USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі ресторатори розпочали посівну. ФОТОРЕПОРТАЖ

14 Квітня 2016 12:49
2 гектари поля під Луцьком засіяли пшеницею твердого сорту. Її власноруч будуть молоти та використовувати для приготування піци, паст та інших страв. Відсвяткувати старт посівної кампанії та навіть взяти у ній участь запросили всіх охочих луцькі ресторатори Роман Хорзов та Андрій Котищук.

Нагадаємо, у грудні 2015 року мережа сімейних кафе «Дядя Pizza» запустила новий концепт закладів, закцентувавши нове меню на екологічно чистих продуктах переважно місцевого виробництва. Тоді заклад закупив 10 тонн пшениці твердого сорту, обзавелись власним млином і щодня почали намелювати свіже борошно для виробництва власних макаронів та тіста на піцу.

Кулінарний експеримент виявився до вподоби гостям мережі, відтак, команда «Дядя Pizza» вирішила поставити для себе ще більш амбітне завдання - виростити власний врожай пшениці твердого сорту на Волині.

З цією метою власники кафе орендували у селі Несвіч Луцького району 2 гектари сільськогосподарських угідь для посіву пшениці, а фахові агрономи взяли на себе зобов’язання по догляду за врожаєм. А для того, аби показати лучанам, з чого будуть пекти для них піцу та робити пасту, запросили всіх охочих на власні очі побачити, як засіватимуть поле.

Фермер СГПП «Несвіч» Юрій Кучера розповів, що два гектари поля засівають пшеницею твердого сорту «Чадо». Саме її використовують для приготування традиційної італійської пасти і тіста для піци.
Характерною особливістю є те, що зерно попередньо не протруювали інсектицидами для того, аби мінімізувати кількість хімікатів та їх вплив на культуру. Юрій Кучера каже, що у цьому випадку хоч урожай буде меншим, натомість зерно буде екологічно чистим.
Весь процес засівання максимально автоматизований, адже американський трактор John Deere з сівалкою Lemken має супутникову навігацію та може рухатись по попередньо заданій траекторії. До слова, кожен охочий мав змогу прокататись на тракторі, аби побачити процес «з середини».

Маркетинг-менеджер мережі «Дядя Pizza» Поліна Хорзова зауважила, що борошно – це не єдиний компонент власного виробництва, який використовують під час приготування страв. Зокрема, на Волині є сім’я, яка переїхала з Італії на Волинь. Подружжя чоловіка-італійця та жінки-волинянки виготовляє традиційні сорти сирів з волинського молока, які за смаком повністю відповідають тим, які роблять за кордоном. І їхня моцарела, рікота та інші сири є екологічно чистими та максимально натуральними. Тому «Дядя Pizza» купує саме у них.

Луцькі ресторатори кажуть, що зупинятись на досягнутому не збираються. Відтак, намагатимуться використовувати у своїх стравах якомога більше продуктів і товарів місцевих фермерів. Зі слів Романа Хорзова, таким чином можна не лише підтримати місцеві фермерські господарства, але й бути впевненим у свіжості та якості продуктів.

Відсвяткували початок посівної кампанії барбекю-вечіркою, головними шефами якої стали, власне, засновники мережі сімейних еко-кафе «Дядя Pizza». Як виявилось, Андрій Котищук і сам є кухарем, а тому у вільний час полюбляє частувати близьких та друзів. Для гостей свята він готував традиційну страву угорської кухні – бограч.
Це, свого роду, гуляш, приготований із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій.

Андрій каже, що страва характерна тим, що на її приготування потрібно декілька годин, адже відбувається це у декілька етапів. На приготування бограчу ресторатор витратив добрячих півдня, але, зі слів гостей, це було того варте – страва вийшла напрочуд смачною.

А от Роман Хорзов, вочевидь, - прихильник американської кухні. Свого часу саме за його ініціативи у Луцьку з’явились перші чорні бургери. Відтак, Роман готував хот-доги на грилю.
Класична страва не має зайвих компонентів, таких як овочі чи додатки, як це повелось в Україні. Традиційний американський хот-дог – це сосиска, булочка та соус або кетчуп. До слова, гострий томатний соус, який використовував пан Роман під час приготування хот-догів, приготували з волинських помідорів.
Цей же соус використовують і в інших стравах, які подають в мережі закладів компанії Face2Face.

Наостанок гостям свята подарували власну пшеницю, з якої мелють борошно, а також пасту, яку виготовляють з цього борошна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
водій Показати IP 14 Квітня 2016 13:02
Ех піарщики ... а ні взяти коней та плужка дай ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТО ЗАСІЯТи ;).... а то....
Віктор Показати IP 14 Квітня 2016 13:13
А народу було - не проштовхнутися :)
Сміх Показати IP 14 Квітня 2016 13:35
Котищук і Хорзов як завжди... З гі...на хочуть зробити конфету... Смачнішої пасти і піцци як у Фелічіті нема і не буде...
вася Показати IP 14 Квітня 2016 13:44
шонібудь
селянин Показати IP 14 Квітня 2016 13:48
Кучера - молодець
село Показати IP 14 Квітня 2016 13:56
Зернові сіяти в середині квітня - запізно.
222 Показати IP 14 Квітня 2016 14:07
А БОЖИДАРНИК ПІАРИТЬСЯ І В ПАРКУ ПРИБИРАЄ І СІЄ.....РУБІТНИК БЛ......ХА
Юрій Показати IP 14 Квітня 2016 14:44
А борщ з одноразової пластикової посуди!
Я до Юрій Показати IP 15 Квітня 2016 09:44
До юрій.. Ну не а стільки металевоі. Чи ви з фарфоровоі істе в лісі?
Лучанка Показати IP 14 Квітня 2016 15:21
а чому нема піцци з тіста у яке додають висівки, чи насіння льону???? це буде корисно дуже!!!! а щоб піцца була такою жовтогарячою - в тісто я додаю куркуму))) а в Дядя Піцца - готують маленькі піци - діаметром як 250-г чашечка?? можна робити такі маленькі піци і складати в одне велике коли - за видами начинок....за кольорами.....трохи урізноманітнюйтесь....а то в наших піцеріяях все одне і теж...
123 Показати IP 14 Квітня 2016 15:27
ну оце з місцевими фермерами ідея хороша. якщо справді реалізують (але будуть казати в когос аме купують), було б файно :) правда, сезонність требав раховувати...
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 17:20
Да молодці хлопці,чого наїзжате? А ви так можете? Ну то зробіть!!! А язиком молоти всі молодці.І тільки..... І користь і реклама і бізнес,і залучення працівників до спільної справи.Все правильно,удачі!!!!!
Sean Показати IP 14 Квітня 2016 18:17
Super chłopaki Tak dalej .
аграрій Показати IP 14 Квітня 2016 19:36
позбиралися клоуни і вирішили креативно побухати)) Хай Кучера розкаже цим аграріям що цю пшеницю треба було посіяти місяць назад...
ааааааа Показати IP 14 Квітня 2016 20:21
Піцца в них не дуже,та і дорого,зайдеш в дядю піцу-пів залу п**іків сидить
юля Показати IP 14 Квітня 2016 20:51
правильно зробили !!Всім піцеріям міста втерли носа)!
Анонім Показати IP 15 Квітня 2016 01:02
тверді сорта пшениці сіються осінью
Ворона Показати IP 15 Квітня 2016 09:43
Всі такі жабодави. Дай обі*рати людей, бо вміють бізнес робити, вашими словами " з гі*на цяцю ліпити"- то і є те в вміння. Особливо для шоуменів Окремий респект Кучері! Чувак, ти крутий!
Наталія Показати IP 20 Квітня 2016 21:19
Ви говорите,що вони там зібралися для піару і т.д. ..цікаво...а для чого тут більшість вас зібралася?якщо не до вподоби для Вас "Дядя Pizza",то це ж не означає,що всі розділяють вашу думку!Не подобається-не ідуть,вас ніхто не тягне туди за руку чи ногу!Кожен сам вирішує куди іти в що їсти...ніхто ж не забороняє вам піаритися,або сіяти пшеницю!!!Молодці хлопці!!!!так тримати!ідея супер!і пшениці буде багато!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus