клієнтом біля Локач. Він оглянув мою Ауді, записав собі номер кузова, але на обмін не згодився. Ймовірно цю інформацію цей чоловік передав іншим учасникам схеми. За два тижні лихварі знаходять схоже авто у Польщі і доправляють його в Україну. Обходиться їм це у 2 тисячі доларів.

– Тоді ж знаходиться ще один клієнт на обмін, з яким домовляємося про зустріч в Луцьку. Коли я туди приїжджаю, то раптово на місці зустрічі з’являється ще й перший клієнт та екіпаж ДАІ. Він мабуть підтверджує силовикам, що авто саме те, з якого були зняті відповідні дані раніше. Тоді ДАІ без будь-яких явних на те причин зупиняє ваш транспортний засіб, вигадуючи якісь порушення Правил дорожнього руху. Насправді ж ціль одна – відібрати у вас права водія та документи на авто.

– У моєму випадку ще вимагали 500 доларів, аби «порішати» справу. Я не заплатив, тож ситуація розвивалася найгіршим варіантом і стрімко. Мене доправили у луцький міськвідділ міліції, де відібрали усі особисті речі і протримали усю ніч. Майор Антонюк навіть телефон відібрав силою. Авто в цей час забрала на евакуаторі невідома людина. Транспортний засіб не опечатали, не було свідків цього процесу, не було складено відповідний акт, який я мав би підписати. Порушень Закону – купа. Усе робилося по-варварськи дико. Схема працювала на повну потужність.



– Тієї ночі у міськвідділі мені вручили повістку. До речі, її при мені не набирали. Вона уже була надрукована і лежала у слідчого у шухляді. Виникає підозра, що таку повістку силовики наготували заздалегідь. Інакше як пояснити її раптову появу після 12 ночі? Адже мене затримали десь близько дев’ятої вечора. Ще кілька годин працівники ДАІ переконували мені «порішати» справу за гроші і навіть телефонували різним людям з Володимира-Волинського, щоб з’ясувати чи можуть вони за мене поручитися. Думаю, перестраховувалися таким чином. Раптом я родич якогось там прокурора чи ще когось?!

– Словом, без авто і документів мене та дружину під ранок доправили на кільце в Луцьку, де посадовили на попутне авто до Володимира-Волинського. Отак я став жертвою міліцейського свавілля. Вони ще казали, що я «майданутий». Не думав, що після усіх подій, які пережила наша держава, таке буде можливе. Ми справді з ними по різні боки барикад як були, так і лишилися.

– Коли 16 жовтня я з адвокатом прибув до Луцька за повісткою, то нарешті отримав своє незаконно відібране міліцією посвідчення водія. В моїй справі з’явився новий слідчий. Він заявив, що справу йому просто «впарили» і тому він не в курсі усіх деталей, але має хорошу новину – авто можна забрати зі штрафмайданчика. Я викливав таксі і ми поїхали на місце, де мав знаходитися мій транспортний засіб. Коли прибули на штрафмайданчик там стояло чуже авто з моїми номерами. Візуально воно було схожим на мою Ауді, але я знаю особливі прикмети цього авто, які відомі тільки мені. Перевірив кілька речей і одразу пересвідчився, що це двійник. Авто забирати я відмовився.

– Викликали слідчого прокуратури. Той нічим не допоміг. Довелося їхати писати письмову заяву. Приймав саме заступник прокурора Сліпчук. Одначе відповідь із цієї установи просто вбила – правопорушення у діях силовиків прокуратура не встановила.


– Тоді я мусив звернутися до суду. І лише таким чином було відкрите відповідне кримінальне провадження. Хоча руху справі воно не додає. У приватних розмовах мені працівники ДАІ та МВС в обличчя заявляють, що авто мені не бачити. І взагалі, мовляв, ти проти кого надумав «рипнутися»?

– В результаті працівники луцького ДАІ та МВС просто «віджали» транспортний засіб, – резюмує Олексій Дудко. – До речі, мені нещодавно телефонував чоловік, який назвався представником Автомайдану і пропонував віддати моє авто в зону АТО. Мовляв, правоохоронці дали йому наводку, що цією Ауді давно ніхто не цікавиться і вона просто іржавіє на штрафмайданчику. Це наштовхує на думку, що

правоохоронці таким чином хочуть за будь-яку ціну замести сліди скоєного. На жаль, законним шляхом повертати авто вони чомусь не збираються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Віктор Показати IP 16 Січня 2015 12:12
Чомусь не відкидаю варіант, що чоловік хотів впарити комусь авто на перебитих номерах, а коли це авто забрали, починає розказувати "підмінили, не моє, нічого не знаю"
123 до Віктор Показати IP 16 Січня 2015 16:49
чомусь як казав Лучанин попахує від комента .
Анатоль_ до 123 Показати IP 16 Січня 2015 18:11
123 то Ви, вельмишановна Наталіє Семенівно?
123 до Анатоль_ Показати IP 16 Січня 2015 19:57
ні . я не Наталія Семенівна !
падазрітєльний Показати IP 16 Січня 2015 12:20
Щось пацанчик явно мутить:-) Часи не ті, навряд чи допоможе:-)
Штефан, Луцьк до падазрітєльний Показати IP 16 Січня 2015 15:53
Цілком згідний з Вами! Щось намутив хлоп з номерами!
123 до Штефан, Луцьк Показати IP 16 Січня 2015 16:50
цікаво якім то методом
Анатоль_ до 123 Показати IP 16 Січня 2015 18:18
Хотів продати автівку з перебитими номерами, Наталія Семенівна.
123 до Анатоль_ Показати IP 16 Січня 2015 19:58
Анатоль а ви з напевно перебиваи номера ? Але вибачте згідно з експертизою то номера не перебиті .
А Показати IP 16 Січня 2015 12:35
А смисл гайцям в цій грі?
123 до А Показати IP 16 Січня 2015 16:52
Сімя і начальство хочуть їсти та пить . Алеж животикі там великі і хочуть то не хліба з маслом а ікри з рибкою . якщо вам так подобається коли мусора гнуть всіх раком то так і живіть далі.
123 Показати IP 16 Січня 2015 12:37
алей брехун цей песічний громадянин, нехай викладе в інтернет виписку зі своєї сторінки з авто ріа і все стане ясно.
лучани Показати IP 16 Січня 2015 12:41
Хотів спочатку відкупитися за 500 баксів....
111 Показати IP 16 Січня 2015 13:06
підписуюсь під всіми попередніми коментарями. Волинські новини в черговий раз викидають "сенсацію!!!". Головне для цих журналістів заголовок, а не обєктивність
Василь Показати IP 16 Січня 2015 13:42
Піз..ж і правакація. Хлопчина хоче поставити на облік перебиту , нерозмитнену машину. А щоб міліцанєри не вазбухали то придумав історію. Я знаю одного митця так званого , все ходив і кричав , що впарили нерозмитнену машину йому. Потім рухнув справу, подав в суд , визнав право власності і суд зобов"язав МРЕВ УДАІ зареєструвати даний автомобіль "з вигляду таке чепушило ходило , що мама не горюй", а потім ти ба. Перекуп.......
Лучанин Показати IP 16 Січня 2015 13:52
Волне может быть такая схема. Я сам много раз видел как менты останавливают, забирают документы и уезжают а человек остается в машине куковать. А как менты бурштын крышуют? Все слышали? Да это незаконно, да это нелегально, да мы менты и мы крышуем, ну и что ты сделаешь? Ничего. У них там круговая порука
Адвокат Показати IP 16 Січня 2015 13:57
Ти дивись як він гарно схему розповідає! А ці слова , ! Він же ш сам свою махінацію в'їзду цієї Ауді на територію України розкзав! От РАЗВАДІЛО!
Дмитро Показати IP 16 Січня 2015 14:05
Цілком таке може бути! В мене знайомого так хотіли менти розвести на авто базарі! Казали, що взагалі заберуть, або продавай 1000 баксів, бо на авто перебиті номера, повзло, що батько знав прокурора! І ті с*ки так ачк*н*ли, що не знали, що робити! І вибачалися цілий вкчір дзвонили!
Анонім Показати IP 16 Січня 2015 14:48
Ну навіть уявим собі що це все правда пригнали перебили і хотіли замутити закону машину її закрили на арешт майданчик і триває слідство документи вилучені і тут міліція робить підміну і що далі? Документи вилучені машина їздить далі ліваком чи ти ще скажи що зробили дублі кати і тепер нашій їздять нахуййййййййй ця мова чувак кліпах двійників і пармв людям а щоб менше кідалось в очі то під волинські машини з інших районів і хтось в тому самому авторіа вичистив свою машину і вирішив навчити дурні а той в свою чергу користуючись ситуацією мучить воду і впарює всяку хреново суддям в яких і так роботи
синонім до Анонім Показати IP 16 Січня 2015 16:33
Порсте і простіше говорить модна багато .
людина Показати IP 16 Січня 2015 16:30
Ну взагаліто говорить можга багато і довго . але вона не перебита як виясняється то там щось з тех паспортом але чому тоді такі муткі де все що в ній було пропало . Чому невіддають те що , є так як пише наш закон . Прочітавши весь коментарний матеріал можна зробить тількі один висновок що всі що написали ком дуже добре знають проблему і вигоражують гайцов . добре друзякі тоді поясніть чому тоді тут зявляються і треті особи ??? Ну знатакі дайте відповіді . чого матеріали ті які є в нього ніхто не бере до уваги .
Лучанин Показати IP 16 Січня 2015 16:33
Від цієї статті попахує... Особливо "майданутим" якось так підозріло і не в тєму.. Мусорам цього треба було? По пару штук баксів? На стільки рил? В ТАКИЙ ТО ЧАС? Слабо віриться. Швидше за все мужик мутив-мутив та й намутив. Надто багато по Волині таких їздить.. і клонів, і бездоків.. Купить, намутить - а потім дивується, що машину забрали..
123 до Лучанин Показати IP 16 Січня 2015 16:42
та та та тобі видніше . цікаво одне чому в другіг областях той авто не забрали .
123 Показати IP 16 Січня 2015 16:48
шановні адміни коли ви берете матріали з другіх сайтів неперекручуйте на свій лад бо потім коли читаєш то просто в шоці від вашого письма . А для всіх читачів просто якщо все по законну то мало бути все зробленно по закону а не так - сяк аби як . ніхто з вас небув в той вечір там і небачів що і як було а адміни перекинули на свій лад вот і так виходить . Але є великі нюанси і питання до обіжених і чесних мусоров . давайте не будемо бабками на ринку і небудемо сра*ь всіх накшталт ми все бачімо і все знаємо . А кому там що і чім попахує то нетреба писать це всім накшталт я все знаю і вмію .
Віктор до 123 Показати IP 16 Січня 2015 17:15
Про граматику і пунктуацію ви явно не знаєте...
Анатоль_ до Віктор Показати IP 16 Січня 2015 19:02
Натаія Семенівна-філолог!
активист Показати IP 16 Січня 2015 18:00
этот ПАТРИОТ предлагал активистам Автомайдана помочь вернуть ауди,но заявление на угон бмв писать отказался,и показать свою страницу на риа тоже!!!!
коля Показати IP 16 Січня 2015 18:01
видно що бреше ,*****
Слідчий міліціі Показати IP 16 Січня 2015 18:29
Шановні журналісти.Попоросіть в міськвідділу фото затриманого автомобіля в ніч затримання, та авто, що знаходиться на штраф майданчику.Не розповсюджуйту БРЕХНЮ!!!!!!!! !
Адвокат до Слідчий міліціі Показати IP 16 Січня 2015 20:15
шановний слідчій міліції . можливо ми почнемо розмову з того момету що пролетіо три місяці і результату нема . якщо номер кузова не перебитий , даний автомобіль на якому рухався громадянин дійсно той самий то чому ця вся мутня в вашом приміщенні продовжується ? Чому нема протоколу про про адмін порушення ? Чому зявляються треті люди в дані проблемі ? Я особисто знаю даного чоловіка знаю скількі він заплатив за даний автомобіль і де він їх взяв . І давайте небудемо перемивати кості людям які власними руками заробляють гроші . Яж вам некажу на яких автомобілях ви їздите і де вонни беруться . Людинна реально позичала деяку суму грошей яких невистачало і віддає по сьогоднішній день . Нема питань розвели на=бали фахівці але скажіть будь ласка наскількі мені відомо скажіть довго ще це все буде продовжуватись ? Виж прекрасно розумієте що без ваших колег той машини небулоб близько бо пересічний громадянин нашої країни роздрукувати тех.паспорт незможе чи нетак . висновок назріває один . Але наскількі я знаю що ви незбираєтесь якось розбиратись в даній проблемі шукати Сергія який продав даний автомобіль і допомогти людям я можу ще багато чого написати але навіщо . НЕХАЙ ЧИТАЧІ ЦЬОГО ІНТЕРНЕТ ВИДАННЯ ОБЛИВАЮТЬ ВСІХ БРУДОМ КАЖУТЬ ЩО ВСІ КОМУСЬ ПЛАТЯТЬ І ВИРІШУЮТЬ ХТО МУТНИЙ А ХТО НЕМУТНИЙ . АЛЕ ФАКТ ЗАЛИШИВСЯ ФАКТОМ .
Анонім Показати IP 16 Січня 2015 18:58
цікаво а скільки цей мутний заплатив за статтю ВН.
Анатоль_ до Анонім Показати IP 16 Січня 2015 19:04
Пані Наталія Семенівно працюють на сайті нововолинськ діловий!
свого часу Показати IP 16 Січня 2015 20:53
мусора викрали з гаража авто яке знаходилось під арештом згідно рішення суду потім йте авто перепродали два рази без згоди співвласника.і ср*ли вони на закон.заборона ще не знята і мусора ті самі що в мрев що в даі.так що не паплюжте ВН за правдиву інфу
Оксана до свого часу Показати IP 16 Січня 2015 21:50
згідний повністю . але я нехочу бути красно словним але можу повідати одну цікаву історію яка була з одним чоловіком напередодні нового року де тіж самі сумлінні працівники ДАІ м.Луцьк не без начальства підняли на рівному місці аж 25000 доларів США але як скажуть нам антоніми , слідчі та інші що це брехня . А як за ДТП за паро зелених паперів відмазатись теж нікому невідомо і ніхто нечув . А вот пан О. мутний комусь заплатив роблю висновки з ваших коментарів .
СПРАВЕДЛИВИЙ до Оксана Показати IP 17 Січня 2015 10:11
ДІЙСНО ТАК БУВАЄ, ЯКЩО ХОЧУТЬ ВІДЖАТИ ВАШЕ АВТО ДЕЯКІ "ТОВАВРИШІ". БЕРУТЬСЯ ЗА СТАРЕ ЗНОВУ МЕНТ..
Оксана до СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 17 Січня 2015 10:41
Це було в моєї куми але її чоловік немає знайомих в прокуратурі і мусив платить доречі там був присутній славнозвісний пан Микола П, з взводу супроводу м,Луцьк . В вас шановні чітачі невиникає підозр нарахунок правомірності дій словнозвісного взводу ДАІ .
Макс Показати IP 17 Січня 2015 14:30
Шановні, пани копи, я особисто знаю хто, де і за скількі з мвс працівників це робить, так що треба вас посадити в тюрму, да не ту яка для працівників мвс, а заичайну...
вовк до Макс Показати IP 18 Січня 2015 17:59
коментар було видалено
Че Показати IP 17 Січня 2015 19:11
))))))))) аналіз інтелектуального рівня дописувачів вражає)) Для початку, зі слів так званого потерпілого вказано, що "мєнти" хотіли отримати винагороду аж у 23000 доларів США...це вражає!! Вона що, на воді їздить, чи мед замість мастила??? Свого часу така модель з салону стільки грошей не вартувала. По-друге, тези про зміну маркувального позначення номера кузову (про це і в коментах вказується) спростовуються користувачем під ніком "123", який, на моє переконання, і є О.Дудко. Зокрема, останній зазначає, що навпаки, номер кузова не змінений, а значить, логічно - підроблене свідоцтво про реєстрацію транспорного засобу. Даний факт свідчить про незаконний перетин автомобіля через митний кордон України та відсутність сплати всіх загальнообовязкових платежів, а ще про наявність в діях певних осіб, про яких О.Дудко точно знає (або ж він ним і є) складу злочину за ст. 358 КК України. До речі, в останніх реченнях міститься відповідь адвокату, який, на жаль так і не вивчив ні граматики, ні стилістики: протокол про адміністративне правопорушення складається за наявності такого правопорушення. У разі, якщо такі дії містять склад злочину, відомості про це вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочинається процес кримінального переслідування. Крім того, у "мєнтов", на моє переконання, відсутні докази про неазконний передин митного кордону саме п. Дудком О., що унеможливлює прийняття законного рішення. Щодо підміни автомобіля, вважаю, що у Вашому виданні, тобто "Волинські новини", повинні діяти принципи журналістської етики: отримати відомості у всіх сторін конфлікту, якщо його можна так назвати. Я преконаний, що у правоохоронців будуть серйозніші контраргументи, тим більше у слідчих прокуратури, які і займаються (як видно зі скан-копій документів) провадженням зафактом "підміни працівниками міліції транспортного засобу". П.С.: Цікаво було б влаштувати міні прес-конференцію за участю всіх учасників процесу.
да до Че Показати IP 18 Січня 2015 18:18
Тоді чому він в суд подавав на те щоб внесли в реєстер заяву в прокуратуру . а свої припущення залиште при собі. І чому за три місяці одні відпискі ? Че неліпіть хрень різну. Людинна вклала гроші і немає нічого тількі піздьож мусорску
Юрій Л. Показати IP 18 Січня 2015 10:03
Насправді "неймовірно" версії про "віджим" та підміну авто придумав не сам О.Дудко, а його захисник-бездарний адвокат М.Омелянюк,який сам раніше служив у міліції у Володимирі і у 1997 році був звільнений за п'янки на робочому місці (п'яний у форменному одязі під час чергування у СОГ спав на столі у кабінеті). Який рівень захисника-такі і "версії" у підзахисного.Дивно тільки,як і хто такій людині иван посвідчення на право зайняття адвокатською діяльністю?P.S.До речі,таким же способом через пропалачені ЗМІ цей же Омелянюк обливає брудом прокурора міста Ю.Луцика.Метод той же.
вовк до Юрій Л. Показати IP 18 Січня 2015 18:08
Так можливо ви і правду кажете але тут є маленькі нюанси . самж Дудко неміг аж ніяк не міг перетнути кордон . можливо йому і впалили двойніка але . Чому тоді досі неможна розірозійтись нормально . двойнік віддали кузов і забрали документи і все хай розводить курей в том кузові . а про 23000 то як я розумію не про Дудка а ще були нюанси . Мусора нічого просто неможуть довести а кузлв вернуть ссуть.
вова Показати IP 3 Лютого 2015 16:31
Він є лашара хотів пацанам луцьким впарити, не вийшло, тоді хлопцям з ровно майже впарив, але луцьке даі наресувалось і аблом тачку забрали. А те що він втирає що його тачка на 12 кусків тягне то це піз*ьош, мотора там майже не має коптить що звихлупнеї, що з щупа однаково, подвхєска стуках, ну ще всю треба передути бо вся в сколах.
саша Показати IP 3 Лютого 2015 16:38
А ще пантувався що в Сбу працює. Д***об.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus